Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Imtech ICT moderniseert ICT Wagenborg met Hybrid Cloud

Wagenborg

Scheepvaart- en transportonderneming Koninklijke Wagenborg levert voor elke vervoersvraag of logistieke uitdaging een oplossing. Het bedrijf biedt wereldwijd een totaalaanbod inclusief projectbegeleiding, materieel en mensen. Deze activiteiten stellen zeer hoge eisen aan de ICT-omgeving van Wagenborg. Om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van deze omgeving ook op de lange termijn te waarborgen ontwikkelde Imtech ICT een strategisch ICT-plan, inclusief een tijdslijn. Dit plan vormde de basis voor een aanbesteding. Na een uitgebreid en grondig selectietraject koos Wagenborg voor een ontwerp van Imtech ICT: een nieuwe infrastructuur op basis van een FlexPod architectuur bestaande uit bouwstenen van NetApp, Cisco en Vmware.

De ICT-omgeving van Koninklijke Wagenborg ondersteunt de wereldwijde activiteiten centraal vanuit Delfzijl. De communicatie tussen de verschillende vestigingen en schepen, klanten en leveranciers en applicaties, zoals het financieel systeem, draait op deze infrastructuur. Dat geldt eveneens voor de zelfontwikkelde applicatie voor bevrachting, fleet- en crew management van de 180 schepen in de Wagenborg vloot. De bestaande omgeving voldeed niet meer aan de eisen op het gebied van uitbreidbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit. Daarom vroeg Wagenborg Imtech ICT een strategisch plan voor een nieuwe ICT-omgeving te ontwikkelen. Naast de huidige activiteiten moest de nieuwe omgeving ook rekening houden met ontwikkelingen rondom BYOD, Het Nieuwe Werken en Disaster Recovery. Daarnaast heeft Wagenborg een goede analyse gemaakt van de mogelijkheden van cloud computing.

Het strategisch plan was de basis voor een Request for Proposal aan diverse leveranciers. Tijdens het selectieproces bleek dat het ontwerp van Imtech ICT het best aansloot op de wensen van Wagenborg. Dit betrof aspecten zoals performance en schaalbaarheid, maar had zeker ook betrekking op de beheersbaarheid van de omgeving. Wat betreft de integratieopties, van bijvoorbeeld de back-up software en beschikbaarheid van standaard tooling, had NetApp een duidelijke voorsprong op de andere oplossingen. Bovendien bood de combinatie van NetApp en Cisco UCS het beste toekomstperspectief. Bij groei kan Wagenborg de capaciteit, inclusief storage, eenvoudig uitbreiden. Dit vergroot het vermogen om te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en groei, met minimale risico’s op downtime. Wagenborg creëert een hybrid cloud infrastructuur waarmee ze de komende jaren kan profiteren van ‘the best-of-both worlds’: een betrouwbare eigen infrastructuur aangevuld met de flexibiliteit en kostenvoordelen van Cloud-infrastructuren.

Kees Bonthond, ICT-manager bij Koninklijke Wagenborg: “Samen met Imtech ICT hebben we onze infrastructuur en hardware compleet gemoderniseerd. Bovendien is de disaster recovery verbeterd met externe uitwijk. Zo beschikken we over een betrouwbaar en schaalbaar fundament voor onze huidige en toekomstige activiteiten. Zowel bij het opstellen van het strategisch plan als bij de concrete invulling heeft Imtech ICT bewezen dat ze goed afgestemd zijn op onze organisatie en mentaliteit. Hun specialisten hebben de technische kennis en ervaring, maar kunnen ook goed omgaan met onze no-nonsense mentaliteit. We staan nu aan het begin van de gefaseerde uitrol en migratie. Ook dat proces doen we in nauwe samenwerking. Op die manier bouwen we intern de kennis op om de potentie van onze ICT-omgeving de komende jaren optimaal te benutten.”

Over Koninklijke Wagenborg

Als één van de oudste en grootste logistieke ondernemingen van Nederlands is Koninklijke Wagenborg altijd een pionier geweest. Ruim een eeuw na haar oprichting  staat het familiebedrijf nog steeds voorop in haar vakgebied. Wagenborg is opgericht in 1898, heeft 3.500 medewerkers in dienst en voert het beheer over ongeveer 230 schepen, waar onder droge lading schepen, veerboten, offshore schepen en sleepboten. Additioneel biedt Wagenborg zware transport en hijsoplossingen, ongeveer 400 volumetrailers, 1.800 meter kade en 390.000m2 opslagcapaciteit. Met dit diverse pallet aan logistieke diensten creëert Wagenborg oplossingen voor elk logistiek probleem. Het woord ‘onmogelijk’ is hierbij vreemd. Met ruime ervaring, diepgaande kennis en hoogstaand materieel kan Wagenborg elke logistieke uitdaging aan; veilig en betrouwbaar. Wagenborg, sign of solutions!

Over Imtech ICT

Imtech ICT Communication Solutions ontwerpt, realiseert, beveiligt en onderhoudt grote en complexe IT-infrastructuren voor bedrijven en organisaties. Met 250 gedreven medewerkers biedt Imtech ICT vanuit Capelle aan den IJssel hoogwaardige segmentgerichte oplossingen aan in samenwerking met toonaangevende leveranciers en service providers. Als onafhankelijke systems integrator stemt Imtech ICT vraag uit marktsegmenten af met aanbod van technologie en diensten.

Dit artikel delen:

Imtech ICT Whitepaper

De Hybrid Cloud

Bij de keuze van de verschillende cloud varianten tot een hybride omgeving is het zaak om grip te houden. De inrichting van een Hybrid Cloud omgeving sluit goed aan bij de behoefte van organisaties voor een pluriforme infrastructuur, afgestemd op zaken zoals flexibiliteit en schaalbaarheid aan de ene kant en een hoge mate van beveiliging en beschikbaarheid aan de andere kant.


Imtech ICT cases

Next generation datacenter bij Saxion

Bij de vier vestigingen van Saxion volgen ruim 25.000 studenten uiteenlopende opleidingen. In kenniscentra en via lectoraten werkt Saxion intensief samen met bedrijven en instellingen. Om alle activiteiten en initiatieven in de praktijk effectief te ondersteunen, ontwierp en implementeerde Saxion samen met Imtech ICT een next generation datacenterplatform.


Imtech ICT Event 29 en 30 oktober

Storage Expo 2014

Welke data en applicaties host u in de cloud? Welke data juist niet omdat deze te bedrijfs-kritisch zijn of vanuit rechtswege niet in het buitenland mogen staan? Hoe zorgt u dat alle applicaties optimaal samenwerken en dat eerdere investeringen niet teniet worden gedaan? En welke mix van cloudvormen is de beste keuze voor uw organisatie? Public, private of hybrid cloud? Tijdens de Storage Expo in Jaarbeurs Utrecht op 29 en 30 oktober 2014 geven de experts van Bring iT to the Cloud graag antwoord op uw vragen over de cloud.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-25T12:25:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.