Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Investeren in ontwikkeling

IT-dienstverlener Sogeti ziet graag dat zijn professionals hun dromen waarmaken. Om dit te bevorderen, heeft het bedrijf de functie van careermanager ingevoerd. Ook investeert Sogeti in activiteiten die de band met professionals versterken.

Als careermanager werft en begeleidt Karlijn Böhmer professionals binnen Sogeti. “Bij de werving kijk ik naar skills, maar ook of iemand het Sogeti-DNA heeft: een passie voor techniek en de drive om zich in samenwerking met anderen te ontwikkelen. Ik ga met professionals in gesprek over hun ambities en hoe we die via een persoonlijk plan realiseren. Samen evalueren we de voortgang en bepalen we de volgende stap. De weg naar het einddoel loopt zelden recht. Dat is leerzaam en uitdagend.”

Samenwerken

"'Dankzij de collegiale sfeer voelt het alsof heel Sogeti achter je staat'"

Kay Cordewener is data-analist en werkt ruim een jaar bij Sogeti. “Hier krijg je de ruimte om je te ontwikkelen. Ik ben nu gedetacheerd bij een bank. Met mijn expertise voeg ik echt iets toe aan het project; omgekeerd leer ik veel van het team. Ook persoonlijk is er een goede klik. Sogeti heeft verschillende middelen om snel advies te vragen aan collega’s. Dit biedt mij de kans om voor mijn projectoplossingen aan te dragen, ook al heb ik daar zelf niet alle benodigde kennis voor. Hierdoor voelt het alsof heel Sogeti achter je staat.”

Soft skills

“Sinds de uitbraak van Covid-19 werken onze mensen primair thuis; voor het persoonlijke contact ontmoeten we elkaar buiten de deur”, zegt Karlijn. “Sogeti heeft veel faciliteiten voor thuiswerken, van Microsoft Teams tot meubilair. We houden regelmatig (online) kennissessies. Hiervoor hebben we Guilds: community’s waarin collega’s vanuit diverse disciplines hun professionele interesses delen. De Guilds vormen leerzame en vooral leuke dwarsverbanden binnen Sogeti.”

Volgens Kay steekt Sogeti ook veel energie in het creëren van binding met het bedrijf. “Ik heb meegedaan aan een drie weken durende businesscourse voor startende professionals in het Amerikaanse Ohio. Hierbij lag de nadruk vooral op soft skills. Met die groep mensen heb ik nog regelmatig contact. En dan is er nog SoPlay, ook een Guild. Dat organiseert in het Sogetipand avonden waarop collega’s met elkaar gamen, op een console of op een oldskool bord. Ook al kom ik zelden op het hoofdkantoor in Vianen, toch voel ik me door al die activiteiten sterk aan Sogeti verbonden.”

Meer weten over werken bij Sogeti? Bekijk de website: www.sogeti.nl/werken-bij-sogeti

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-20T10:00:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.