Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het succes van Flitsmeister in Veenendaal

Met een vestiging centraal tussen de A12 en A30

Dit artikel delen:

Flitsmeister is bij veel mensen bekend, of het nu is van de verkeersinformatie op radiostations of van de app die waarschuwt voor flitspalen. Dat dit succesvolle bedrijf in Veenendaal is gevestigd, is minder bekend.

Het ontstaan

Flitsmeister is in 2009 ontstaan in de avonduren en weekenden. Founder Sjoerd Perfors legde voor zijn dagelijkse reis van huis naar werk en terug aardig wat kilometers af. Voor eigen gebruik maakte hij een soort primitieve Flitsmeister; eentje die hem zou ondersteunen bij zijn autoreis. Toen het later mogelijk werd zelf apps te ontwikkelen, hebben goede vriend Rick Waalders en hij de versie voor eigen gebruik verder ontwikkeld tot openbare app. Ondertussen is het bedrijf met bijna 1,3 miljoen gebruikers per maand niet meer te onderhouden door enkel de twee vrienden. Nu wordt Flitsmeister gerund door 3 man en zorgen 13 fulltime werknemers op het kantoor in Veenendaal er onder andere voor dat de app goed werkt op mobiele telefoons en dat er naast het aangeven van flitsers ook files worden getoond, en dat door heel Europa.

Sjoerd Perfors: “Rick en ik huurden eerst nog een kantoor bij een Veenendaals bedrijf waar wij beide werkzaam zijn geweest. Nu zijn we verhuisd naar een grote locatie langs de A12. Een locatie waar we samen met drie andere bedrijven zitten en waar we als hoofdhuurder twee van de drie verdiepingen huren. Hierdoor hebben we nog voldoende ruimte om te groeien en uit te breiden.”

Optimale omgeving voor talentvolle ICT’ers

"De centrale ligging in Nederland"

In Veenendaal en omstreken zijn veel grote en kleine ICT-bedrijven gevestigd. ICT Campus zorgt in de regio voor een optimale woon-, werk- en leeromgeving voor talentvolle ICT’ers. Met als resultaat een sterk economisch klimaat, maar ook versnelling van de groei en vernieuwing van de ICT-sector in de Food Valley. Bestaande ondernemers versterken hun concurrentiepositie en uiteindelijk heeft het ook aantrekkingskracht op nieuwe, grote ICT-bedrijven. Dat blijkt al door de vestiging van grote ICT-bedrijven zoals, naast Flitsmeister, Cegeka. Belangrijke positieve vestigingsfactoren zijn de centrale ligging in Nederland en dan ook nog binnen de regio FoodValley. Door het sterke ICT-profiel is er een uitstekende basis voor onderlinge samenwerking, steeds nieuwe innovaties en gezamenlijke ambities.’

Sjoerd: “Veenendaal heeft voor ons de ideale centrale ligging, langs de A12 en bij de A30. Ideaal om regelmatig onze app te kunnen testen. Daarnaast zijn we uitstekend bereikbaar voor onze werknemers, zowel uit de regio als net daarbuiten.

Goed bereikbaar

Naast de vaste werknemers neemt Flitsmeister regelmatig stagiaires en afstudeerders aan van de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. “Lekker in de regio, zo hoeven ze niet ver te reizen. Veenendaal ligt centraal en is goed bereikbaar met de auto én het openbaar vervoer, erg handig.”, aldus Sjoerd. Veenendaal beschikt over meerdere treinstations met intercity. Daarnaast zijn er voldoende bussen die naar elke bestemming binnen Veenendaal rijden. Vanaf Amsterdam Centraal is de intercity binnen een uur in hartje Veenendaal. Vanaf Utrecht en Arnhem Centraal zelfs al binnen 18 minuten.

Bedrijf vestigen in Veenendaal

Bij het zoeken naar een fysieke locatie voor een bedrijf zijn er veel zaken om op te letten. ICT Campus weet dat en maakt het ICT-ondernemers aantrekkelijk om een bedrijf te vestigen in de jonge leefstad Veenendaal. Naast de centrale ligging, middenin de regio FoodValley, liggen de bedrijventerreinen dichtbij de verbrede A12. Dat garandeert een zichtlocatie voor het kantoorpand. Daarnaast ligt op alle bedrijventerreinen glasvezel, de snelste vorm van internet. Voor werknemers is Veenendaal een heerlijke en betaalbare woonomgeving. Veenendaal is een jonge en ondernemende, groeiende stad met een dorps karakter en een groot winkelhart. Omringd door bossen en hei, met vele faciliteiten en een bruisend centrum.

Ook Flitsmeister heeft om deze redenen gekozen voor Veenendaal. Sjoerd: “En in Veenendaal is nog ruimte om te groeien. Dat doen wij namelijk nog steeds. Daarnaast zijn er voldoende parkeerplekken rondom het gebouw, waardoor iedereen altijd voor de deur kan parkeren. En in de pauze vinden de mannen het leuk een potje te voetballen op straat. Ja, ook daarvoor is ruimte in Veenendaal!” Zie de video voor openstaande vacatures. “Daarnaast is Veenendaal minder hectisch dan een grote stad, heeft Veenendaal veel mooie plekjes en zeer boeiende IT-bedrijven.”

Flitsmeister is op zoek naar developers

Een bedrijf vestigen in Veenendaal? Lees de flyer.

Meer praktijkverhalen van bedrijven in Veenendaal op onze website  

Dit artikel delen:

Reacties

Hoewel ik bepaald niet enthousiast ben over het snelheids boete beleid in ons land vind ik het wel hoogst merkwaardig dat een fatsoenlijk medium als Computable een enthousiast artikel plaatst over een bedrijf met een buisness model dat louter bestaat uit het faciliteren in het overtreden van de wet.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-03T14:28:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.