Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Agility: de nieuwe standaard voor het hedendaagse datacenter

John Morrison, VP EMEA sales and services van Extreme Networks

Digitale transformatie: we zitten er middenin en kunnen er niet omheen. Maar hoewel digitale transformatie hoog op de agenda van elke manager staat, profiteert minder dan vijftien procent van alle bedrijven van digitaliseringsinitiatieven.

Dat blijkt uit de Digital Quotient-analyse van McKinsey. In tegenstelling tot een marketingcampagne of IT-project met duidelijk KPI’s laat digitale transformatie zich lastig meten. Dat gezegd hebbende, stellen organisaties duidelijk prioriteiten wat betreft hun digitale transformatie initiatieven – en agility staat daarbij voorop.

Wat kunnen bedrijven doen om agility te creëren binnen hun organisaties? Het begint allemaal bij het datacenter – waar zichtbaarheid en automatisering een belangrijke rol spelen.

Agility door zichtbaarheid en automatisering

"Network agility resulteert razendsnel in de hoogste kwaliteit data-analyse"

Willen bedrijven blijven concurreren in het huidige tijdperk van de cloud? Dan zijn operationele agility en efficiëntie essentieel. Bedrijven moeten een robuuste datacenter-oplossing implementeren waarin diepgaande netwerkzichtbaarheid en geïntegreerde, domein-overschrijdende automatisering een rol spelen. Zo’n oplossing biedt complete netwerkzichtbaarheid voor real-time monitoring. Daarnaast automatiseert het de infrastructuur-lifecycle op een intelligente manier, inclusief provisioning, probleemoplossing en herstel van diensten om downtime te verminderen en agility te verbeteren.

Network agility wordt mogelijk door zichtbaarheid en automatisering te combineren. Dit resulteert razendsnel in de hoogste kwaliteit data-analyse. Daar kunnen vervolgens intelligente beslissingen op worden gebaseerd, zoals hoe u processen kunt versnellen en problemen kunt oplossen. Netwerkzichtbaarheid moet altijd samengaan met automatisering. Inzicht in de runtime-status van infrastructuur, het gebruik van resources en belastingspatronen is daarbij van groot belang. Dit geeft organisaties inzicht in hoe hun netwerk functioneert en laat ze beoordelen hoe resources beter over het netwerk kunnen worden verdeeld. Datacenters vereisen zowel zichtbaarheid als automatisering.

Agility op alle lagen en domeinen

Het netwerk is een samensmelting van apparaten en applicaties, evenals verschillende lagen aan mogelijkheden en functies, variërend van het doorsturen van ASIC's naar orkestratiesystemen en implementatie in hardware en software. Tijdens het digitale-transformatieproces moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun netwerk flexibel is op alle lagen, dus ook buiten TCP/IP en het OSI-model. Dat maakt snelle innovatie en implementatie van nieuwe diensten en features mogelijk. Workflows spelen een belangrijke rol in het automatiseren van elke fase van de netwerk-lifecycle. Van het valideren van de configuratie tot het oplossen en verhelpen van problemen. Dit is een belangrijk onderdeel van het DNA van een datacenter. Bovendien kunnen open-source event-gedreven automatiseringsplatforms zoals Stackstorm meerdere services verbinden, terwijl ze realtime flexibel en uitbreidbaar zijn. Dit zorgt voor een toekomstbestendig platform waarin bestaande scripts gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de voortdurend veranderende behoeften van een organisatie.

Vergeet niet: het netwerk is slechts één van de vele technologiedomeinen die een organisatie rijk is. Andere technologische domeinen zijn applicaties, compute, opslag en OSS/BSS. Het is noodzakelijk dat bedrijven inzicht hebben in alle lagen en zorgen voor automatisering. Daarbij moeten ze niet vergeten om dit te integreren binnen de complete IT-omgeving van het bedrijf, de cultuur en de skillsets, waaronder mensen, processen en beleid. Dat is absoluut noodzakelijk voor een succesvolle transformatie.

Begin vandaag nog

Bedrijven hebben vaak hulp nodig om met deze digitale transformatie te beginnen. Hierbij kunnen leveranciers waarde toevoegen door aangepaste en afgestemde technologieën te bieden die passen bij de behoeften van een organisatie, afhankelijk van het stadium waarin het digitale transformatieproces zich bevindt. Dat geeft bedrijven het vertrouwen om vandaag nog met digitale transformatie aan de slag te gaan. Specifiek kunnen leveranciers componenten aanbieden voor automatisering en zichtbaarheid die eenvoudig inzetbaar zijn, sneller resultaten genereren.

Wanneer bedrijven hulp bij digitalisatiedoeleinden uitbesteden, moeten ze zoeken naar technologieën waarmee ze vandaag nog kunnen beginnen, van exacte positionering van vaardigheden en vereisten om direct van start te kunnen gaan en de meeste voordelen te behalen.

Een agile datacenter bouwen

Het datacenter is de kern van een bedrijfsnetwerk en de motor die nieuwe cloudapplicaties en businesskansen laat draaien. Het aannemen en schalen van dergelijke technologieën kan complex en uitdagend lijken. Maar, oplossingen zoals Extreme’s SLX Insight Architecture en Extreme Management Center bieden een nieuwe aanpak van netwerkmonitoring, -automatisering en probleemoplossing waardoor het sneller, makkelijker en kostenefficiënter is om de omvangrijke, realtime zichtbaarheid te creëren die nodig is om netwerkoperations en automatisering te garanderen.

Met de juiste datacenter-netwerkoplossing kunnen bedrijven een flexibele, schaalbare, next-generation infrastructuur bouwen die integreert met de huidige infrastructuur en IT-workflows, om operationele flexibiliteit te verkrijgen. Bovendien voldoet het niet alleen aan de tijdelijke behoefte aan business agility maar helpt het ook een langetermijnvisie te bouwen en de transformatie naar een digitaal bedrijf te bevorderen.   

Meer weten?

Voor meer informatie, bezoek dan de site van Extreme Networks

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-05T14:39:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.