Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

'Run the old, transform to the new'

Gopal Ramachandra (Micro Focus)

Er is software in honderdduizend varianten. Er zijn ‘old school’ leveranciers voor grote ondernemingen en startups voor niches. “We hebben enorm veel concurrenten”, aldus Gopal Ramachandra, directeur IT Operations Management (ITOM) van Micro Focus. “Maar ik ken niet één bedrijf dat doet wat wij doen.” Ramachandra doelt op Micro Focus’ end to end-oplossingen met vier peilers: ‘predictive analytics’, ‘Enterprise DevOps’, ‘security, risk en governance’ en ‘hybrid IT-management’. Die laatste peiler is het domein van Ramachandra. Wereldwijd geeft hij presentaties over “de digitalisering van alles” en hoe hybrid IT-management daarbij kan helpen.

Gopal Krishna Ramachandra noemt zichzelf een evangelist. Hij levert thought leadership aan IT-managers door wereldwijd presentaties te geven over de visie van Micro Focus op hybrid IT-management. Op 15 mei in het Museum of Technology in Stockholm was Ramachandra weer aan de beurt. Als directeur IT Operations Management (ITOM) praatte hij zijn publiek in de Zweedse hoofdstad bij over trends en ontwikkelingen en waarom hybrid IT-management vandaag de dag zo belangrijk is.

"'Het IT-landschap is radicaal veranderd.'"

We spreken hem twee dagen later telefonisch –hij is dan alweer in de Verenigde Arabische Emiraten- over het evangelie dat hij ‘predikt’ om bedrijfsprocessen te verbeteren. Ramachandra: “Het IT-landschap is radicaal veranderd. De grootste uitdaging die wij zien is de digitalisering van alles en wat nodig is om de ontwikkelingen bij te benen -denk bijvoorbeeld aan software-oplossingen die big data aan kunnen. Ondertussen moet het bedrijf gerund worden. Onze klanten voelen constant de druk om te blijven functioneren met de oude IT-systemen en tegelijkertijd te innoveren in bijvoorbeeld de cloud. We help to run the old and transform the new at the same time.”

Internet bankieren

Gopal Ramachandra haalde een MBA aan London Business School en een master (Computer Applications) aan Bharatidasan University in de zuid-Indiase stad Tiruchirapall. Als evangelist voor Micro Focus praat hij met ondernemers over hybrid IT-management. Dat is geen sinecure. Maar als je overtuigd bent van de kracht van je eigen producten en diensten, zit je strategisch gezien in een prettige positie. Immers: veel organisaties zijn in need.
Ramachandra: “Neem internet bankieren. De benodigde IT-componenten bevinden zich echt niet allemaal op één centrale plaats. Er is zóveel techniek aan gekoppeld dat overzicht houden steeds moeilijker wordt. Hoe houdt de bank de volledige controle over de third parties die erbij betrokken zijn? Onze software monitort de betrouwbaarheid van die partijen. Het hele proces managen, van A tot Z, noemen wij hybrid IT-management. Het raakt aan servicemanagement, fulfilment, risicobeheersing en governance, en is overgoten met analytics.”

Rabobank: zo agile mogelijk

"'digitale transformatie zorgt voor een andere manier van communiceren'"

Business-architect Toine Jenniskens vertelde eind maart in Wenen waarom Rabobank de keuze voor digitale transformatie maakt. Klantgedrag verandert, benadrukte Jenniskens. Markten worden opengebroken. Disruptieve technieken en bedrijven verschijnen op het toneel. Maar met hybrid IT, DevOps, robotica en AI ziet Jenniskens mogelijkheden genoeg aan vernieuwende technologie om de noodzakelijke veranderingen door te voeren en “zo agile mogelijk” te worden om de concurrentie voor te blijven.

Het door Jenniskens aangestipte thema is voor Ramachandra een constant terugkerend gespreksonderwerp. De noodzakelijke digitale transformatie zorgt voor een compleet andere manier van communiceren (van organisaties met hun klanten). En de databerg groeit. Ramachandra: “Ons dagelijkse leven zit vol met kleine innovaties, zoals bijvoorbeeld slimme wearables, die gigantische hoeveelheden data produceren. Bij enterprises zien we hetzelfde maar dan op grotere schaal. Data vastleggen en verwerken kan de bedrijfsvoering verbeteren en organisaties laten groeien. Volgens ons is het de enige manier om competitief te blijven. Hybrid IT-management levert de benodigde wendbaarheid.”  

Event 13 juni

Een interessant event voor iedereen die meer wil weten is de Micro Focus Experience Tour op 13 juni in Kamerik. De vier peilers van Micro Focus zullen dan belicht worden door interessante sprekers. Naast het door Gopal Ramachandra toegelichte thema ‘hybrid IT-management’ zijn dat ‘predictive analytics’, ‘Enterprise DevOps’ en ‘security, risk en governance’. Meer informatie over dit inspirerende event kunt u vinden op https://microfocus.events/nl/experiencetour/

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-04T14:51:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.