Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Over RiskRhino

Tafel Partner

RiskRhino

Het Nederlandse softwarebedrijf RiskRhino biedt als eerste ter wereld een gratis mobiele app om MKB bedrijven te ondersteunen met hun risicomanagement. Samen met partners zijn risico surveys ontwikkeld op allerhande gebied uiteenlopend van data privacy (AVG/GDPR), lokale inspecties, health & safety, brandveiligheid en security. Surveys die snel inzicht geven met automatische rapporten die zowel intern kunnen worden gebruikt als extern kunnen worden overlegd. MKB bedrijven lopen dezelfde risico's in hun continuïteit als grote multinationals maar hebben vaak de middelen niet om deze risico's goed te beheersen. Met deze gratis app wordt dit probleem direct aangepakt.

Alle bedrijven moeten voldoen aan wetten en regels. Grote bedrijven werken met adviseurs, hebben compliance officers en risicomanagers in dienst en gebruiken software (RegTech). Zo zorgen zij dat het bedrijf voldoet aan wet en regelgeving en voorkomen ze risico’s. MKB bedrijven lopen vaak dezelfde risico’s maar kunnen zich echter niet altijd veroorloven om adviseurs in te huren, compliance officers en risicomanagers in dienst te nemen of te investeren in RegTech. RiskRhino maakt nu, door het uitbrengen van een gratis mobiele app, risicomanagement beschikbaar voor het MKB. RiskRhino biedt een gratis mobiele survey app waarin managers surveys kunnen invullen en zo direct rapportages krijgen om risico’s beter te kunnen managen. 

Dienstverleners zoals advocatenkantoren zoals Bosselaar&Strengers, Arbodienst MKBasics, Accountatnskantoor DuRoi en Risk en compliance adviseur Bcon-PRO begrijpen reeds het belang van RegTech voor het MKB en werken samen aan de vertaling van wetten en regels in gratis surveys die door bedrijven zelf eenvoudig ingevuld kunnen worden. Resultaat is dat het bedrijf snel inzicht krijgt in haar risico’s. Tevens zijn de surveys zo opgezet dat ze helpen richting te geven aan mogelijke verbeteringen zodat bedrijven zelf aan de slag kunnen. 

Dr. Tim Willems, CEO van RiskRhino: “We leveren al jaren risicomanagement software aan grote ondernemingen. Door de inzet van eenvoudige bruikbare technologie, ook wel RegTech genoemd, kunnen we nu ook MKB bedrijven en startups ondersteunen. Dat is gratis. Met de uitkomst van de surveys kunnen bedrijven zelf gericht kiezen welke risico’s ze willen nemen en voor welke risico’s ze eventueel extra ondersteuning nodig hebben van ons of een van onze partners. We werken aan een steeds uitgebreidere bibliotheek van gratis surveys voor bedrijven in Nederland maar ook daarbuiten.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-06T14:13:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.