Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Verwachtingen van IT-managers bij de transitie van SAP workloads naar de cloud

Geschreven door de Think Blog redactie

In deze blog vindt u een interview met Lynda Stadtmueller, vicepresident Cloud Services bij het onderzoeksinstituut Frost & Sullivan.

Think Blog (TB): Kortgeleden heeft Frost & Sullivan interviews gehouden met meer dan 260 senior IT-beslissers en -beïnvloeders die het gebruik van managed cloud services voor SAP- of Oracle-workloads hebben onderzocht. Wat waren de interessantste uitkomsten?

Lynda Stadtmueller (LS): De interessantste onderwerpen waren de waarde die managers hechten aan de expertise van mensen op het gebied van managed cloud services en het hoge percentage SAP-gebruikers dat al is overgestapt op HANA. Bovendien weten we nu beter hoe managers tegen kosten aankijken en hoe wijdverspreid de acceptatie van managed cloud services is.

TB: Wat vond u het meest verrassend?

LS: De meest verrassende uitkomst was de grote waarde die door gebruikers van managed cloud services wordt gehecht aan expertise en advies van hun leveranciers.
Geavanceerde analytics heeft in wezen geleid tot “hands-off” managed services. Desondanks beschouwt 82 procent van de gebruikers van managed cloud services het advies dat ze van hun technology partners krijgen als zeer belangrijk of extreem belangrijk. Deze expertise is iets wat machines niet te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van business cases, het ontwikkelen van strategieën en het optimaliseren van legacy workloads.

Geautomatiseerde platforms kunnen enorm veel waarde opleveren voor complexe workloads. Maar als de systeemomgeving eenmaal op rolletjes loopt, blijft de vraag of je wel het juiste aan het doen bent. Maak je eigenlijk wel plannen voor de toekomst? Welke trends en knelpunten spelen er in je eigen industrie en in de technologische sector? Dat is de visie die een goede leverancier te bieden heeft als thought leader.

TB: Kwamen er in het onderzoek nog andere dingen naar voren die u niet had verwacht?

LS: Ik was verbaasd hoeveel SAP-gebruikers die zijn overgestapt op HANA, gebruikmaken van managed cloud services als hulp bij het draaiend houden van hun nieuwe SAP-omgeving.
SAP heeft een prachtig cloud-based HANA-platform ontwikkeld en veel bedrijven willen dat gebruiken. Managers komen er echter steeds meer achter dat ze wellicht de in-house skills missen om deze HANA-workloads optimaal te laten werken. Om toch nog meerwaarde uit hun investering te halen, doen ze een beroep op geschoolde specialisten die moeten helpen bij het beheer van hun SAP HANA-omgeving.

TB: U hebt de managers ook gevraagd naar hun mogelijke zorgen en uitdagingen wat betreft managed cloud services. Was er in uw antwoorden iets waar u geen rekening mee had gehouden?

LS: Bij de beslissing om al dan niet over te stappen op managed services hebben de kosten altijd een belangrijke rol gespeeld, maar uit onze resultaten blijkt dat het merendeel van de gebruikers voorspelbaarheid van de kosten belangrijker vindt dan lage kosten. Sterker nog: met 68 procent worden voorspelbare kosten gezien als het op drie na belangrijkste voordeel van managed services, terwijl slechts 54 procent van de gebruikers lagere kapitaaluitgaven noemt als een belangrijk voordeel.

Het is een kwestie van weten hoeveel je uitgeeft, waar je geld naartoe gaat en hoeveel waarde het oplevert voor het bedrijf. Je bent er dan zekerder van dat je in de juiste zaken investeert en je kunt de kosten stevig in de hand houden. Om die reden behoorde voorspelbaarheid van de kosten en resources voor SAP- en Oracle-workloads tot de top-5 voordelen die door gebruikers van managed cloud services werden genoemd.

TB: Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 3 procent van de ondervraagde managers denkt nooit te zullen overstappen op managed cloud services. Had u verwacht dat dat aantal zo laag zou zijn?

LS: Het verbaasde me niet. Deze workloads zijn bedrijfskritisch, maar ze kunnen ook zeer complex zijn. 86 procent van de managers werkt al met managed cloud services of is van plan om ergens in de komende 18 maanden over te stappen. Zij snappen hoe belangrijk het is om te werken met specialisten die deze workloads elke dag beheren voor een veelheid aan bedrijven.

TB: Zijn er in het onderzoek nog andere dingen naar voren gekomen die u graag wilt noemen?

LS: Dat zijn er verschillende. Ik adviseer iedereen om de whitepaper te lezen. Daarin vermelden we de verwachtingen, zorgen, voordelen en, nog belangrijker, de lessen die zijn geleerd bij de overstap op managed services.

Meer informatie?

Lees de whitepaper van Frost & Sullivan over de belangrijkste bekommernissen van IT-beslissers bij de transitie van SAP-workloads naar een cloudomgeving.

Lees het volledige Research Rapport: de visie van 269 CIO’s op Enterprise Applications en Cloud Managed Services.


De volgende stap?
Lees het onderzoek van Frost & Sullivan over het opzetten van een succesvolle business case voor CMS.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-09T11:30:00.000Z IBM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.