Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Imtech verzorgt ICT in nieuw stadskantoor Utrecht

Stadskantoor Utrecht

Imtech ICT maakt bekend dat het van gemeente Utrecht - na aanbesteding – opdrachten heeft ontvangen voor een innovatief werkplekconcept voor het nieuwe stadskantoor. Imtech ICT gaat een langdurige raamovereenkomst met de gemeente Utrecht aan, de overeenkomst bevat het leveren van netwerk-, beveliging-, storage-, server- en desktoptechnologie voor de komende 5 jaar.

Gemeente Utrecht bouwt een nieuw stadskantoor, dat het centrale punt wordt waar de inwoners van Utrecht terecht kunnen voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten. Het gaat onderdak bieden aan gemeentelijke organisatie onderdelen, die nu nog verdeeld zijn over verschillende locaties in de stad. Het is de bedoeling dat de samenwerking tussen de gemeentelijke organisatie verbetert doordat zij vanuit één gebouw gaan werken.

Innovatief werkplekconcept

Gemeente Utrecht bouwt een nieuw stadskantoor, waar inwoners voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten terecht kunnen. Hierin gaan meerdere gemeentelijke diensten intensief met elkaar samenwerken. Dit vraagt om een innovatief werkplekconcept bestaande uit de combinatie van een nieuwe manier van werken (de 'U-factor') en een organisatievernieuwing. Dientengevolge worden aan ICT de hoogste eisen gesteld op het gebied van flexibiliteit, beschikbaarheid en continuïteit. Met een combinatie van een adequaat toegeruste ICT-beheerorganisatie en inzet van moderne ICT-oplossingen wordt hier invulling aangegeven. Onder de naam ‘U-Cloud’ wordt een totaaloplossing geboden voor het netwerk, de beveiliging, desktoptechnologie, storage en hosting.

Rol van Imtech ICT

Als onderdeel van het U-Cloud programma ontwerpt en implementeert Imtech ICT een volledig nieuwe Virtual Desktop Infrastructuur (VDI) op basis van VMware technologie. De virtuele werkplek en de productieomgeving worden gehost op een FlexPod omgeving in de datacenters van Gemeente Utrecht. Deze flexibele infrastructuur bestaat uit modulaire, schaalbare en uiterst betrouwbare componenten van de marktleiders Cisco (netwerken en servers) en NetApp (storage en back-up). Daarnaast wordt aanvullende technologie van Trendmicro, RES Software en F5 ingezet.

Door te kiezen voor de beveiligde virtuele desktop van Imtech ICT wordt een praktische invulling gegeven aan het nieuwe werkplekconcept met zo’n 4000 gebruikers. Tevens wordt Gemeente Utrecht hiermee in staat gesteld om haar flexibiliteit, beschikbaarheid en continuïteit te verhogen. Met de nieuwe werkplek beschikken medewerkers altijd en overal over toegang tot applicaties en data die nodig zijn om effectief te presteren. De nieuwe omgeving is centraal te beheren, schaalbaar en flexibel om applicaties via willekeurige devices aan te bieden.

Tom Greeve, Algemeen Directeur van Imtech ICT Communication Solutions: ‘Zelden komt het voor dat alle beschikbare dienstverlening en technologie uit ons portfolio bij één klant en op een dergelijke schaal kan worden ingezet. Wij zijn bijzonder trots als strategisch partner te zijn geselecteerd en kijken er naar uit om onze bijdrage te leveren aan het nieuwe stadskantoor’.

Dit artikel delen:

Imtech ICT Whitepaper

De Hybrid Cloud

Bij de keuze van de verschillende cloud varianten tot een hybride omgeving is het zaak om grip te houden. De inrichting van een Hybrid Cloud omgeving sluit goed aan bij de behoefte van organisaties voor een pluriforme infrastructuur, afgestemd op zaken zoals flexibiliteit en schaalbaarheid aan de ene kant en een hoge mate van beveiliging en beschikbaarheid aan de andere kant.


Imtech ICT cases

Next generation datacenter bij Saxion

Bij de vier vestigingen van Saxion volgen ruim 25.000 studenten uiteenlopende opleidingen. In kenniscentra en via lectoraten werkt Saxion intensief samen met bedrijven en instellingen. Om alle activiteiten en initiatieven in de praktijk effectief te ondersteunen, ontwierp en implementeerde Saxion samen met Imtech ICT een next generation datacenterplatform.


Imtech ICT Event 29 en 30 oktober

Storage Expo 2014

Welke data en applicaties host u in de cloud? Welke data juist niet omdat deze te bedrijfs-kritisch zijn of vanuit rechtswege niet in het buitenland mogen staan? Hoe zorgt u dat alle applicaties optimaal samenwerken en dat eerdere investeringen niet teniet worden gedaan? En welke mix van cloudvormen is de beste keuze voor uw organisatie? Public, private of hybrid cloud? Tijdens de Storage Expo in Jaarbeurs Utrecht op 29 en 30 oktober 2014 geven de experts van Bring iT to the Cloud graag antwoord op uw vragen over de cloud.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-03T16:38:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.