Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Succesvol hybride werken - Motion10 introduceert de Fit for Hybrid-aanpak

Vanaf juni 2021 hebben organisaties de mogelijkheid om hun medewerkers weer (deels) terug te laten keren naar kantoor. Veel organisaties buigen zich over de vraag of het wenselijk is om uiteindelijk weer terug te gaan kaar de traditionele manier van werken, of toe te werken naar een modus met een mix van werken op kantoor en elders werken: hybride.

Motion10 heeft de Fit for Hybrid-aanpak ontwikkeld om organisaties hierin te ondersteunen en het antwoord op dit vraagstuk te formuleren aan de hand van management aspecten, het HR-vraagstuk en de technologische uitdaging. De Fit for Hybrid-aanpak van Motion10 helpt organisaties succesvol te innoveren met de optimale inzet van de meest passende digitale hulpmiddelen en werkwijzen, en de adoptie hiervan door alle gebruikers.

De visie van Motion10 is dat hybride werken niet synoniem is aan thuiswerken. Hybride werken is een structureel andere manier van werken en gaat met name over de veranderingen die dit met zich meebrengt voor de samenwerkingscultuur binnen de organisatie.

Succes van hybride werken

"IT moet het beleid rond hybride werken faciliteren, begeleiden en mede uitdragen. Alleen dan wordt hybride werken succesvol."

Ron Witjes, Unit Manager Customer Success bij Motion10: “Bij organisaties die succesvol hybride werken is één ding zeker: hybride werken is onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Niet alleen directie en HR maar ook IT is betrokken. IT moet het beleid rond hybride werken faciliteren, begeleiden en mede uitdragen. Alleen dan wordt hybride werken succesvol. Het belang hiervan is groot, want het succes van hybride werken binnen een organisatie zal voor een groot deel bepalend zijn voor het succes van de organisatie.”

Meest genoemde uitdagingen hybride werken

Laura de Vos, Change Management Lead bij Motion10: “Hoewel elke organisaties uniek is, staan veel organisaties voor dezelfde uitdagingen rond hybride werken. In onze gesprekken met klanten en andere organisaties en in reeds uitgevoerde onderzoeken naar hybride werken worden veelal dezelfde uitdagingen structureel genoemd.

 • Bedrijfsfilosofie en strategie
  Organisaties zoeken een duidelijke, toekomstgerichte strategie rond hybride werken.
 • Leiding geven op afstand
  Managers zoeken een nieuwe balans tussen het betrokken houden van medewerkers, het borgen van productiviteit en momenten voor sociale interactie met medewerkers. 
 • Verbonden blijven
  Medewerkers zoeken op een andere manier verbinding met hun collega’s, vooral collega’s van andere afdelingen en teams, en hebben inzicht nodig in wat er speelt binnen de organisatie.
 • Balans tussen werk en privé
  Medewerkers zoeken ondersteuning bij het herontdekken van de juiste werk-privé balans in de nieuwe werkvorm
 • Anders vergaderen
  Managers zoeken naar de juiste manier van vergaderen als niet iedereen op dezelfde locatie aanwezig is.
  Optimaal benutten van het kantoor
  Organisaties zoeken naar mogelijkheden om het kantoor voor andere doeleinden in te zetten.
 • Veilig werken op alle devices
  Organisaties zoeken naar effectieve security-maatregelen voor alle devices die gebruikt worden door de medewerkers.

Fit for hybrid-aanpak

Al deze uitdagingen hebben één overeenkomst: het moet anders. De inzet van de juiste digitale hulpmiddelen en werkwijzen - door alle gebruikers - zijn essentieel om als organisatie ‘Fit for Hybrid’ te worden. De Fit for Hybrid-aanpak van Motion10 helpt organisaties om deze verandering succesvol te doorlopen.

Interactieve Fit for Hybrid-sessie

Wilt u meer weten over onze aanpak? Op dinsdag 28 september van 11.00 – 12.00 uur verzorgen wij de online Interactieve Fit for Hybrid-sessie waarin Ron Witjes (Unit Manager Customer Success), Laura de Vos (Change Management Lead), Peter de Vries (Solution Lead Modern Work & Security) en Alice Zanders (HR Directeur) u te woord zullen staan vanuit hun desbetreffende vakgebied. Er zal een korte toelichting gegeven worden op onze visie omtrent het hybride werken en hoe de Fit for Hybrid-aanpak van Motion10 helpt organisaties succesvol te innoveren. Na de beknopte inspiratie schakelen we over op een Q&A-sessie waarin deelnemers de mogelijkheid hebben om vragen te stellen.

Meld u hier aan voor de online Interactieve Fit for Hybrid-sessie.

Dit artikel delen:

Reacties

En naast de technologische uitdagingen binnen IT en het nieuwe hybridewerken is er ook de ondersteuning en support nodig van de collega's om hen te overtuigen dat het werken op kantoor echt wel veiliger is dan het thuiswerken waarom? Dat vertel ik jullie graag aan de hand van enkele slides. www.zuivere-lucht.be

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-02T13:18:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.