Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De i is voor iedereen

Gemeente Amsterdam

Waar tien jaar geleden de ‘i’ van ICT was en we dat vooral in de kelder van onze kantoren verstopten, staat de ‘i’ nu voor iedereen. Met informatie, IT en innovatie gaat Amsterdam de inwoners nog beter bedienen. En zoekt ICT’ers die hierbij willen helpen.

De ‘i’ staat in de kern van wat we doen en verandering naar een moderne organisatie is de kern van onze opdracht.  We gaan bijvoorbeeld dienstverlening persoonlijker maker, werken met 3D-modellen als we de stad ontwikkelen, informatiegestuurd werken aan onderhoud, en we spelen in op de kansen die techniek biedt.

CIO Mark Crooijmans stelt: “Omdat technologie een steeds belangrijker rol speelt in alles wat we doen, gaan we niet alleen de IT-afdelingen reorganiseren; we gaan ook fundamenteel anders werken. Samen met afdelingen die verantwoordelijk zijn voor stedelijke opgaven. Samen met hen gaan we technologie gebruiken en processen opnieuw inrichten om zo effectief mogelijk de stad zo leefbaar mogelijk te houden voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Of het nu gaat over bestrijding van armoede , het effectiever geleiden van verkeer of het aanvragen van vergunningen: er wordt terecht steeds meer van ons verwacht. Daarom hebben we ons nu anders georganiseerd, zijn er veel nieuwe rollen en hebben we veel hulp nodig.  Mensen die meedenken, visie hebben en samen met inhoudelijke experts tot de beste oplossingen komen.”

Investeren in kennis

“Word jij onze toekomstige UX Desiger of wordt je verantwoordelijk voor de ‘i’ bij een opgave als de stad schoon houden of mensen aan het werk helpen? Of help je onze applicaties veilig te houden en goed te onderhouden? Welke keuze jij daarin ook maakt, we doen het met elkaar. We investeren in de verdere ontwikkeling van onze kennis en vaardigheden. Onder andere met opleidingen en trainingen. Soms voor groepen, soms individueel. Soms op eigen initiatief, andere keren weer op initiatief van het management”, omschrijft Crooijmans de hulp waar nieuw talent op kan rekenen.

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-25T14:31:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.