Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hou je smartphone vast, en ik zeg wie je bent.

VASCO tilt gedragsbiometrie naar een hoger niveau en zoekt daarvoor ontwikkelaars

Wist je dat er een technologie bestaat die jou kan identificeren aan de manier waarop je met je smartphone of computer omgaat? Hoe je je smartphone vasthoudt, de manier waarop je je pincode of wachtwoord intypt en hoe hard je daarbij op je toetsenbord indrukt, hoe je met je muis over het scherm beweegt, zijn heel kenmerkend voor een persoon. Deze gedragsbiometrie biedt perspectieven om gemakkelijk en veilig in te loggen.

Dat statische wachtwoorden niet veilig en bovendien vervelend zijn, hoeven we niet meer te vertellen. De kranten staan bol van hacks en wachtwoordlekken. Niemand kijkt er nog van op. Het ziet er trouwens ook niet naar uit dat mensen hun slechte gewoontes, zoals de naam van hun huisdier kiezen of altijd hetzelfde wachtwoord gebruiken, zullen veranderen.

Dat er nieuwe technologieën ontwikkeld worden die het inloggen tot applicaties en zelfs het betalen van transacties, veel gemakkelijker en gebruiksvriendelijker maken, verdient wellicht wel een woordje uitleg.

VASCO Data Security is al jaren koploper in het beveiligen van toegang tot bankaccounts en het ondertekenen van transacties. Tot een paar jaar geleden gebruikten bankklanten de welbekende hardware kaartlezer, zoals de Random Reader of de Rabo Scanner van Rabobank.

Met de opkomst van de smartphone en het groeiende aantal apps, is ook het mobiele bankieren in Nederland steeds populairder geworden. Omdat gebruikers zo’n hardware kaartlezer niet standaard bij de hand hebben als ze willen inloggen op hun bankapp of als ze een betaling willen uitvoeren, zochten we naar veilige alternatieven, die bovendien handig zijn in gebruik.

Biometrische gegevens, zoals het scannen van je vingerafdruk of gezichtsherkenning, zijn een voorbeeld van een manier om vlot en gemakkelijk in te loggen. VASCO gaat nog een stapje verder. Op basis van verschillende gegevens wordt een profiel opgesteld van de gebruiker. Niet alleen de bovenvermelde gedragsbiometrische gegevens worden gebruikt, ook data vanop het toestel zelf. Is de telefoon beschermd met een pincode? Werd een jailbreak uitgevoerd op het toestel? Logt de gebruiker in vanuit een vertrouwde omgeving?

Wil een gebruiker zich authenticeren, dan worden er patronen geanalyseerd om te beoordelen of zijn gedrag overeenstemt met het profiel dat hij historisch opbouwde. Stemt dat niet overeen, dan kan de technologie het authenticatieniveau verhogen, door bijvoorbeeld een extra veiligheidsstap in te lassen, of de verrichting kan worden stopgezet.

Dankzij algoritmes en artificiële intelligentie kunnen we gegevens snel en accuraat verwerken, zodat online en mobiel bankieren niet alleen veiliger, maar ook sneller en gemakkelijker wordt.

Wil je mee helpen bouwen aan dit verhaal? Heb je een passie voor innovatieve technologiën? Wil je werken in een boeiend internationaal bedrijf? Dan hebben we goed nieuws!

Om ons R&D-team in Enschede te versterken, zijn we op zoek naar 8 Java developers. Daarom organiseren we op woensdag 31 januari een Career Day, waar je de kans hebt om kennis te maken met je toekomstige manager en collega’s en om meer te leren over de inhoud van onze jobs en onze cloud security-oplossingen.

Meer informatie vind je hier!

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-11T14:20:00.000Z