Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Polycom en Microsoft breiden videosamenwerking uit

Polycom en Microsoft kondigen plannen aan om de mogelijkheden van Skype for Business-meetings verder uit te breiden, zodat Polycom-klanten hun bestaande video-investeringen nog beter kunnen inzetten bij een overstap naar Microsoft Office 365 en Skype for Business. Daarnaast kunnen Microsoft-klanten die voor het eerst videosamenwerking gebruiken, de Polycom-technologieën inzetten bij nieuwe implementaties. Klanten kunnen ook samenwerken met andere bestaande videoplatformen via een nieuwe videosamenwerkingsdienst voor de cloud, gebouwd door Polycom en Microsoft.

De in-room RealPresence Group Series worden geschikt voor Skype for Business Server en krijgen ondersteuning voor Office 365. De bekende Skype for Business-gebruikersinterface op de Polycom RealPresence Touch maakt het nog eenvoudiger voor Skype for Business-gebruikers om videosamenwerking te integreren in bestaande processen. RealPresence Group Series zijn te gebruiken voor diverse meetings: van meetings in kleine vergaderkamers tot enorme presentatieruimten. De  series maken het daarnaast mogelijk Skype for Business te gebruiken in conferentieruimten, bestuurskamers en vergaderruimten van elke omvang.

Als onderdeel van het recent door Microsoft aangekondigde Project Rigel zal Polycom een nieuwe serie vergaderruimteoplossingen speciaal ontworpen voor Skype for Business, leveren. De oplossingen bieden de eenvoud van plug-and-play in diverse configuraties, om zo tegemoet te komen aan de wensen van bedrijven en ruimtes van elke omvang. De spraak- en videotechnologieën van Polycom – zoals Polycom CX5100 en Polycom RealPresence Trio – worden gecertificeerd voor Project Rigel-oplossingen.

“Gedurende onze twaalfjarige relatie hebben Polycom en Microsoft nauw samengewerkt aan het leveren van samenwerkingsoplossingen die zorgen voor meer productiviteit en betere workflows. Tegelijkertijd bieden deze oplossingen een uitzonderlijke gebruikservaring”, zegt Peter Leav, Chief Executive Officer van Polycom. “Onze klanten vertelden ons dat ze vertrouwen op onze gecombineerde oplossingen om zo productief en efficiënt mogelijk te werken. Samen voorzien we grote en kleine klanten van cloud-ready oplossingen waarmee zij profiteren van optimale samenwerking op de moderne werkvloer.”

Veel klanten zoeken naar een duidelijke aanpak voor hun overstap naar Office 365. De twee bedrijven kondigen vandaag ook aan dat Polycom de eerste cloudgebaseerde videosamenwerkingsdienst voor Office 365-klanten, gehost in de Microsoft Cloud, zal leveren. Zo kunnen Office 365-klanten optimaal gebruik maken van hun bestaande video-investeringen, en verenigen ze bij een overstap naar de cloud eenvoudig oplossingen als die van Polycom, Microsoft en Cisco. De dienst biedt ook de mogelijkheden van Polycom RealConnect-technologie die Skype for Business-gebruikers en niet-Microsoft-endpoints voorziet van dezelfde Skype for Business-ervaring.

“Het verenigen van Skype for Business in Office 365 met de hoogwaardige audio- en video-oplossingen van Polycom biedt klanten een complete toolkit voor samenwerken in de moderne werkomgeving”, zegt Zig Serafin, Corporate Vice-President van Skype for Business.

De aankondiging markeert de volgende stap in de nauwe relatie die de twee bedrijven hebben. Ook betekent het een verdere uitbreiding van het Polycom-portfolio met spraakoplossingen gecertificeerd voor Office 365 en Skype for Business. Meer informatie over hoe Polycom en Microsoft klanten voorbereiden op de werkplek van de toekomst is hier te vinden

Beschikbaardheid

Software-update voor Polycom Group Series met ondersteuning voor Office 365

Tweede helft van 2016

Nieuw video-oplossingsportfolio voor Microsoft Skype for Business

Eind 2016

Polycom-videosamenwerkingsdienst in de cloud

Eerste helft van 2017

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-06T13:35:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.