Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Software startup JEX werft IT-ers op een wel héél extravagante manier

Dat we in 2022 niet meer om software heen kunnen, is algemeen bekend. Maar dat ook niemand meer om de naam JEX heen kan, is een nieuw vaststaand feit. Iedereen heeft de meest recente campagne van de softwareorganisatie wel voorbij zien komen. JEX is namelijk op zoek naar nieuwe IT’ers en dat doet het bedrijf op een, op zijn zachts gezegd, extravagante manier. Met een haast utopisch beeld van de IT-wereld wil JEX juist een punt maken als het aankomt op recruitment: weg met de valse beloftes, extreme arbeidsvoorwaarden en de ideale situatieschets.

WorkAsOne.001

#WorkAsOne.001, de niet zo typische IT-campagne, riep bij veel IT’ers eerst een hoop vraagtekens op: beelden van gamende werknemers op kantoor, real-life FIFA met bekende voetballers, bedrijfsuitjes naar de Noordpool en een Marketingmanager op een driewieler? Wat dat met software bouwen te maken heeft? Helemaal niets!

Waar het bedrijf een compleet andere invulling geeft aan IT, wordt ook het begrip “recruitment” geherdefinieerd. Met de campagne WorkAsOne.001 wil JEX dit absurde beeld via verschillende “mockumentaries” benadrukken en juist op een bespottelijke manier ontkrachten. Het doel is om goede software te bouwen, niets meer en niets minder. Het te koop lopen met moderne eisen, te hoge verwachtingen en extravagante denkbeelden kan daarbij wat JEX betreft het raam uit. Want wat werken bij JEX nou écht zo bijzonder maakt, is dat de core business de software is.

Unieke software

Op dit moment bouwt JEX zelf aan verschillende softwareproducten voor de flexibele arbeidsmarkt. Dat doet de organisatie voor nu met vier volwaardige IT-teams. Ieder team bestaat uit zes Developers, twee Test Engineers, twee UX-Designers, een Productowner, Business Analist en Scrum Master. Met minstens acht softwareproducten die nog gebouwd moeten worden, om tot het eindresultaat van een one-stop-shop te komen, zijn er nog acht extra IT-teams nodig. Voor ieder product één. Via de meest recente campagnestrategie hoopt JEX, ondanks het aanhoudende IT-tekort, de openstaande vacatures in te vullen.

Een tekort aan IT’ers?

Met steeds minder makkelijk in te vullen IT-vacatures, lijkt het tekort alleen maar toe te nemen. Maar het is voor bedrijven niet alleen de kwestie om IT’ers, maar ook de juiste IT’ers te vinden. Het vinden van ‘dé perfecte IT’er’ lijkt echter vaak gepaard te gaan met te hoge eisen, wat voor een laag aanbod zorgt.

Is er dus wel écht sprake van een IT-tekort? Of is de verwachting van ‘de IT’er’ gewoon te hoog? Veel IT’ers vinden dat bedrijven onrealistische eisen hebben. En met een onrealistisch beeld van ‘de IT’er’, is het ook onrealistisch om überhaupt IT’ers te recruiten.

IT-werk bij JEX

Dat extravagante randje aan JEX is niet helemaal gelogen. Zo investeert de organisatie in de groei van haar medewerkers door middel van extreme bedrijfstrainingen, een optieregeling voor aandelen en evenementen waarvan maar weinig bedrijven kunnen zeggen dat ze het zo groots aanpakken. Maar diezelfde extremiteit is ook de grondslag van de extreme groei, verbinding, energie en lef binnen het bedrijf.

Dit artikel delen:

Reacties

Een echte klimaatkiller deze firma.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-07T06:18:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.