Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vijf oplossingen voor vijf netwerkuitdagingen

Door John Morrison, VICE President EMEA Sales & Services bij Extreme Networks

Dit artikel delen:

Overal en in bijna elke sector gebruiken klanten netwerken. Van de retailwereld tot de kledingindustrie en de gezondheidszorg. Kortom: de netwerk edge is de plek waar bedrijven zich onderscheiden van hun concurrenten. Hier leggen organisaties contact met hun doelgroepen (bijvoorbeeld via een gastnetwerk), communiceren klanten met elkaar en vinden mobiele transacties plaats. Ook komen hier meerdere connectiviteitstechnologieën met verschillende implementatiescenario’s samen en zijn aan de netwerk edge tientallen Internet of Things (IoT)-apparaten verbonden. Maar de netwerk edge is ook de frontlinie geworden die (wifi)netwerken beschermt tegen cyberaanvallen.

Met de juiste strategie kan de netwerk edge uitgroeien tot een broedplaats voor innovatie en bedrijfsgroei stimuleren. Maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Hieronder noemen we vijf grote netwerkuitdagingen en de bijbehorende oplossingen die bedrijven kunnen helpen.

1. Bieden van geoptimaliseerde gebruikerservaringen

"Tegenwoordig kom je niet meer weg met een standaard wifi-toegangspunt"

Om je als bedrijf te onderscheiden, is het essentieel om gebruikerservaringen te optimaliseren. Meestal maakt de klant voor het eerst kennis met een bedrijf wanneer ze verbinding maken met een netwerk. Denk bijvoorbeeld aan een hotelgast die zijn tablet verbindt met de wifi in zijn kamer of een sportfan die in een stadium eten bestelt vanaf zijn smartphone. Tegenwoordig kom je niet meer weg met een standaard wifi-toegangspunt. De klanteisen gaan veel verder. Zo vragen klanten om de integratie van Bluetooth en Internet-of-things (IoT)-technologieën, verbonden aan apparaten en sensoren. Van bloeddrukmeters tot bewegingssensoren en sloten. De oplossing? Door gebruikers en apparaten te identificeren en services aan te passen aan klantbehoeften, biedt Smart OmniEdge – een nieuwe tool van Extreme Networks – uitzonderlijke gebruikerservaringen en innovatieve mogelijkheden die bedrijven nodig hebben.

2. Inzetten van kunstmatige intelligentie

Het is van cruciaal belang dat bedrijven de mogelijkheid hebben om netwerkintelligentie te integreren in bestaande bedrijfsprocessen en -applicaties. Application Program Interfaces (API's) openen deuren naar nieuwe ecosystemen en kansen. Smart OmniEdge levert API's om gegevensinzichten en contextuele informatie te bieden. Deze twee zaken zijn nodig om relaties met klanten te personaliseren en de programmeerbaarheid van de infrastructuur mogelijk te maken. Ook kan kunstmatige intelligentie alle aspecten van RF-beheer automatiseren. Het netwerk leert hierdoor voortdurend en past zich aan. Verder zorgt het proactief voor een optimale ervaring voor mobiele gebruikers. Dit verlicht de druk op het IT-team. RF-beheer van wifinetwerken behoort namelijk tot een van de meest complexe IT-taken. Het uiteindelijke doel is dat IT-afdelingen minder onderhoud hoeven te plegen en tegen minder problemen aanlopen.

3. Digitale transformaties mogelijk maken

"Aanpassingsvermogen is het toverwoord"

Geen twee bedrijven zijn hetzelfde. Bij het implementeren van een private-, publiekelijke- of hybride cloud kiezen organisaties graag zelf de architectuur en flexibiliteit. Om digitale transformaties mogelijk te maken, is aanpassingsvermogen het toverwoord. Veel oplossingen ketenen bedrijven vast aan één architectuur- of implementatiemodel. Maar bedrijven hebben juist behoefte aan een tool die meebeweegt. Smart OmniEdge biedt consistente hardware, beheer, services en gebruikerservaringen voor alle implementatiemodellen. Wanneer de marktdynamiek verandert, past de tool zich aan, zonder dat de infrastructuur vervangen moet worden.

4. Beheren én beveiligen van biljoenen IoT-apparaten

De voorspelling is dat er in 2025 meer dan tachtig biljoen verbonden IoT-apparaten zijn. Al deze apparaten beheren en beveiligen is voor elk bedrijf een intimiderend idee. Vooral wanneer je bedenkt dat beveiliging niet meer alleen de zorg is van een CIO. Een cybersecurity-inbreuk kan namelijk niet alleen een heel netwerk offline halen, het kan ook een heel bedrijf op zijn gat leggen. Met zijn Defender for IoT-oplossing maakt Smart OmniEdge het aansluiten en beveiligen van IoT-apparaten makkelijker. Het biedt gecentraliseerde zichtbaarheid en beheer, en zorgt voor een eenvoudige en veilige toegang van IoT-apparaten op het netwerk. Ook worden de verkeersstromen geanalyseerd en potentiële gevaren vastgesteld.

5. Complexe implementaties

"het is zaak om een einde te maken aan de complexiteit van de implementatie"

Ondanks dat Generatie Z heilig gelooft in een wereld met alleen wifiverbindingen, zijn er nog steeds vaste switches en blijf innovatie in switching bestaan. Wel is het zaak om een einde te maken aan de complexiteit van de implementatie. De Extended Edge Switching-oplossing van Extreme Networks doet dit door meerdere netwerklagen samen te vouwen tot een enkele logische switch, waardoor de intelligentie van de edge-switches verbetert. 

Uiteindelijk komt het erop neer dat bedrijven een netwerkoplossing nodig hebben die flexibel is en meebeweegt met innovaties en ontwikkelingen. In andere woorden: een Omni Edge-oplossing. Alleen dan kun je de activiteiten aan de edge van je netwerk beheren, beveiligen en er winst uit halen.

Meer weten?

Voor meer informatie, bezoek dan de site van Extreme Networks

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-01T10:41:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.