Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Automated Process Mining: De ideale start bij digitale transformatie

Chaos zal al gauw het eerste woord zijn dat je te binnen ziet bij het zien van dit plaatje. Desondanks is het hier wel heel zichtbaar dat iemand actie zal moeten ondernemen om deze warboel weer netjes te krijgen. Vaak blijkt dat bedrijfsprocessen er ook zo uitzien en dus helemaal niet helder zijn. Men kent meestal wel de “happy flow”, maar hoe zit het met alle uitzonderingen en aftakkingen in het proces?

Daarnaast wil je ook graag kunnen zien hoe lang deze processen lopen en welke collega’s hierin aan het werk zijn. Zijn de doorlooptijden wel altijd acceptabel en werken er misschien wel mensen in een proces die daar helemaal niets te zoeken hebben? Met behulp van process mining brengen al veel organisaties in beeld hoe hun processen er nu eigenlijk uitzien.

Process Mining - Hoe zien mijn bedrijfsprocessen er werkelijk uit?

Automatisch je processen scannen

"Je kan in een oogopslag zien waar de bottlenecks zich bevinden"

Je kunt uiteraard een dure business consultant inhuren die de processen in kaart brengt en een plan van aanpak oplevert waarin het ideale proces is bedacht, maar kan het ook anders? In iedere organisatie is heel veel data aanwezig en deze data bevat vaak ook procesinformatie. Is het dan niet handig om deze data in te lezen op basis daarvan automatisch een interactief dashboard te genereren? Met daarin de volledige process flow inclusief uitzonderingen? In een oogopslag kan je dan zien waar de bottlenecks zich bevinden.

In bovenstaand scenario creëer je plotseling heel veel overzicht. Doordat processen veel transparanter worden, zie je direct waar het goed gaat en waar verbeteringen nodig zijn. Zit er bijvoorbeeld een week tussen de verzending van een bestelling en het versturen van de factuur? Verlies je dagelijks uren aan productiviteit dankzij onnodige stappen in je processen? Via Automated Process Mining kun je dit volledig automatisch inzichtelijk maken en oplossen.

Jouw ideale begin van de digitale transformatie

De nieuw verkregen inzichten helpen bij het opstellen van een automation roadmap, waarmee je een effectieve digitale transformatie realiseert. Kun je het beste een applicatie moderniseren of juist uitfaseren? Process mining laat direct zien of een applicatie nog door veel collega’s gebruikt wordt of misschien wel redundant geworden is.

Misschien wil je  – een deel van – het proces wel gaan automatiseren met behulp van Robotic Process Automation. Het middels Automated Process Mining verkregen procesinzicht maakt dan direct de business-case: Hoe lang loopt dit proces nu? Wat zijn hiervan de kosten voor de organisatie? Hoeveel denken we te kunnen besparen? Dit alles weten we met één druk op de knop.

Het inrichten van een business dashboard

Behalve de automatisering, monitoren wij bij Fujitsu automatisch de besparing en kunnen het resultaat financieel maken. Het is daarnaast ook mogelijk cruciale processen actief te monitoren en direct in te grijpen als er iets stil dreigt te komen te staan. Wil je bijvoorbeeld garanderen dat een klantbestelling binnen één uur verzonden is bij een belangrijke klant? De gebruikte tooling voor Process Mining kan een waarschuwing geven als processtappen te veel vertraging oplopen. Je kunt ook SLA-tijden op je eigen processen inrichten en de afhandeltijden van tweedelijns leveranciers controleren. Kortom: Je hebt nu een business dashboard tot je beschikking waarin je alles binnen je eigen organisatie kunt monitoren.

Waarom Automated Process Mining

De voordelen van Automated Process Mining zijn zeker voor de business zeer interessant. Procesoptimalisaties en de toepassing van automatisering resulteren in een lagere tijdsbesteding en kostenbesparingen. Knelpunten in het proces worden opgespoord en zijn daardoor sneller op te lossen. Een gestroomlijnd proces leidt dan direct weer tot een hogere klanttevredenheid. Tot slot geeft Automated Process Mining een goed inzicht in de frequentie en de systemen die binnen een proces worden gebruikt en waar deze te moderniseren zijn.

Meer weten?

Meld je aan voor onze online ontbijtsessie over automated process mining of kijk op onze website.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-28T17:00:00.000Z Julien Moorrees, Sr. Business Solution Architect bij Fujitsu
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.