Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Marktgericht opleiden op academisch niveau

De Open Universiteit (OU) heeft al jaren een goede reputatie als IT-opleider. In 2018 ontving het bijvoorbeeld de Computable Award voor beste ICT-opleider van Nederland. Volgens Prof.dr. Marko van Eekelen, decaan van de Faculteit Bèta-wetenschappen van de Open Universiteit, zijn er verschillende redenen voor dit succes.

“De lessen worden buiten werktijd gegeven. Ze vinden face-to-face plaats, maar vooral online, zodat je vrijwel geen reistijd hebt. Onze docenten zijn goede onderzoekers met hart voor onderwijs: ze staan altijd open voor vragen, ook virtueel. Het lesmateriaal is praktijkgericht, actueel en van hoge kwaliteit. Dat onze aanpak inspireert, zien we terug in het hoge slagingspercentage van onze opleidingen.”

De OU geeft IT-opleidingen op individuele basis, maar ook als groepstraining op locatie van een bedrijf. Het aanbod is divers en bestaat o.a. uit bachelors in Informatica en Informatiekunde en een master Software Engineering. Via haar eigen Centrum voor postinitieel onderwijs verzorgt de OU korte IT-cursussen met de status van Certified Professional Program (CPP), bijvoorbeeld op het gebied van cybersecurity.

Van Eekelen: “We spelen met ons onderwijs gericht in op de behoeftes in de markt. Gevoed door de grote tevredenheid van de cursisten Kunstmatige Intelligentie starten we in 2021 een volledige Master AI. Ook begeleiden we organisaties bij de implementatie van technologische en sociale innovaties. We doen dit op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen via CAROU: Center for Action Research Open University.”

Meet weten over Open Universiteit? Bekijk de website: www.ou.nl

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-20T14:56:00.000Z