Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Business is mobile: de smartphone die werkt als je PC

Dit artikel delen:

Met Microsoft Lumia smartphones neem je de kracht, veiligheid en productiviteit van Windows 10 overal met je mee. Start een document op kantoor, breng wijzigingen aan in een taxi en zet de puntjes op de ‘i’ tijdens een bezoek bij een klant. Met Microsoft Lumia met Windows 10 maak je je business mobile, waar je ook bent.

Windows 10 op Lumia Smartphones

Wie productief wil zijn maakt gebruik van document-vriendelijke grote displays en tools van wereldklasse. Met de Microsoft Lumia ervaar je het meest gebruikte besturingssysteem i.c.m. de meest gebruikte Microsoft Office tools (PowerPoint, Word, Excel en Outlook), verpakt in stijlvolle, feature-rijke smartphones. De Lumia is ontworpen met als uitgangspunt bedieningsgemak, security én eenvoudige integratie met de bestaande IT-investeringen. Dit betekent dat medewerkers overal documenten kunnen openen, bewerken en delen, waardoor bedrijven ook onderweg productief kunnen blijven.

Continuum voor Lumia

De Lumia 950 en Lumia 950 XL met Windows 10 brengen de innovatieve ervaring van Continuum naar smartphones. Dit betekent dat je je Lumia 950 of Lumia 950 XL ook kunt gebruiken als pc, door ze via de Microsoft Display Dock aan te sluiten op een groter scherm, toetsenbord en muis. Eenmaal verbonden, zijn Windows apps* op je telefoon te zien in een geoptimaliseerde weergave op het externe beeldscherm. Bovendien zijn deze de Lumia smartphones te gebruiken zonder enige onderbreking van de weergave op een groot grote scherm.

Wat is Microsoft Display Dock?

Om je een optimale Continuum ervaring voor je smartphone te geven, combineer je Lumia 950 en Lumia 950 XL met het Microsoft Display Dock. Display Dock is een snelle en eenvoudige manier om je smartphone te koppelen aan een groot scherm en het geeft je bovendien hoge kwaliteit: 60fps en full-HD-ervaring, zodat de content levendig, helder en trillingvrij te zien is op het aangesloten beeldscherm. Microsoft Display Dock laadt zelfs je telefoon op wanneer deze is aangesloten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de batterijduur.

79% van de kenniswerkers verklaart dat ze minstens een dag per week buiten het fysieke kantoor werken.

Harold de Kort, Channel Marketing Manager bij Tech Data: “Als ik regelmatig vanuit huis werk of wanneer ik op een andere vestiging van mijn bedrijf moet zijn, wil ik niet altijd mijn laptop meenemen. Met Lumia 950 of Lumia 950 XL heb ik overal mijn kantoor bij mij. Ik sluit gewoon mijn telefoon aan op een groter beeldscherm met de Microsoft Display Dock en koppel daarnaast via bluetooth een draadloos toetsenbord en –muis aan mijn toestel waarmee ik een complete mobiele werkplek creeer. Alles is eenvoudig aan te sluiten en Windows applicaties zoals Outlook, Word, PowerPoint en Excel op je telefoon worden in de juiste verhouding op het grote scherm getoond, waardoor ik echt een PC-achtige ervaring heb***. Bovendien heb ik vanaf elke locatie toegang tot bestanden met Microsoft Onedrive. Zo ben ik altijd en overal productief.

Bescherming tegen veiligheidsbedreigingen

Digitale bedreigingen van hackers en cybercriminelen zijn aan de orde van de dag. Help daarom je bedrijfsdata en -netwerk te beschermen, zodat het niet in verkeerde handen kan komen. De Microsoft Lumia met Windows 10 is ontworpen met veel oog voor dataveiligheid, waardoor gevoelige bedrijfsgegevens goed beschermd zijn tegen cyberaanvalllen van buiten. Je krijgt altijd en overal beveiligde mobiele toegang tot jouw bedrijfsmiddelen, zonder de angst voor het gebruik van apps van derden, security patches of workaround oplossingen.

Jouw business beveiligd
• Microsoft Passport helpt bij het beschermen tegen identiteitsfraude en waarborgt tegen ongeoorloofde toegang tot apparatuur, netwerken en data.
• Active Directory, Azure AD en Microsoft Account bieden een single sign-on authentificatie.
• Voor medewerkers die beveiligde toegang tot bestanden en systemen dienen te krijgen, waarborgt Secure Remote Connection VPN-toegang op alle Windows 10-apparaten.

Jouw smartphones beveiligd
• Secure Boot en Device Guard pakken schadelijke apps en updates direct aan nog voordat deze op het device worden geïnstalleerd.
• Windows Hello Beta is een ongelooflijk persoonlijke en veilige manier om je Microsoft Lumia 950 of 950 XL te ontgrendelen omdat gebruik wordt gemaakt van iris scan autorisatie.
• Microsoft Edge webbrowser met SmartScreen-filter waarschuwt je voor verdachte pagina's.

Profiteer van bestaande Microsoft investeringen

Het is heel waarschijnlijk dat jouw bedrijf al op één of andere manier gebruikt maakt van Microsoft. Wanneer jouw organisatie al van diensten als Office 365 (met inbegrip van Microsoft Onedrive for Business en Skype for Business), Active Directory of SharePoint gebruik maakt, kunnen medewerkers buiten het kantoor nu toegang krijgen tot dezelfde datasystemen en tools die ze op hun desktops hebben. Mederwerkers die gebruikmaken van een remote werkplek en deze samenstellen met Continuum kunnen hiermee dus hun thin client vervangen.

Microsoft Lumia met Windows 10 integreert deze met bestaande IT-investeringen, of ze nu in de cloud staan of op kantoor. Door deze naadloze integratie haal je meer uit je bestaande Microsoft investeringen, terwijl je medewerkers continu beveiligd in contact blijven met het bedrijf.

Wil je de nieuwste Lumia testen?

Test nu zelf de Lumia 950 of Lumia 950XL - inclusief Continuum pack - of een van de andere Lumia smartphones.  Meld je hier aan voor het Lumia testprogramma.

* Alleen Universal apps worden door Continuum ondersteund.

**2015 PG1 Global Telework Survey

***Voor sommige Office functies is een Office 365-abonnement nodig. Voor premium-functies, zoals een Office-document te bewerken via Continuum voor telefoons, is een Office 365-abonnement nodig. Het bekijken van Office-documenten met Continuum voor telefoons is gratis.

Dit artikel delen:

Reacties

Uiteraard stel ik mij graag open voor deze 'Lumia 950' experience dit eens een jaartje uit te proberen en dan verder te praten.... dus leveranciers, ik hoor graag van u.

"Digitale bedreigingen van hackers en cybercriminelen zijn aan de orde van de dag."
Daarom nu de oproep van MS om je hele IT ICT :-P hebben en houwen als testdata ter beschikking te stellen.
"Vanaf elke locatie toegang tot bestanden met Microsoft Onedrive. Zo ben ik altijd en overal productief.”
Maar wie dan, de users of de hacker-criminelen ?

Maare Business as usual. De eersten happen al, lees ik.
Plotseling geen lange betogen meer dat mobielen niet geschikt zijn voor kantoorwerk, waarschuwingen tegen vendor lockin. En dat populaire tutoiren.

Want alst gratis is...

Gaap .... om fatsoenlijk met dat ding te kunnen werken moet je dus extra scherm, muis en toetsenbord gebruiken. Dus werken in de taxi, zoals gesuggereerd, is niet echt heel handig

En als je al die attributen mee moet slepen, dan kun je net zo goed een laptop meenemen toch?
Kan ik het tenminste ook nog zonder leesbril lezen :)

Niet alleen Microsoft is dit concept verder aan het ontwikkelen, ook Canonical. Zie bijgevoegde link, laten we het een kans geven en over een jaar of twee kijken waar het staat.

https://www.youtube.com/watch?v=NUiEnTLFFdk

@PaVaKe
Maar PaVaKe toch, heb jij nog geen bluetooth 'magical fingertips'....???? Je weet wel die dingen die je gewoon om je vingertoppen schuift en je in de lucht mee 'typen' kunt? Sjee, muis en toetsenbord....

Voltaic glass was het idee overigens in 2011 al. weergaloos filmpje.
https://www.youtube.com/watch?v=6Cf7IL_eZ38

Het is qua concept wel een leuk idee, maar pragmatisch gezien slaat het overal de plank volledig mis.

- Het systeem (dus niet het scherm en toebehoor) zijn de kosten niet. Daarnaast krijg je voor veel minder geld een beter systeem qua performance en hou je genoeg geld over voor een karig telefoontje. (wel smart)
Kijk bijvoorbeeld maar eens naar: https://tweakers.net/pricewatch/455098/asrock-beebox-n3000-b-bb-128gb-ssd/specificaties/ Dat verhoudt zich niet met dit: https://tweakers.net/pricewatch/464746/microsoft-lumia-950-xl-zwart/specificaties/

- Je mist flexibiliteit. Office is leuk als je een bedrijf met typmiepjes hebt, maar legacy apps draaien gaat een drama wezen. Dat moet bij W10 waarschijnlijk met emulatie en als dat lukt, komt de performance weer om de hoek kijken.

- Je introduceert een single-point-of-failure. Waar normaliter een werknemer die haar/zijn telefoon kwijt is, misschien wat productiever wordt, doet zij/hij nu niets meer.

Het is natuurlijk wel leuk en dapper dat ze dit soort concepten durven uit te denken en in de markt durven te zetten. En op termijn zal het device dat we bij ons dragen alleen maar krachtiger worden; wat nieuwe mogelijkheden zou kunnen bieden.

Doe mij eerst maar eens batterij waar ik een week mee kan werken!
App´s, toepassingen, muziek, video´s, zelfs niet kunnen bellen, wat heb ik eraan zonder werkende App(araat).
Rommel kun je overal kopen, nu nog iets dat je daadwerkelijk kunt gebruiken als je het nodig hebt.
1. Waarom worden alle films opgenomen in een stad?
2. Ooit een ezel gezien met een appelflap?
Tevens een Banana Pi (of Raspberry Pi) lijkt mij meer voor de hand liggend.

Hoe zei i dat: de smartphone die werkt als je PC, HOE verzin je het?

Het is pas nuttig als je zonder nadenken je filmpje af kan spelen op je PC dat sleept naar een tablet of smartphone en deze gewoon doorgaat zodat je bijv je hond uit kan laten en doorgaan met streamen.
Of je smartphone als 'co-processor' in kan zetten waar nodig.
Oftewel een naadloze integratie van computer systemen voor consument en professional. Dat gaat nog wel minstens een generatie kosten maar elke stap die gezet wordt in die richting is interessant.

'Het meest gebruikte besturingsysteem', dat is dus Android... (Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems). Wellicht het meest gebruikte desktop besturingsysteem dan, nee dat is Windows 7... (Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems). Draait die Lumia op een van deze twee besturingsystemen? Zo niet, dan bevat de tweede zin van de eerste alinea al onwaarheden. Moet ik dan nog verder gaan lezen? Nee, ik denk het niet.

@Jasper:
Onzinverhaal, maar wel een goede conclusie: een telefoon is geen pc, ook al draait er Windows op.

@Johan:
Goed verhaal. Dit lijkt me de stip aan de horizon voor Continuum en Handover.

@Guido:
Het meest verkochte OS hoeft niet het meest gebruikte OS te zijn!
Het verhaal over de verschillende Windows versies is natuurlijk eersteklas muggenzifterij! Maar goed, als we zo gaan beginnen: de Android markt is zwaar versplinterd, met vele versies die onderling nauwelijks compatibel zijn, van 2.x tot 6. Tel daar de bijna ontelbare fabrikanten-varianten en -skins bij op, en je kunt veilig stellen dat elk model zijn eigen unieke Android versie heeft, met een marktaandeel kleiner dan de afzonderlijke Windows versies.
Moet ik nu dan nog jouw links lezen? Nee, ik denk het niet!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-23T07:57:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.