Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Volop ICT mogelijkheden voor bètastudenten

Professionals met een bèta-achtergrond krijgen bij DSW volop ruimte en mogelijkheden om hun ICT-ambities waar te maken. De zorgverzekeraar heeft de automatisering volledig in eigen hand en kan daardoor altijd vooroplopen met innovaties.

“Als bedrijf staan we altijd open voor goede ideeën die kunnen bijdragen aan het verbeteren van onze dienstverlening en producten. De wens van de klant vormt hierbij het uitgangspunt”, vertelt Lysanne Merkestein, een van de 230 ICT’ers bij DSW Zorgverzekeraar. “Daarbij maakt het niet uit of je net gestart bent bij het bedrijf of er al jaren rondloopt. Een goed idee is een goed idee.” Ze vult aan: “Waar dat mogelijk is, automatiseren we onze processen.”

Snelle samenwerking

"Innovatie bij DSW: ‘ Een goed idee is een goed idee’"

Bijzonder is dat DSW de automatisering volledig in eigen huis doet. “De regie ligt volledig bij ons”, legt Willem-Jan Rensink uit. “Hierdoor kunnen we snel inspelen op ontwikkelingen.” “Een recent voorbeeld hiervan is de doorbetaling aan zorgverleners tijdens corona”, vertelt Merkestein. “Door de snelle en agile wijze van samenwerking tussen ICT en inhoudelijke experts konden we als eerste zorgverzekeraar de zorgverleners uitbetalen”, zegt ze, “en we deden dat ook nog eens als beste, volgens die zorgverleners.”

Gehacktdag

Bedrijfsbreed wordt jaarlijks de Gehacktdag georganiseerd: een dag waarop ICT’ers de ruimte krijgen voor het inbrengen en uitwerken van ideeën die bijdragen aan het verbeteren van de organisatie en de zorgsector. Hiermee wordt innovatie gestimuleerd.

Spannende werkomgeving

"DSW is géén suffe ambtenarenclub, maar biedt juist een spannende en telkens veranderende werkomgeving"

Volgens Rensink is lang niet bij iedereen bekend hoeveel tijd en energie de zorgverzekeraar investeert in ICT: “DSW is géén suffe ambtenarenclub, maar biedt juist een spannende en telkens veranderende werkomgeving voor jonge, nieuwsgierige professionals met een bèta-achtergrond.” Voor hemzelf gold ook dat DSW niet op zijn netvlies stond toen hij op zoek was naar een baan. Op een carrièrebeurs maakte Rensink kennis met enkele collega’s en hij was direct verkocht.

Rensink heeft het ICT-traineeship doorlopen, waarin zijn plezier in en enthousiasme over programmeren en de ICT-wereld alleen maar is toegenomen. Intussen is hij als systeemontwikkelaar bezig met het neerzetten van nieuwe webbased applicaties.

Meer weten over ICT bij DSW? Bekijk het hier: www.dsw.nl

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-20T10:00:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.