Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Efficiënter werken: investeren in besparingen

Het zeker stellen van uw continuïteit op de korte en middellange termijn vraagt nu allereerst om besparingen. Dat kan door efficiënter te gaan werken. Slimme ICT speelt daarbij een doorslaggevende rol. We kijken hier naar het kernelement waarmee u besparingswinst kunt boeken: uw IT-infrastructuur.

  1. Snelle Return On Investment
  2. Eenvoudiger beheer = besparen
  3. Uitbesteden vaak voordeliger
  4. Financiering houdt u liquide
  5. Expertpapers Efficiënter Werken

1 - Snelle Return On Investment

De nieuwe generatie IBM servers is zoveel krachtiger en energiezuiniger dat uw investering al na acht of negen maanden terugverdiend kan zijn. Stel dat u 15 servers in gebruik hebt, die zo'n drie jaar oud zijn. Technisch gezien kunnen ze misschien nog wel drie jaar mee, dus overweegt u om ze voorlopig nog niet te vervangen. Dat scheelt weer, denkt u wellicht. Het klinkt raar, maar de kans bestaat dat u zo dief bent van eigen portemonnee. De nieuwe generaties servers zijn inmiddels zoveel krachtiger dat u er mogelijk maar 4 van nodig heeft. Bovendien zijn ze een stuk energiezuiniger. Daarom is nu vervangen vaak verstandiger dan uitstellen. Dus wacht niet langer met vervangen. Dit is het juiste moment!

Lees meer

2 - Eenvoudiger beheer = besparen

Een ander goed voorbeeld van investeren om te besparen is de toepassing van consolidatie en virtualisatie. Met consolidatie-technieken dikt u als het ware uw machinepark in en dankzij virtualisatie maakt u maximaal gebruik van de aanwezige capaciteit. Gevolg: u kunt toe met minder hardware. Bijkomend voordeel is dat het beheer eenvoudiger wordt. Daarmee boekt u waarschijnlijk de grootste besparing. Zo'n 70% van alle IT-kosten is namelijk arbeid-gerelateerd. Hoe gestroomlijnder en overzichtelijker uw IT-infrastructuur is, des te minder u dus betaalt aan beheerkosten.

3 - Uitbesteden vaak voordeliger

Tot slot kunt u ook besparen door uw IT geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Voor kleinere en middelgrote organisaties levert volledig uitbesteden al snel veel voordeel op, omdat het instandhouden van een eigen IT-afdeling dan niet meer nodig is. Welke mix van zelf doen en uitbesteden voor u het gunstigst is, hangt van uw concrete situatie af. IBM en haar Business Partners hebben hiervoor verschillende aanbiedingsmodellen ontwikkeld.

Lees meer

 

4 - Financiering houdt u liquide

Is uw investeringsruimte gering en staan budgetten onder druk? Overweeg dan uw IT investeringen om te buigen naar operationele kosten door ze te financieren. Zo blijft uw liquiditeit intact en u spreidt de kosten over een langere periode. IBM Global Financing wil u hiermee graag van dienst zijn.

Naar financieringsopties

5 - Expertpapers Efficiënter Werken

Wilt u meer weten over mogelijkheden om uw it-infrastructuur te vernieuwen en tegelijk flink op uw kosten te besparen? Download dan de achtergrondinformatie, die voor u in een paar handzame expertpapers is.

1 - Efficiënter Werken (IBM Expertpaper Raymond Canninga)
2 - Expertvisie: Meer over efficiënter werken

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-15T16:01:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.