Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Skype for Business vergroot bereik bedrijven

In november afgelopen jaar maakte Microsoft bekend dat Skype for Business gelanceerd zou worden om Microsoft Lync te vervangen. Na de eerdere release van een previewversie is het vanaf 1 mei mogelijk om daadwerkelijk over te stappen. De grootste winst van Skype for Business: miljoenen extra contacten komen binnen handbereik.

Mensen met behulp van technologie met elkaar in contact brengen, zodat ze ideeën kunnen uitwisselen, discussies kunnen voeren en beter kunnen samenwerken. Dat is de missie van Microsoft. Meer verbinding komt de productiviteit ten goede. Hiervoor hebben mensen communicatietools nodig waarmee ze zich zo natuurlijk mogelijk kunnen uitdrukken. Skype for Business is zo’n tool.

Het beste van Skype en Lync gecombineerd

De look en feel van Skype for Business (in het Nederlands: Skype voor Bedrijven) is gebaseerd op het vertrouwde Skype, dat meer dan 300 miljoen mensen wereldwijd elke maand gebruiken om te communiceren met vrienden en familie. Daarnaast biedt Skype for Business alle uitgebreide functionaliteiten van Lync en betere beveiligings- en controlemogelijkheden voor IT-beheerders. Alle communicatie wordt beveiligd door verificatie en versleuteling. Beheerders kunnen abonnementen toevoegen of verwijderen en functies toewijzen op basis van de samenwerkingsbehoeften van personen. Als al gebruik wordt gemaakt van het Microsoft-platform worden de accountgegevens die zijn opgeslagen voor elke persoon in de organisatie onmiddellijk herkend in Skype voor Bedrijven. Bovendien wordt de kwaliteit van het netwerk sterk verbeterd, zowel binnen de cloud als daarbuiten. En overstappen is makkelijk te regelen voor de IT-afdeling van elk bedrijf.

Netwerken samenbrengen

Het mooie van Skype for Business is dat je iedereen binnen en buiten je bedrijf op het Skype-netwerk kunt zoeken, dus ook mensen uit je privénetwerk. Ook al hebben zij geen Skype for Business, ze kunnen toch deelnemen aan je vergaderingen als ze een vaste telefoonlijn of internetverbinding hebben. Dit geeft ook mogelijkheden in de toekomst voor B2C-oplossingen, ook al blijven Skype en Skype for Business twee aparte netwerken.

Volledige integratie met Office

Een ander voordeel van Skype for Business is dat het geïntegreerd is met Office en Office 365, waardoor je makkelijk een chat-, spraak- of video-oproep rechtstreeks uit verschillende Office-toepassingen kunt starten. Ook zal de gespreksgeschiedenis op alle devices beschikbaar zijn, of dat nu je mobiel is of je laptop. Verder kun je vergaderingen plannen en de chatgeschiedenis bekijken in Outlook, of vergaderingen starten vanuit apps zoals Word en PowerPoint om je werk te presenteren.

Meer weten?

Heb je meer informatie nodig, bijvoorbeeld over wat Skype for Business betekent voor je eindgebruikers? En hoe kan je overstappen? En waarom zou je eigenlijk overstappen? KPN en StartReady organiseren met regelmaat de kennissessie ‘Bereikbaarheid en samenwerken met Skype for Business’. Lees hier verder en meld je aan. Op de site van Microsoft kun je ook meer informatie vinden.

Deze blog is een coproductie van Mark Meerbeek en Erik van Hooff (Microsoft) en Lucas Wensing (StartReady).

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-13T15:25:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.