Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Servicepunt 71 kiest voor Private Cloud van Imtech ICT

Deal

Servicepunt71, het shared service center voor de gezamenlijke bedrijfsvoering van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude, gaat haar uitgebreide ICT-dienstverlening baseren op een FlexPod private cloud infrastructuur. Servicepunt71 ondersteunt de bedrijfsvoering van de aangesloten gemeenten en levert producten en diensten op het gebied van ICT, HRM, financiën, juridische zaken, inkoop en facilitaire zaken. Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze services te garanderen, kiest Servicepunt71 voor een gecertificeerde FlexPod-infrastructuur van Cisco, NetApp en Microsoft. Imtech ICT verzorgt het ontwerp en de levering van deze private cloud omgeving.

Gemeenten zijn inmiddels uitgegroeid tot informatie verwerkende organisaties. Het verzamelen, bewerken en distribueren van digitale informatie stelt hoge eisen aan de onderliggende infrastructuur. Servicepunt71 is in 2012 opgericht om de bedrijfsvoeringskosten voor de betrokken gemeenten te verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit van de dienstverlening aan medewerkers en burgers te verbeteren. In aanvang gebeurde dit door de bestaande ICT-omgevingen van de betrokken gemeenten samen te brengen en te standaardiseren. Om de voordelen van centralisatie en standaardisatie volledig te benutten, wil Servicepunt71 de infrastructuur moderniseren.

FlexPod Private Cloud oplossing

Naast verregaande standaardisatie was de zekerheid dat de verschillende ICT-componenten naadloos samenwerken én de veiligheid van de informatie belangrijk voor Servicepunt71. Bovendien moet de omgeving flexibel genoeg zijn om nieuwe ontwikkelingen snel te integreren. De specialisten van Imtech ICT ontwierpen op basis van de architectuureisen een FlexPod private cloud oplossing voor  Servicepunt71. De combinatie van Cisco UCS servers, NetApp storage en Microsoft Hyper-V binnen een FlexPod private cloud infrastructuur biedt Servicepunt71 de stabiliteit en betrouwbaarheid om de gemeenten en inwoners effectief te ondersteunen. De certificering van marktleiders Cisco en NetApp biedt bovendien de zekerheid dat alle componenten naadloos samenwerken.

Gemeenten maximaal ontzorgen

Maarten Baas, ICT manager bij Servicepunt71, zegt over de keuze voor Imtech ICT: “We wensen de betrokken gemeenten maximaal te ontzorgen en bieden hen daarom een complete ICT-dienstverlening tegen scherpe tarieven. Zij hoeven alleen het scherm te kiezen, de rest verzorgen wij. Dit streven is sterk afhankelijk van de onderliggende infrastructuur. De  private cloud oplossing van Servciepunt71 op basis van een FlexPod-omgeving die Imtech ICT heeft ontworpen en gaat leveren, biedt ons de beste combinatie van netwerk-, server- en storagecomponenten. Dat versterkt ons vertrouwen in Imtech ICT als onze ICT-partner. Zij begrijpen de activiteiten van gemeenten en kunnen de vertaling maken naar de private cloud van Servciepunt71, waar wij en onze klanten op kunnen rekenen, nu en in de nabije toekomst.”

Toename cloud technologie

Tom Greeve, Algemeen Directeur bij Imtech ICT Communication Solutions, zegt over de samenwerking: “Binnen de overheidssector zien wij een sterke toename van het gebruik van cloud technologie. Hiermee kunnen overheden optimaal inspelen op het sterk veranderende landschap voor instellingen in deze sector. Recentelijk heeft Imtech ICT opdrachten gewonnen bij Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam en Gemeente Utrecht. Met de FlexPod private cloud infrastructuur van Servicepunt71 wordt de positie van Imtech ICT binnen de overheidssector nog verder versterkt.”

Dit artikel delen:

Imtech ICT Whitepaper

De Hybrid Cloud

Bij de keuze van de verschillende cloud varianten tot een hybride omgeving is het zaak om grip te houden. De inrichting van een Hybrid Cloud omgeving sluit goed aan bij de behoefte van organisaties voor een pluriforme infrastructuur, afgestemd op zaken zoals flexibiliteit en schaalbaarheid aan de ene kant en een hoge mate van beveiliging en beschikbaarheid aan de andere kant.


Imtech ICT cases

Next generation datacenter bij Saxion

Bij de vier vestigingen van Saxion volgen ruim 25.000 studenten uiteenlopende opleidingen. In kenniscentra en via lectoraten werkt Saxion intensief samen met bedrijven en instellingen. Om alle activiteiten en initiatieven in de praktijk effectief te ondersteunen, ontwierp en implementeerde Saxion samen met Imtech ICT een next generation datacenterplatform.


Imtech ICT Event 29 en 30 oktober

Storage Expo 2014

Welke data en applicaties host u in de cloud? Welke data juist niet omdat deze te bedrijfs-kritisch zijn of vanuit rechtswege niet in het buitenland mogen staan? Hoe zorgt u dat alle applicaties optimaal samenwerken en dat eerdere investeringen niet teniet worden gedaan? En welke mix van cloudvormen is de beste keuze voor uw organisatie? Public, private of hybrid cloud? Tijdens de Storage Expo in Jaarbeurs Utrecht op 29 en 30 oktober 2014 geven de experts van Bring iT to the Cloud graag antwoord op uw vragen over de cloud.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-25T16:37:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.