Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Optimaliseer het energiebeheer voor uw IT-infrastructuur

Moderne bedrijven moeten sneller en beter kunnen reageren op de voortdurend veranderende marktdynamiek en concurrentiedruk. Dit vraagt dan ook om een duidelijke strategie voor de IT-infrastructuur met als doel: een verbeterde bedrijfscontinuïteit, lagere kosten en een verbeterde operationele efficiëntie. Maar zelfs deze moderne en doordachte infrastructuren hebben het nakijken bij een stroomstoring. Optimaliseer daarom tevens het energiebeheer van uw IT-infrastructuur. Dit is mogelijk in 5 duidelijke stappen om de voordelen hiervan ten volle te benutten en belangrijker nog de risico's voor de bedrijfscontinuïteit te vermijden.

Beschermen

Een eerste belangrijke stap in geoptimaliseerd energiebeheer is het gebruik van de juiste Uninterruptible Power Supply (UPS). Deze noodstroomvoorziening beschermt uw bedrijf tegen onverwachte downtime. Houdt er daarbij rekening mee dat een toenemend aantal bedrijfstoepassingen op gevirtualiseerde platformen draait: het is cruciaal dat de stroombescherming zich ook uitstrekt tot uw gevirtualiseerde servers.

Verdelen

"De nieuwste geavanceerde rack-PDU’s integreren monitorings- en beheermogelijkheden"

De UPS beschermt uw IT-toepassing. Vervolgens is het belangrijk dat de energie van de UPS verdeeld wordt tussen de IT-apparatuur in uw rack. Moderne stroomverdelingseenheden helpen bij de optimalisatie van de IT-efficiëntie, verlagen de kosten en verbeteren de bedrijfscontinuïteit. De nieuwste geavanceerde rack-PDU’s integreren monitorings- en beheermogelijkheden. Zo verdeelt u niet alleen de stroom van de UPS naar de IT-apparatuur op een veilige en efficiënte manier, maar kunt u ook het stroomverbruik in een IT-rack meten en controleren. Daarnaast is het mogelijk de stroom op afstand uit te schakelen (bijvoorbeeld bij een storing) en kunt u in geval nood tijdig uw maatregelen nemen.

Organiseren

Het is van belang dat IT-apparatuur in een datacenter op de juiste, efficiënte manier in racks en behuizingen wordt geplaatst. Goed kabelbeheer en slimme opslagaccesoires zijn onmisbaar voor nette, georganiseerde racks. Luchtbeheersingsconfiguraties zorgen vervolgens voor optimale koeling in uw datacenter. Let er dus goed op dat uw IT-apparatuur op de juiste manier in een rack is ondergebracht. Door gebruik te maken van racks die geschikt zijn voor verschillende behoeften en luchtbeheersingsconfiguraties, kunt u de kosten verlagen en de veiligheid verbeteren. Samen met de rack-PDU’s en UPS-systemen vormen de racks de juiste stroombeheeroplossing die een hoge IT-efficiëntie mogelijk maakt tegen lagere kosten en een verbeterde bedrijfscontinuïteit.

Beheren

Powermanagement software geeft duidelijk inzicht in het volledige ecosysteem van uw energiestromen. Bovendien kunt u uw volledige energiebeheerinfrastructuur integreren in uw virtuele omgeving, zodat u alles via één enkel scherm kunt beheren.

Onderhouden

De geïnstalleerde UPS-systemen en rack-PDU’s beschermen uw IT-omgeving, maar zijn niet onfeilbaar: ook zij kunnen defect raken. Hoe beschermt u de bescherming? Onderhoud is cruciaal om risico’s en mogelijke extra kosten te beperken. Door UPS-en en rack-PDU’s goed te onderhouden, blijven ze optimaal presteren en wordt het risico op downtime beperkt. Een effectieve preventieve onderhoudsstrategie kan één van de meest effectieve maatregelen zijn voor uw datacenter of serverruimte!

" Online Power Management Assessment tool"

Om bedrijven te helpen bij de optimalisatie van het energiebeheer, heeft Eaton de Online Power Management Assessment tool ontwikkeld. Aan de hand van diverse vragen wordt duidelijk in hoeverre de huidige powermanagementoplossing in staat is de bedrijfscontinuïteit te garanderen, hoe efficiënt uw oplossing is en welke stappen u nog kunt nemen om de kosten van uw IT-infrastructuur te verlagen. Zo neemt u continuïteitsrisico’s weg en worden de voordelen van geoptimaliseerd energiebeheer ten volle benut!

Kom meer te weten over de 5 stappen of bekijk direct via de Online Power Management Assessment tool hoe uw powermanagementoplossing ervoor staat!

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-11T14:04:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.