Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Bedrijfsschade bij stroomuitval voorkomen door noodstroombeheer in de cloud

Stel je voor, de stroom valt onverwacht uit terwijl je druk bezig bent met belangrijke transacties. Je wilt tijd winnen om in ieder geval alles op te slaan en apparaten veilig uit te zetten. Om geen vertragingen op te lopen of zelfs verlies te leiden, zijn ononderbroken voedingen (UPS) als noodstroomvoorziening vaak standaard onderdeel van de kritieke infrastructuur. Maar wat gebeurt er als de IT-afdeling niet over de mogelijkheden beschikt om hun UPS proactief te monitoren en te onderhouden, of als er helemaal geen IT-personeel aanwezig is?

Het uitvallen van UPS-batterijen van kritieke infrastructuur kan grote gevolgen hebben. Met name ook door de huidige groei van IoT-apparaten die vaak verbonden zijn met on-site en remote edge-omgevingen, waarvoor hetzelfde niveau van beschikbaarheid en veiligheid nodig is als grote datacenters.

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) kan schade ondervinden door elk verlies aan beschikbaarheid en moet de zekerheid hebben dat hun apparatuur correct functioneert. Of het nu via een interne IT-professional of een vertrouwde Managed Service Provider is.

Om het voor MKB's mogelijk te maken om hun UPS-systemen proactief en effectief te beheren en monitoren, heeft Schneider Electric Smart-UPS ™ geïntroduceerd met APC SmartConnect, de eerste en enige cloud-enabled UPS voor gedistribueerde IT-omgevingen.

Als onderdeel van het toonaangevende Smart-UPS-portfolio van APC, levert SmartConnect de betrouwbaarheid, beveiliging en zekerheid die het MKB nodig heeft om verbonden te blijven met de technologie die belangrijk is voor hun bedrijfsvoering.

SmartConnect maakt gebruik van Schneider Electric´s cloud-enabled EcoStruxure IT-architectuur om:

  • Een veilig, cloud-enabled webportaal te bieden, waar klanten vanaf elk apparaat met internettoegang de status van hun UPS kunnen zien.
  • Data over de toestand en status van UPS-apparaten van klanten te verzamelen en versturen, zoals batterijvervanging, garantieverlenging en UPS-prestatiemeldingen.
  • Aanpasbare automatische notificaties te sturen, firmware notificatie updates te geven en geavanceerde ondersteuning bij probleemoplossingen te bieden, via een gebruiksvriendelijke remote monitoring interface.
  • De UPS gebruiksklaar aan te bieden, zonder dat configuratie vereist is, voor makkelijke installatie, zelfs voor minder technische gebruikers.

Connected Smart-UPS Overview - The First Cloud Enabled UPS For Distributed IT

MSP’s in staat stellen om hun MKB-klanten beter van dienst te zijn

De SmartConnect-technologie maakt het ook mogelijk voor Managed Service Providers (MSP’ers) om hun aanbod uit te breiden met het op afstand monitoren van de UPS van klanten. Zo kunnen MSP’ers zonder additionele kosten en met minimale inspanning een waardevolle power infrastructure service bieden, beter voldoen aan de behoeften van klanten en daarnaast nieuwe inkomstenbronnen genereren.

MSP’s kunnen SmartConnect gemakkelijk integreren met gangbare remote monitoring en management (RMM)-systemen zoals ConnectWise Automate en Kaseya. Daarnaast is het via een mobiel webportaal ook mogelijk op een single platform klantportfolio’s te beheren. Programmeren, Simple Network Management Protocol (SNMP) trap-commando’s of software agents zijn niet nodig, dus MSP’ers kunnen gemakkelijk hun service bieden.

Klaar voor EcoStruxure-oplossingen

Connected APC Smart-UPS met SmartConnect is één van de nieuwste producten van Schneider Electric´s EcoStruxure IT Data Center Management as a Service. De basis van EcoStruxure bestaat uit intelligente, connected oplossingen die gebruik maken van datagestuurde inzichten om het onderhouden en bedienen van de fysieke IT-infrastructuur te vereenvoudigen. Dit wordt gerealiseerd door prestaties te verbeteren, zicht en controle op afstand te bieden en service door experts te verlenen.

Meer informatie is te vinden op de APC website.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-11T15:42:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.