Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het beste uit jezelf en collega's halen

Consultants komen bij GROUP9 op de eerste plaats. Een filosofie die de basis vormt voor het succes van het eigenzinnige IT-bedrijf. Drie consultants vertellen waarom ze al jarenlang met veel plezier bij GROUP9 werken.

Ambitie

GROUP9 is een organisatie die uitblinkt in IT, maar ook in het motiveren van haar consultants. Het bedrijf
kent nauwelijks verloop. Als er al eens iemand vertrekt, is dat niet om professionele redenen. Wat maakt GROUP9 tot zo’n gewaardeerde werkgever? “GROUP9 is geen standaarddetacheerder”, zegt Dennis Vredeveld. “Bij veel detacheerders zijn consultants ondergeschikt aan het belang van de klant. Hier ben je als consultant juist het meest belangrijk. Als je goed in je vel zit, presteer je optimaal en volgt de rest – succesvolle projecten en tevreden klanten – vanzelf. Je ziet deze filosofie op alle vlakken in de organisatie terug, professioneel en sociaal.”

“De directie roept graag dat we eliteprofessionals zijn”, gaat Vredeveld verder. “Dat klinkt misschien arrogant, maar het geeft wel perfect aan waar we binnen GROUP9 naar streven: het maximale uit jezelf halen. Die drive sluit goed aan bij mijn eigen ambities en de passie waarmee ik mijn vak uitoefen. Ik kan hier veel leren, maar mijn ervaring en kennis ook met anderen delen. Wat ik daarbij ontzettend waardeer,
is de open en eerlijke cultuur binnen GROUP9. We zijn op een positieve manier heel kritisch naar elkaar, omdat we allemaal beseffen dat we daar als consultant en als organisatie beter van worden.”

Warm nest

"Je staat er bij GROUP9 nooit alleen voor"

“Ambitieus en kritisch: ja, maar GROUP9 is ook een warm nest”, zegt Martijn van Duijnhoven. “Toen ik hier kwam werken, werd ik verrast door hoe sociaal dit bedrijf is. Je staat er bij GROUP9 nooit alleen voor: je kunt je collega’s én de directie altijd om advies vragen. Er worden veel activiteiten georganiseerd, variërend van barbecues tot competence dagen. Ook houden we één keer per jaar een teamweekend in het buitenland; er is dan volop ruimte voor ontspanning en plezier. Vitaliteit speelt een belangrijke rol binnen GROUP9, zowel lichamelijk als geestelijk. Je ziet dit terug in de populariteit van activiteiten als de Vikingrun, de ademhalingsworkshop en het nemen van een ijsbad. Een team van collega’s heeft al een keer de marathon van Rotterdam gelopen.”

Uitblinken

“Een van de kernwaarden van GROUP9 is het accepteren van individuele verschillen”, zegt Roel Coset. “Ieder individu is uniek. De directie streeft ernaar om het werk van individuele consultants zo goed mogelijk op hun kwaliteit af te stemmen. Bij beoordelingen en opleidingstrajecten wordt primair gekeken naar het verbeteren van je sterke punten. Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent: dat geeft energie en houdt mensen ook op de lange termijn gemotiveerd. Wat we als organisatie wel gemeen hebben en waar we ook bewust mensen op selecteren, is een onafhankelijke instelling. We zijn
geen makke schapen, maar kritische denkers die graag hun visie delen. We werken momenteel met zo’n 45 mensen bij GROUP9. Samen beschikken we over alle benodigde kennis om als Java-specialist topprestaties te leveren.”

Platte hiërarchie

"Voor mij is die inspraak een belangrijke reden om hier te werken: je meningen initiatief worden hier gestimuleerd,niet afgeremd"

“GROUP9 heeft een platte hiërarchie”, zegt Vredeveld. “Je kunt de directieleden gewoon bellen of aanspreken. Ook zij worden jaarlijks geëvalueerd: door ons; consultants. Die feedback nemen ze heel serieus. Ze willen dat je streng bent en doen vervolgens ook zichtbaar iets met de kritiek. Daar blijft het niet bij. Als consultants hebben we via een klankbordgroep invloed op hoe GROUP9 zich ontwikkelt. Dit gaat van alledaagse dingen, zoals wat geven we collega’s voor hun verjaardag, tot zaken als de groei van de organisatie en participatie in de vorm van aandelen.Voor mij is die inspraak een belangrijke reden om hier te werken: je meningen initiatief worden hier gestimuleerd,niet afgeremd.”

Keyposities

“GROUP9 denkt technologisch, maar ook organisatorisch en procesmatig met opdrachtgevers mee”, zegt Coset. “We doen dit in overleg, als partners die mede verantwoordelijkheid dragen voor het eindresultaat. Door onze goede reputatie komen we als consultants vaak op keyposities bij de opdrachtgever terecht. Laten we wel wezen: dat zijn nu net de plekken waar je het verschil maakt. GROUP9 mag dan een nichebedrijf zijn, maar in de tien jaar dat we bestaan, is er nog geen enkele klant geweest die ons de deur heeft gewezen. We werken voor grote organisaties, zoals ASML, waar we Tier II-partner zijn. Zo goed zijn we dus.”

Meer weten over GROUP9? Kijk op www.group9.nl

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-20T10:00:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.