Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Data maken de Rotterdamse wegen veiliger

De gemeente Rotterdam is voor de directie Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek (IIFO) continu op zoek naar betrokken IT’ers. Samen met andere diensten lossen zij door middel van datascience knelpunten in de stad op en helpen zo de leefbaarheid te vergroten.

IIFO-directeur Mark Vermeer: “Met diverse onderdelen van de gemeente voeren we projecten uit om onze visie op digitalisering als maatschappelijke ontwikkeling gestalte te geven. Ik merk dat youngprofessionals het interessant vinden om aan projecten te werken die verschil maken in de samenleving. Zulke mensen zijn bij de gemeente Rotterdam goed op hun plaats.”

VEILIG OP WEG

"‘ Bij de gemeente Rotterdam krijg je echt een kans om het verschil te maken’"

Yugesh Raghoenath werkt als datascientist bij de afdeling Onderzoek en Business Intelligence. “Bij de gemeente Rotterdam krijg je echt een kans om het verschil te maken”, vindt hij. “Zo hebben we met collega’s van de afdeling Mobiliteit gewerkt aan een verkeersmodel om risicokansen op de gemeentelijke wegen in te schatten. Daarvoor hebben we statistische analyses losgelaten op uiteenlopende data: de breedte van de weg, verkeersstromen, de nabijheid van scholen, ongelukken in de stad. In een verkennende analyse voor het verkeersmodel ontdekte ik dat er op een kruispunt in mijn buurt veel ongelukken gebeuren. Als je dat kunt voorkomen ...” “Dankzij data kunnen we ongevalsrisico’s beter in beeld krijgen”, legt Myriem Bouaddi uit. Zij is teammanager Data Engineering, de afdeling die Raghoenaths team data(modellen) levert. “Zo zijn we druk doende om rondom onze datafabriek een datakundige organisatie in te richten, gedreven door publieke waarden.”

IT’ERS GEZOCHT

Wat voor IT’ers heeft de gemeente Rotterdam hiervoor nodig? “We zoeken mensen die zich betrokken voelen bij, en willen meedenken over Rotterdam”, aldus Vermeer. “Dankzij onze uiteenlopende projecten kun je je bij ons als IT’er volop ontwikkelen.” “We zoeken in het bijzonder leergierige Big Data Engineers”, vult Bouaddi aan, “die met data het verschil willen maken voor de stad.”

Meer weten over werken bij de gemeente Rotterdam? Bekijk de website

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-13T13:13:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.