Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

GROW-IT verbindt werkzoekenden met ICT-bedrijven

Veenendaal biedt ruimte aan hoogopgeleide ICT’ers

Dit artikel delen:

Hoogopgeleide ICT’ers zijn in trek, ook in Veenendaal. ICT Campus creëert meer werkgelegenheid door werkzoekenden een kans te bieden bij een ICT-bedrijf in de FoodValley regio. Scholingsproject GROW-IT vormt de link tussen werkzoekende en werkgever.

De brug tussen ICT bedrijven en werkzoekenden

ICT Campus faciliteert regionale samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs. GROW-IT is daar een mooi voorbeeld van. Danny Liemburg, projectcoördinator Werkzoekenden ICT: “Eén van de pijlers van ICT Campus is het matchen van ICT-werkgevers en werkzoekenden uit de acht gemeenten van FoodValley. Voor GROW-IT financieren wij de eerste screening van werkzoekenden die mee willen doen. De lijnen met de partners van GROW-IT zijn kort en iedereen pakt zijn eigen rol binnen zijn eigen expertise. Dan zie je dat zo’n project kansrijk is. Het aantal screenings tot nu toe ligt een stuk hoger dan we op voorhand hadden verwacht.”

Samenwerken binnen de regio

Het doel van GROW-IT is: het gat dichten tussen de kennis bij ICT-bedrijven in de regio FoodValley en de aanwezige kennis bij potentiële werknemers . Binnen GROW-IT werken het Werkgevers Servicepunt FoodValley, ICT Valley en ICT Training Centrum intensief samen. ICT Valley vertegenwoordigt de ICT-werkgevers en het Werkgevers Servicepunt levert de kandidaten aan. De training inclusief stage duurt maximaal 6 maanden; de cursist blijft gedurende de 6 maanden zijn of haar uitkering behouden. Het bedrijf hoeft alleen het trainingstraject te betalen.

Meer ICT-werknemers in Veenendaal

ICT Training Centrum verzorgt de selectie en de opleiding van de kandidaten. Hierbij werken zij samen met toonaangevende partners als Mprise, Global Knowledge en Burogrijs. Samen met de deelnemende bedrijven wordt gekeken wat voor soort werknemers nodig zijn en welk leer-/werktraject hierbij past. “De schaarste aan hoogopgeleide ICT’ers is enorm. Scholingsproject GROW-IT heeft daar nu een oplossing voor”. aldus Renger Reitsma, directielid bij ICT-dienstverlener en opleider Mprise in Veenendaal. Mprise is het eerste bedrijf in de regio FoodValley dat via GROW-IT de hand heeft weten te leggen op potentiële nieuwe ICT-werknemers. “Met deze aanpak kunnen we eerst kennismaken met de nieuwe werknemers zonder dat we daarbij veel risico lopen. We krijgen zes maanden de tijd om te bekijken of de nieuwe mensen bij ons bedrijf passen, zonder dat er loonkosten aan te pas komen. Begin juni zijn de eerste vijf werknemers gestart”.

Werkzoekenden op hoog niveau

De kandidaten die het Werkgevers Servicepunt aanlevert, zijn werkzoekenden op hbo- en wo-niveau met een uitkering én affiniteit met ICT. Renger: “Op de eerste informatiebijeenkomst voor werkzoekenden waren ruim tachtig mensen aanwezig. Deze mensen willen heel graag werken. Uit deze groep heeft ICT Training Centrum zestien kandidaten geselecteerd voor Mprise.” Een tweede en derde ronde om werknemers in een stimulerende ICT-werkomgeving te plaatsen, staan al op de planning. Zo is er in juli een GROW-IT speeddate bijeenkomst gericht op persoonlijke kennismaking tussen een aantal ICT-bedrijven en minimaal 14 gecertificeerde Dynamics-kandidaten. 

Impuls voor ICT-werkgelegenheid

Door de ontwikkeling van ICT Campus krijgt de werkgelegenheid in onze regio een positieve impuls. Positief voor werknemers én ondernemers. Juist de wisselwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven is een belangrijk speerpunt binnen de ICT Campus. Vraag en aanbod kunnen zo goed op elkaar worden afgestemd. Een mooi voorbeeld is het succesverhaal van Mprise Indigo, waarbij studenten naast hun studie een paar dagen per week betaald werken.

Benieuwd naar vraag en aanbod rondom werk? Kijk op ICT Campus

Meer informatie rondom de GROW-IT speeddate

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T17:05:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.