Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Power play: IBM Power Systems en Comarch PowerCloud

De juiste tools voor ieder AI-project en een moderne Cloudinfrastructuur

Waar gaat de technologie van jouw bedrijf naartoe? Twee van de meest voorkomende antwoorden zijn de Cloud en artificiële intelligentie (AI). Cloud computing – het leveren van data, softwaretoepassingen en -diensten via het Internet – is de laatste decennia een van de belangrijkste IT-trends binnen bedrijven. Er wordt sinds de pandemie meer geld uitgegeven aan de Cloud, want bedrijven en consumenten gebruikten het voor online onderwijs, streaming entertainment en telewerk.

De wereldmarkt voor Cloud computing zal tegen 2028 zo’n 1.251,09 miljard $ waard zijn, met een gemiddelde groei van 19,1% volgens voorspellingen van Grand View Research, een consultancy en marktonderzoekbureau.

De AI-markt groeit ook snel aangezien bedrijven en overheidsorganisaties het gebruiken om bepaalde taken te automatiseren, efficiëntie te verhogen en slimmere beslissingen te nemen. Een van de meest veelbelovende toepassingen van AI ligt bij de gezondheidszorg. De wereldmarkt voor artificiële intelligentie in de gezondheidszorg zal naar verwachting groeien tot $120,2 miljard tegen 2028, volgens Grand View Research. Huidig of toekomstig gebruik van AI in de gezondheidszorg omvat effectievere geneesmiddelen en het sneller en nauwkeuriger diagnosticeren van ziekten.

Met behulp van AI kunnen computers leren uit de gedocumenteerde geschiedenis om patronen en normafwijkingen te herkennen en deze kennis vervolgens te gebruiken bij het uitvoeren van taken die, tot voor kort, enkel door mensen uitgevoerd konden worden.

Vooruitgang in AI-gezondheidszorg

Om juiste diagnoses te stellen en patiënten te verzorgen, moeten dokters patiëntgegevens nauwlettend bestuderen. Denk hierbij aan testuitslagen en medische beeldvorming die heel erg aandachtig bestudeerd moeten worden om een waarschijnlijke oorzaak vast te leggen. Tests controleren kan nogal omslachtig zijn.

Artsen maken fouten, net als iedereen. Daarom krijgt, volgens een studie van BMJ Quality & Safety, één op 20 volwassen patiënten, of ongeveer 12 miljoen volwassenen in de VS, ieder jaar een foute diagnose.

Comarch werd in 1993 opgericht en telt nu 6500 werknemers. Comarch, een provider van IT-software en diensten voor bedrijven, maakt gebruik van IBM Power servers om de snelheid van machine-learning processen aanzienlijk te versnellen en ze toe te kunnen passen in de gezondheidszorg – een van de snelst groeiende markten.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-21T09:00:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.