Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

5 manieren waarop IP-gebaseerde toegangscontrole het leven van installateurs eenvoudiger maakt

Door Ernst Westerhoff RSE, Business Development Manager Access Control bij Axis Communications

Dit artikel delen:

Bij klassieke toegangscontrolesystemen is het in de regel zo dat alle beveiligingsonderdelen – zoals kaartlezers, elektrische sloten, (nood)deur-opendrukknoppen en deurstatus-contacten – via kabels aangesloten worden op één centrale unit. Dit is een zeer tijdrovende klus en brengt behoorlijke materiaalkosten met zich mee qua bekabeling. En wanneer deze – verouderde – systemen geplaatst zijn heeft de installateur vervolgens weinig mogelijkheden om het systeem eenvoudig te wijzigen of uit te breiden.

De algemene trend die gaande is in de beveiligingssector is dat dit soort systemen vervangen worden door IP-gebaseerde toegangscontrolesystemen en -producten. Deze verandering – het installeren van producten die gegevens versturen en ontvangen via een computernetwerk in plaats van via een eigen netwerk van RS485-kabels – biedt mooie kansen voor installateurs. Dit zijn vijf manieren waarop IP-gebaseerde toegangscontrole het werk van een installateur aanzienlijk eenvoudiger maakt!

1. Power over Ethernet (PoE)

Het rechtstreeks verbinden van toegangscontroleproducten met het netwerk middels Power over Ethernet (PoE) verlaagt de kosten en maakt het aanpassen en uitbreiden van een site veel flexibeler en eenvoudiger. Door een PoE-netwerkkabel te gebruiken, die via de controller alle elementen in de buurt van de deur (lezers, sloten, deurcontacten, etc.) van stroom voorziet, is er geen lokale stroombron meer nodig voor deze afzonderlijke elementen. Bijkomend voordeel is dat je als installateur geen bekabeling hoeft aan te passen wanneer besloten wordt een deur enkele meters te verplaatsen. In de meeste moderne gebouwen zijn er in het plafond of in de zwevende vloer wel IP-aansluitingen aanwezig. PoE is een toekomstgerichte, flexibele oplossing met minder kosten voor de installateur.

2. Onderhoud op afstand

Als het gaat om het onderhoud van toegangscontroleproducten, zien we de trend om te voorzien in webgebaseerde toepassingen die zijn ingebed in ieder toestel. Zo kun je de instellingen rechtstreeks en op afstand openen vanaf zowel desktop, smartphone als tablet en door het kabelaansluitschema erin te verwerken, kunnen installateurs ter plaatse snel en eenvoudig inzicht krijgen in de bekabeling. Dit maakt het onderhoud van toegangscontrolesystemen sneller en eenvoudiger.

3. Vereenvoudigde hardware-migratietrajecten

Steeds meer eindgebruikers en adviseurs vragen naar migratietrajecten voor toegangscontroleoplossingen dankzij de grote en positieve impact van het Internet of Things op de beveiligingssector. Hardwareplatformen moeten nieuwe mogelijkheden, functies en technologieën bevatten zonder veel aanpassingen met zich mee te brengen tijdens de implementatie. IP-gebaseerde toegangscontroleproducten maken een eenvoudige integratie van nieuwe mogelijkheden, functies en technologieën mogelijk door draadloos of via IP te communiceren. Dit maakt het upgraden van hardware stukken eenvoudiger.

4. Software-migratietrajecten op basis van open standaarden

Behalve hardware, zijn migratietrajecten ook cruciaal als een klant zijn softwareplatform wil  overschakelen van fabrikant A naar fabrikant B. Met toegangscontroleproducten die gebaseerd zijn op open standaarden is dit geen enkel probleem. Vanuit Axis zijn toegangscontroleoplossingen bijvoorbeeld voorzien van ONVIF (A en C), dit zijn openstandaardprotocollen voor het integreren van fysieke IP-gebaseerde toegangscontroleproducten. Dat biedt perspectief voor de toekomst. Dit is slechts één voorbeeld van de flexibiliteit die IP-technologie te bieden heeft.

5. Gebruiksvriendelijke ingebouwde software

Om IP-gebaseerde toegangscontroleoplossingen in gebruik te nemen is uiteraard software nodig. Nu zijn niet alle softwareprogramma's gebruiksvriendelijk. Alles valt of staat met de gebruikersinterface, die voor de gebruiker zo intuïtief mogelijk moet zijn. Door gebruik te maken van een intuïtieve grafische gebruikersinterface is toegangscontrole zowel gemakkelijk te gebruiken als te installeren.

Overschakelen naar IP-gebaseerde toegangscontroleproducten is dus een gemakkelijke keuze. Het is kostenefficiënt, flexibel, toekomstgericht, gemakkelijk te installeren en gebruiksvriendelijk. Ontdek de mogelijkheden die Axis Communications biedt voor toegangscontrole gebaseerd op open IP-technologie!

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-27T11:30:00.000Z Axis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.