Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Cloud Security

Door Remko Cijffers, Solutions Architect bij Axians

security

U kent de Cloud als een oplossing voor backup uitdagingen, het opvangen van een (tijdelijke) capaciteit behoefte en als laagdrempelig samenwerking platform. Uw data wordt extern opgeslagen, u koopt een schaalbare dienst in en u rekent af naar gebruik. Uit zakelijk oogpunt een zeer aantrekkelijke optie zo lijkt het. Maar hoe zit het met de andere kant van de medaille? De Cloud Security. Is uw data veilig in de cloud en kunt u garanderen dat u als eigenaar de enige bent met toegang tot uw gegevens? Uit recent onderzoek door het Instituut voor Informatierecht (IViR)¹ is gebleken dat dit niet vanzelfsprekend is.

De Amerikaanse Patriot act

Veel bekende Cloud providers zijn Amerikaanse organisaties of bedrijven die gebruik maken van infrastructuur in Amerika. De Amerikaanse Patriot act geeft de Amerikaanse overheid verstrekkende bevoegdheden gegevens te doorzoeken die op deze cloud infrastructuren opgeslagen zijn. Deze mogelijkheden lijken laagdrempeliger dan steeds aangenomen. Met name de ontbrekende rechtsbescherming voor niet-Amerikanen en het volledige ontbreken van elk zicht op het aantal keren dat en wanneer u bestanden worden geraadpleegd zou een aanleiding kunnen zijn uw cloud strategie te herzien.

Voor een geslaagde implementatie van cloud computing is het vertrouwen in uw leverancier van cruciaal belang. Axians kan u een gevarieerd dienstenpakket bieden rond diverse varianten van Cloud computing. Zo helpt Axians organisaties vaak met het bouwen van een private cloud infrastructuur die volledig onder eigen beheer staat. Desgewenst kunt u dit platform aanvullen met een oplossing om informatie te delen over de grenzen van uw organisatie heen, vergelijkbaar met Dropbox vanuit uw eigen datacenter.

Infrastructure as a Service

Mocht U de voordelen van de schaalgrootte en gedeelde investeringen van de Cloud gedachte optimaal willen benutten, dan kunt u niet om externe dienstverleners heen. Met de Infrastructure as a Service dienst van Axians draait uw omgeving exclusief op aan u toegewezen resources zodat u maximale controle houdt over uw data. U combineert hierbij de voordelen van professionele hosting, datacenter en backup oplossingen met de veiligheid van uw eigen omgeving.

Bij publieke cloud services bent u nooit volledig zeker dat uw gegevens ook echt van u blijven. Het universele antwoord op dergelijke situaties is versleuteling. Axians heeft oplossingen voor alle varianten van cloud computing en data hosting om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen. Uw gegevens, beveiligd opgeslagen in de cloud, maar altijd toegankelijk voor degene die er recht op hebben, dat is onze visie.Dit artikel delen:

Imtech ICT Whitepaper

De Hybrid Cloud

Bij de keuze van de verschillende cloud varianten tot een hybride omgeving is het zaak om grip te houden. De inrichting van een Hybrid Cloud omgeving sluit goed aan bij de behoefte van organisaties voor een pluriforme infrastructuur, afgestemd op zaken zoals flexibiliteit en schaalbaarheid aan de ene kant en een hoge mate van beveiliging en beschikbaarheid aan de andere kant.


Imtech ICT cases

Next generation datacenter bij Saxion

Bij de vier vestigingen van Saxion volgen ruim 25.000 studenten uiteenlopende opleidingen. In kenniscentra en via lectoraten werkt Saxion intensief samen met bedrijven en instellingen. Om alle activiteiten en initiatieven in de praktijk effectief te ondersteunen, ontwierp en implementeerde Saxion samen met Imtech ICT een next generation datacenterplatform.


Imtech ICT Event 29 en 30 oktober

Storage Expo 2014

Welke data en applicaties host u in de cloud? Welke data juist niet omdat deze te bedrijfs-kritisch zijn of vanuit rechtswege niet in het buitenland mogen staan? Hoe zorgt u dat alle applicaties optimaal samenwerken en dat eerdere investeringen niet teniet worden gedaan? En welke mix van cloudvormen is de beste keuze voor uw organisatie? Public, private of hybrid cloud? Tijdens de Storage Expo in Jaarbeurs Utrecht op 29 en 30 oktober 2014 geven de experts van Bring iT to the Cloud graag antwoord op uw vragen over de cloud.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-25T12:45:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.