Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Touch de Toekomst – Danny Lagrouw

Dit artikel delen:

Touch is de toekomst. Haal die smartphone eens uit je zak, of die tablet uit je tas. Wat je in handen hebt betekent het einde van het pc-tijdperk. Hoewel er nog genoeg werk is waarvoor je voorlopig niet zonder je pc zou willen, is zo'n touch-apparaat vaak een stuk handiger. Je kunt het meenemen naar vergaderingen of naar klanten; je kunt er je email mee lezen en je agenda mee beheren; je zoekt snel even iets op Internet op... En het mooie is: je hoeft niet te wachten tot hij is opgestart en hij loopt nooit vast. Kom daar maar eens om bij een gemiddelde pc.

Toch: email en agenda zijn handig... Maar wat vertelt hij je over jouw organisatie, over de mensen die er werken en het werk dat ze doen? Als je gegevens wilt opzoeken (laat staan invoeren) in een bedrijfsapplicatie, dan zit er meestal niets anders op dan je pc te gebruiken. Misschien heeft de leverancier van de software in allerijl een mobiele app uitgebracht - wedden dat die app geen gebruik maakt van alle mogelijkheden van je device zoals gps of camera? Wedden dat er niet is nagedacht hoe je de applicatie gemakkelijk op een tablet of telefoon kunt gebruiken; dat de schermpjes er precies uitzien als op de pc en dus onhandig zijn op een touch device?

Het is mijn passie om daar verandering in te brengen. Als programmeur heb ik de luxe om zelf apps te kunnen ontwikkelen; en de leukste apps om te maken zijn die apps die het nuttigst zijn om te gebruiken. Apps waar je wat aan hebt, apps die ertoe doen. Ik denk dan ook dat je nog een stap verder kunt gaan. Met wat fantasie - en deskundig advies - kunnen smartphones en tablets bedrijfsprocessen wezenlijk ondersteunen en optimaliseren. Moeten je collega's op locatie nog lopen zeulen met een zware laptop, waar van alles mee mis kan gaan en waarvan de accu snel leeg is? Waarom moeten je collega's speciale cursussen volgen om bedrijfssoftware te gebruiken, terwijl iedereen zonder enige training een tablet kan bedienen? En natuurlijk hebben je klanten tegenwoordig ook zo'n apparaat en willen ze dat graag gebruiken om met jouw bedrijf te communiceren. Maar dan wel het liefst met net zo'n gemakkelijke user interface als al die andere apps.

Samen met een aantal collega's heb ik van Trivento de ruimte gekregen om de cel "Trivento Touch" te starten. Een startup die juist dit soort apps wil ontwikkelen. Met mensen die gedreven worden door een passie voor technologie, grafisch design en user interaction design. Met achter ons de brede ervaring van de gehele Trivento-organisatie.

Onze droom is een kantoor zonder toetsenborden, zonder muizen. Met computers in de vorm van grote aanraakbare monitoren - of misschien wordt je bureau wel de monitor. Computers die eindelijk doen wat je zegt - of wat je toucht. Die zo eenvoudig in het gebruik zijn en toch zo krachtig, dat je je helemaal kunt richten op je echte werk. En die naadloos integreren met je telefoon of tablet. Het kan ons niet snel genoeg gaan.
En jij, wat is jouw droom?

Touch de toekomst.
Twitter: @TriventoTouch

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-05T09:53:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.