Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo helpt integratie u de cloud transitie succesvol te maken

Gijs in’t Veld, CTO en Principal Consultant bij Motion10

Met de massale acceptatie van cloud computing wordt het voor organisaties steeds interessanter om grote delen van het applicatielandschap naar de cloud te migreren. Cloud technologie maakt het mogelijk om sneller innovatieve oplossingen in productie te brengen om aan de wensen van klanten en interne stakeholders te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen met geïntegreerde chatbots en advanced analytics, zoals machine learning.

Hiermee biedt de cloud transitie u de mogelijkheid om de kloof met de business te overbruggen en de toegevoegde waarde van informatietechnologie voor de organisatie te vergroten. Maar hoe helpt integratie u de cloud transitie succesvol te maken?

Beschikbaarheid cloud integratieplatform essentieel

"Voor een succesvolle cloud transitie is het opzetten van een hybride cloud architectuur vereist"

Voor een succesvolle cloud transitie is het opzetten van een hybride cloud architectuur vereist. Alleen zo bent u in staat een goed fundament te implementeren dat tegelijkertijd innovaties kan versnellen, business value levert en goed beheersbaar is. Om dit te realiseren is de beschikbaarheid van een cloud integratieplatform essentieel.

Azure Integration Services

Microsoft heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Azure Integration Services, het cloud integratieplatform in Azure. Azure Integration Services wordt als PaaS-service geleverd en is geschikt om moderne integraties met apps, API’s en SaaS-diensten te realiseren. Er zijn een aantal services binnen Azure Integration Services die eruit springen.

“Microsoft heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Azure Integration Services, het cloud integratieplatform in Azure.”

Logic Apps, Service Bus en API Management

Een goed voorbeeld hiervan is Logic Apps, dat het mogelijk maakt workflows met connectoren voor honderden systemen op te zetten. Of Service Bus, waarmee u queues opstelt waarmee decoupling en routering wordt geïmplementeerd. Daarnaast zorgt API Management ervoor dat uw services op een veilige en inzichtelijke manier toegankelijk zijn.

Azure & Integratie Congres 2021?

Wilt u meer weten over Azure cloud integratie en hoe Azure Integration Services uw cloud transitie succesvol maakt? Tijdens het Azure & Integratie Congres 2021 op dinsdag 15 juni geven Motion10 en Microsoft inzicht in de laatste ontwikkelingen op deze gebieden met verschillende topsprekers van onder andere Motion10 en Microsoft. Meld u hier aan voor het Azure & Integratie Congres 2021.

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-26T13:25:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.