Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De legio voordelen van Virtual Private Servers

Bedrijven en particulieren zelfredzaam maken en zorgen dat ze minder tijd van systeembeheerders hoeven te vragen. Dat is wat TransIP wil bereiken met zijn Virtual Private Server-producten. Geïnteresseerden proberen die VPS-diensten nu één maand gratis.

De voordelen van Virtual Private Servers (VPS) zijn legio: ze zijn flexibel, snel schaalbaar en de gebruiker hoeft zich niet meer om de fysieke server te bekommeren. Maar het opknippen van fysieke servers in virtuele stukjes en die aanbieden aan klanten kan altijd nóg beter, vindt Bernd Hoeksma. Als productmarketeer bij TransIP weet hij alles over BladeVPS, de virtuele servers die het bedrijf aanbiedt. “Door geavanceerde functionaliteiten te ontwikkelen kunnen we met ons VPS-aanbod echt het verschil maken.”

HA-IP (spreek uit: 'hype') is zo'n dienst: een IPv4- en IPv6-adres waarmee je snel kunt schakelen van de ene naar de andere VPS-server. “Zie het als een fail-safe”, verduidelijkt Hoeksma. “Wanneer er iets misgaat, bijvoorbeeld wanneer je een foutje maakt op je productieserver, dan schakel je het adres door naar een andere VPS en ben je meteen back in business.”

Naast HA-IP biedt TransIP nog meer fail-safes. Zo wordt er elke vier uur gratis een back-up gemaakt van de volledige server, waardoor razendsnel hersteld kan worden naar een vorige situatie. “Veel bedrijven gaan er nog steeds vanuit dat er altijd wel iemand is die een back-up voor ze maakt. Maar dat is vaak niet zo. Je merkt vaak pas hoe desastreus dat is als het te laat is. Daarom nemen wij het standaard mee in onze VPS-diensten.”

Drie doelgroepen, twee smaken

Met de inhoud van de servers – die anders dan die van veel concurrenten in Europa staan en dus onder Europese en niet onder Amerikaanse wetgeving vallen – bemoeit TransIP zich niet. Hoeksma: “Wij kunnen niet op de server kijken. Onze virtuele servers zijn opgezet als Infrastructure as a Service. Ze bieden ruimte en functionaliteit. De inrichting is aan de klant.”

TransIP richt zich met zijn VPS-dienst op drie doelgroepen, beginnend bij hobbyisten die zelf dingen willen uitproberen. Zij zijn volgens Hoeksma de developers van de toekomst. Zodra zij hun hobby professioneel gaan uitoefenen behoren ze tot de tweede doelgroep, die van webdevelopers, -designers en -hosters. Hoeksma: “Tot slot richten we ons op bedrijven die hun complete infrastructuur op ons platform draaien. Dat varieert van telefooncentrales tot kassasystemen. ”

Om de verschillende doelgroepen te kunnen bedienen is BladeVPS opgedeeld in twee 'smaken', PureSSD en Pro. Het verschil tussen die twee zit hem vooral in schaalgrootte en prijs. Hoeksma: “Je kunt klein beginnen, maar wanneer je business groter wordt en je meer power nodig hebt kun je met onze VPS'en eenvoudig doorgroeien.”

Win-winsituatie

Voor ieder wat wils, dus. “We willen ervoor zorgen dat onze klanten een stuk minder tijd van hun systeembeheerder nodig hebben”, verduidelijkt Hoeksma van TransIP, dat zijn VPS-systeem compleet in-huis ontwikkelde. “Veel bedrijven hebben überhaupt niet genoeg beheerwerk om een systeembeheerder in dienst te nemen. Dan kun je wel een externe partij inschakelen, maar die moet maar net tijd hebben op het moment dat je hem nodig hebt. Met onze VPS-diensten kun je heel veel zelf doen.”

Ontzorgen, dat is het credo. Mocht er onverhoopt iets misgaan met de fysieke server waar de VPS op draait, dan zorgt TransIP dat de VPS binnen enkele minuten weer up and running is. Om die belofte (99,99 procent uptime) te kunnen waarborgen, maakt BladeVPS gebruik van network storage. “Wanneer je local storage gebruikt, dan draait alles op één fysieke server”, legt Hoeksma uit. “Gaat dat apparaat stuk, dan ben je direct voor langere tijd down. Met netwerkopslag voorkom je dit. Bij een probleem op de hypervisor word je VPS direct op een andere fysieke server opgestart. Het effect van een hardware-storing wordt hiermee tot een minimum beperkt.”

Ondanks alle voordelen die het gebruik van een virtuele server biedt, begrijpt Hoeksma dat bedrijven afwachtend kunnen zijn wat een overstap betreft. Om hen te overtuigen van de kracht van VPS, laat TransIP geïnteresseerden BladeVPS een maand gratis proberen. Hoeksma: “Voordat je je complete bedrijfsinfrastructuur gaat migreren, wil je natuurlijk eerst ervaren hoe VPS werkt. En die maand gratis geeft ons de kans om te laten zien wat je er allemaal mee kan. Een win-winsituatie.”

Probeer BladeVPS en Plesk de 1e maand gratis

Met BladeVPS PureSSD bouw je razendsnel jouw eigen stabiele en schaalbare set-up. Heb je moeite met het beheren van een server vanuit de command line? Dan biedt een web control panel uitkomst. Hiermee beheer je jouw VPS vanuit een grafische interface. Plesk, een van de bekendste web control panels, kun je nu ook een maand gratis proberen! Ontdek zelf of een VPS met Plesk iets voor jou is.  Start nu jouw gratis maand.

Dit artikel delen:

Reacties

" Wij kunnen niet op de server kijken."

Maar wel op de Storage Disks die er aan hangen, want de onderliggende Virtual Hard Disk is niet encrypted.

Technisch gezien zou dat inderdaad kunnen. Echter zou ik je altijd aanraden om je schijf zelf te encrypten zodat helemaal niemand er toegang tot heeft. :)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-01T11:51:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.