Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Betere beveiliging? U heeft het zelf in de hand.

FUJITSU LIFEBOOK U7 Serie met Palm Vein sensor

Dit artikel delen:

Het verwerken van gevoelige bedrijfsinformatie op mobiele apparaten vormt een risico voor elke onderneming. Uit onderzoek door IDC blijkt zelfs dat de meeste Europese it-beslissers security zien als belangrijkste rem op wijdverbreid tabletgebruik. Wat de vraag oplevert: hoe beveilig je als organisatie mobiele apparatuur?

Mobiele apparaten zijn makkelijk mee te nemen, waardoor ze snel gestolen wor­den of vermist raken op luchthavens, in cafés en in taxi's. Hoe vaak lezen we in de krant niet over gelekte documenten, af­komstig van kwijtgeraakte laptops. Door­gewinterde aanvallers hebben meestal weinig moeite met het binnendringen van een notebook of tablet, waarvan de toe­gangscontrole vaak niet verder gaat dan een gebruikersnaam en een wachtwoord. Zelfs versleutelde data is niet altijd veilig als een device eenmaal fysiek in handen is van een potentiële datadief is. Daar­naast bevatten deze apparaten mogelijk opgeslagen wachtwoorden, die aanvallers de toegang kunnen verschaffen tot een vpn-verbinding of bedrijfsnetwerk.

"Wifi-hacking en man-in-the-middle-aanvallen komen steeds vaker voor."

Malware die binnendringt via spam, links op social media en kwaadaardige appli­caties vormt een groot gevaar buiten de grenzen van het bedrijfsnetwerk, waar werknemers vaak gratis en onbescherm­de wifi-netwerken gebruiken. Wifi-hacking en man-in-the-middle-aanvallen komen steeds vaker voor. Met dergelijke aanval­len kunnen hackers data-uitwisselingen 'afluisteren' en online sessies overnemen, inclusief de webmail. Medewerkers die vanuit een onbeschermde omgeving in­loggen op enterprise-systemen geven hierdoor hackers al snel toegang tot grote hoeveelheden vertrouwelijke data.

Veel organisaties staan werknemers toe om hun eigen apparatuur te gebruiken voor hun werk (in vaktermen: Bring Your Own Device (byod)). Ze hopen daarmee de productiviteit van werknemers te ver­groten én aantrekkelijk te zijn voor geta­lenteerde millennials. Al die ‘eigen’ appa­raten maken het er voor bedrijven echter niet veiliger op. Zeker niet als de gebrui­kers een lakse houding hebben betrekking tot security. Gebruiksgemak wordt vaak verkozen boven het regelmatig verande­ren van wachtwoorden of andere veilige procedures. Om de risico’s zoveel moge­lijk te beperken, is een goed uitgedacht byod-beleid – met de juiste tools en richt­lijnen rondom privacy, security en legal – een absolute noodzaak.

"PalmSecure maakt gebruik van het unieke aderpatroon "

Hoe kan het management ervoor zorgen dat data op mobiele apparaten veilig blijft en beschermd is tegen ongeautoriseer­de toegang? Fujitsu Workplace Protect is een enterprise-grade security-oplossing in de vorm van een security suite. Deze regelt de authenticatie van gebruikers in Windows-omgevingen met PalmSecu­re-technologie, smartcards, vingerafdruk­ken en rfid-kaarten om ongeautoriseerde toegang tot een device te voorkomen. PalmSecure maakt gebruik van het unieke aderpatroon in een handpalm en is daar­mee betrouwbaarder dan vingerafdruk­herkenning. Het is ook veiliger dan andere biometrische authenticatiemethodes en bovendien contactloos, wat wel zo hygië­nisch is.

Workplace Protect biedt mogelijkheden om authenticatie pre-boot, op bios-ni­veau, te configureren. Ook zijn er de opties voor single sign-on, het veilig bewaren van wachtwoorden en vertrouwelijke login-de­tails en virtuele disk-encryptie om belang­rijke gebruikersdata te beschermen. De security-suite, die volledig geïntegreerd is met het Windows-besturingssysteem, is onder meer te vinden op diverse mo­dellen van de meest recente Fujitsu LIFE­BOOK U7-serie. Dit is een zeer portable notebook met touch-technologie en licht­gewicht design, die op een volle accu tot maar liefst 13 uur aaneen is te gebruiken.

Meer weten over de Fujitsu LIFEBOOK U serie met PalmSecure? Klik dan hier.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-29T17:28:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.