Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een blik onder de motorkap van hét low-code platform voor ISV’s

Technologische schuld van softwarepakketleveranciers

Veel ISV’s (Independent Software Vendors) en softwarepakketleveranciers hebben last van steeds groter wordende technologische schuld. Het softwarepakket zit functioneel vaak zeer goed in elkaar maar de onderliggende technologie is inmiddels verouderd. Voor developers van een ISV kost het onderhouden van de software daardoor steeds meer moeite, en blijft er ook steeds minder tijd over voor innovatie.

Pleisters plakken

Klanten van pakketleveranciers verwachten het nieuwste van het nieuwste. Om hier snel aan te kunnen voldoen worden nieuwe apps gebouwd die vervolgens aan het bestaande legacy systeem gekoppeld worden. Die moeten dan als pleisters op de wond de beperkingen van het verouderde core-systeem oplossen. Het voordeel van het toevoegen van deze randapplicaties of schil om je software heen is dat je weer even vooruit kan, maar de complexiteit neemt juist toe. Met als gevolg ook de werkdruk van de developers.

Geef nieuw leven aan je softwarepakket

"Met low-code software outsource je een deel van de technologie en vertienvoudig je je ontwikkelproductiviteit"

Helemaal opnieuw beginnen in een klassieke programmeertaal is vaak geen haalbare kaart. Een alternatief kan zijn om je applicatie met low-code software te vervangen. Met low-code software outsource je een deel van de technologie en vertienvoudig je je ontwikkelproductiviteit. Zo worden triviale klusjes overbodig gemaakt en kan je je richten op de functionaliteit, innovatie en je business kennis.

Maar is low-code ook geschikt om omvangrijke en complexe softwarepakketten mee te moderniseren? Het antwoord is ‘ja’, maar de maker van de software moet goed onderzoeken welk low-code platform geschikt is voor zijn applicatie en verdienmodel.

Jouw pakket altijd up-to-date met Thinkwise

Het Thinkwise Platform is zo’n low-code platform dat juist gespecialiseerd is in super complexe applicaties. Vele pakketleveranciers migreerden in 1 jaar een volledig ERP-systeem naar Thinkwise. Hierbij bleef het DNA van het systeem behouden en de backlogs werden snel weggewerkt.

Ervaar het Thinkwise Low-Code Platform zelf

Tijdens de Thinkwise Platform Experience laten we stap voor stap zien hoe een applicatie wordt gemodelleerd met ons Low-Code Platform. Het volledige realisatie traject komt daarbij aan bod; van opstellen van requirements en ontwerpspecificaties tot automatisch testen en aanpassingen na livegang.

De Thinkwise Platform Experience is geheel online en kosteloos. Interesse? Meld je dan hier aan!

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-25T13:26:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.