Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Imtech ICT ondersteunt groeiambities Kiwa met FlexPod datacenter-infrastructuur

Kiwa

Certificatiebedrijf Kiwa N.V. heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van Nederlandse speler tot een internationaal opererend Testing, Inspection en Certification bedrijf (TIC). Bovendien wil de organisatie blijven groeien. De combinatie van deze ambitie en het voortdurende streven naar kwaliteitsverbetering van de services stelt hoge eisen aan de ICT-omgeving. Om die omgeving in lijn te houden met de ambities ontwikkelde Kiwa een nieuwe informatie-architectuur voor haar bedrijfskritische applicaties. Hiervoor ontwikkelde Imtech ICT een FlexPod-infrastructuur op basis van Cisco UCS Servers en Nexus switching, NetApp storage en VMware als hypervisor. Deze omgeving biedt Kiwa voldoende flexibiliteit, performance, continuïteit en schaalbaarheid om te kunnen blijven groeien.

Kiwa is snel gegroeid door autonome groei en overnames in binnen- en buitenland. Om de voordelen van overnames direct te benutten, dienen deze bedrijven snel in de centrale ICT-omgeving van Kiwa geïntegreerd te kunnen worden. Het beheer en onderhoud van deze omgeving is uitbesteed aan Imtech ICT. Op die manier bespaart de organisatie kosten en kan die zich volledig concentreren op de kernactiviteiten en groei. In deze strategie spelen gespecialiseerde partners een cruciale rol.

John van der Plas, corporate information manager bij KIWA NV zegt over de keuze voor Imtech ICT: “Kiwa is een organisatie waar snel geschakeld wordt. Dat vraagt een flexibele en proactieve houding van onze leveranciers. Tijdens het korte selectieproces gaf Imtech ICT ons het vertrouwen dat ze begrijpen wat onze organisatie nodig heeft. Dat hebben ze gekoppeld aan een concreet advies voor een infrastructuur die ons de vereiste stabiliteit en beschikbaarheid kan bieden. Die combinatie van professionaliteit, kennis en daadkracht heeft ons overtuigd. Samen met Imtech ICT bouwen we een ICT-infrastructuur die geschikt is om snel nieuwe organisaties en medewerkers te integreren en ons brede portfolio optimaal te ondersteunen, nu en in de toekomst.”

De implementatie van de nieuwe infrastructuur verloopt in verschillende fases, die in nauw overleg met Imtech ICT zijn bepaald. Momenteel is de nieuwe omgeving ingericht en vinden de eerste testen plaats. De komende periode wordt de nieuwe omgeving steeds meer ingezet, met als doelstelling de bestaande omgeving binnen een paar jaar volledig te gaan vervangen. Om de Kiwa dienstverlening nog verder te verbeteren worden hierbij diverse optimalisatieslagen uitgevoerd. Tijdens dit proces dient de dienstverlening aan de klanten gewaarborgd te blijven. Imtech ICT beheert beide omgevingen tot die tijd. 

Over Kiwa

Kiwa is een certificatiebedrijf met aanverwante inspectie- en labactiviteiten, versterkt door training, technology en data services. In 1948 opgericht door de Nederlandse drinkwaterbedrijven en in 2005 gefuseerd met zusterorganisatie Gastec, omvatten de werkgebieden tegenwoordig de bouw, water en energiesector, transport, agro-food, veiligheid en duurzaamheid. Met zo’n 1450 medewerkers in 11 landen werd in 2012 een omzet van ruim EUR 150 miljoen gerealiseerd, een verdubbeling ten opzichte van 2006. De organisatie kenmerkt zich door een zeer platte structuur met grote zelfstandigheid voor de veelal technische professionals. Het hoofdkantoor bevindt zich in Rijswijk.

Over Imtech ICT

Imtech ICT Communication Solutions ontwerpt, realiseert, beveiligt en onderhoudt grote en complexe communicatienetwerken voor bedrijven en organisaties. Met 250 gedreven medewerkers biedt Imtech ICT CS vanuit Capelle aan den IJssel hoogwaardige segmentgerichte communicatieoplossingen aan in samenwerking met leveranciers en providers. Als onafhankelijke systems integrator stemt Imtech ICT CS vraag uit marktsegmenten af met aanbod van technologie en diensten.

Dit artikel delen:

Imtech ICT Whitepaper

De Hybrid Cloud

Bij de keuze van de verschillende cloud varianten tot een hybride omgeving is het zaak om grip te houden. De inrichting van een Hybrid Cloud omgeving sluit goed aan bij de behoefte van organisaties voor een pluriforme infrastructuur, afgestemd op zaken zoals flexibiliteit en schaalbaarheid aan de ene kant en een hoge mate van beveiliging en beschikbaarheid aan de andere kant.


Imtech ICT cases

Next generation datacenter bij Saxion

Bij de vier vestigingen van Saxion volgen ruim 25.000 studenten uiteenlopende opleidingen. In kenniscentra en via lectoraten werkt Saxion intensief samen met bedrijven en instellingen. Om alle activiteiten en initiatieven in de praktijk effectief te ondersteunen, ontwierp en implementeerde Saxion samen met Imtech ICT een next generation datacenterplatform.


Imtech ICT Event 29 en 30 oktober

Storage Expo 2014

Welke data en applicaties host u in de cloud? Welke data juist niet omdat deze te bedrijfs-kritisch zijn of vanuit rechtswege niet in het buitenland mogen staan? Hoe zorgt u dat alle applicaties optimaal samenwerken en dat eerdere investeringen niet teniet worden gedaan? En welke mix van cloudvormen is de beste keuze voor uw organisatie? Public, private of hybrid cloud? Tijdens de Storage Expo in Jaarbeurs Utrecht op 29 en 30 oktober 2014 geven de experts van Bring iT to the Cloud graag antwoord op uw vragen over de cloud.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-03T16:34:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.