Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BRIO geeft impuls aan thuiswerken

Logitech’s geavanceerde webcam

Non-verbale communicatie is krachtig. Met lichaamstaal worden deals beklonken, collega’s beïnvloed, klanten over de streep getrokken. Dat middel wil je als bedrijf goed benutten, ook als mensen thuis werken. De combinatie van beide ontwikkelingen leidt al snel tot de conclusie: investeren in goede webcams loont. Angela Hordijk van Logitech: “Voor video-vergaderen, streaming en opnames hebben wij de BRIO ontwikkeld. Die haalt alle ruis weg.”

Stel: je zit op de Bahama’s. Even lekker weg. Maar ja, soms moet er toch eventjes gewerkt worden. Zoals vandaag. Een kort overleg met een potentiële klant. Natuurlijk, je hebt je webcam meegenomen. Inderdaad, een BRIO van Logitech. Man wat een ding! Doet precies wat je wilt. Neem nou de zee op de achtergrond. Op Instagram wil je die graag laten zien. Maar naar een nieuwe klant toe is dat even niet het zakelijke signaal dat je wilt uitzenden. Dus? Je laat je BRIO de achtergrond wegfilteren. Wèg met die zee. Wèg met die palmen. In dit stadium van de samenwerking moet je vraagtekens en gefronste wenkbrauwen voorkomen.

Deze filterfunctie toont aan dat webcams steeds beter worden. De vraag ernaar stijgt explosief en daar is een simpele verklaring voor: thuiswerken. Dat wordt door medewerkers als prettig ervaren. Thuiswerken is goed voor de kwaliteit van hun werk (en hun privéleven). Ze staan minder vaak in de file en kunnen het openbaar vervoer vermijden. Ook werkgevers stimuleren thuiswerken. Maar zij vinden het wel belangrijk dat ze het contact kunnen onderhouden met hun medewerkers, die bij belangrijke meetings ‘aanwezig’ moeten zijn. En omdat communiceren het effectiefst is als je elkaar kunt zien, voorzien steeds meer organisaties mensen thuis van goede webcams. Lees even mee.

4K-webcam

"Inloggen doe je met behulp van een infraroodsensor, die gezichtsherkenning ondersteunt"

Tweederde van de werknemers wil thuis werken (bron: Global Workplace Analytics) en ruim tweederde geeft aan thuis productiever te zijn. Bovendien blijft thuiswerkers gemiddeld anderhalf uur reistijd bespaard voor elke dag dat ze de deur niet uit hoeven. Bedrijven, op hun beurt, kunnen door al dat gethuiswerk flink besparen op de huur van kantoorruimte. Kortom: er zitten veel voordelen aan thuiswerken, maar ook nadelen. Het contact met collega’s kan verwateren en noodzakelijk overleg schiet er nogal eens bij in. Daarom is een goede webcam essentieel volgens Logitech. 

De Logitech BRIO is een geavanceerde 4K-webcam voor video-vergaderen, streaming en opnames. Channel Marketing Manager Angela Hordijk: “We richten ons op twee doelgroepen: de zakelijke markt enerzijds, vloggers en gamers anderzijds. Met de BRIO hebben ze een webcam met de hoogste resolutie en het scherpste beeld. Het mooie van dit apparaat is ook dat het gezichtsveld aanpasbaar is. Je kunt kiezen uit drie standen: 65°, 78° en 90°. Het idee daarachter is dat we zoveel mogelijk ruis willen weglaten. Als je er in je eentje achter zit, is een hoek van 65° voldoende. Het beeld eromheen zou alleen maar afleiden.” 

De BRIO is nogal een vooruitgang in vergelijking met een gewone laptop. “Daar word je niet vrolijk van”, aldus Hordijk. Het geluid is vaak slecht. Je bent moeilijk te verstaan door alle bijgeluiden en je gezicht is niet te zien als je toevallig net voor een raam zit. De BRIO (met ingebouwde microfoons) is voorzien van right sense technology voor licht, zicht en geluid. De ruis wordt onderdrukt. En als je voor een raam zit blijft je gezicht te zien omdat de kleuren automatisch worden aangepast.

Microsoft Hello

Ook over de beveiliging is goed nagedacht. De BRIO is voorzien van Microsoft Hello. Inloggen doe je met behulp van een infraroodsensor, die gezichtsherkenning ondersteunt. De webcam scant je gezicht en opent automatisch zonder wachtwoord. Volgens Hordijk is biometrische herkenning de toekomst, ook voor inloggen. Denk ook aan inloggen met je vingerafdruk (die evenmin te kopiëren is). Kortom: veiliger en sneller. Mooi mooi. Daarmee zou het einde van het aloude wachtwoord in zicht zijn. Nooit meer ‘hoicomputer’ of ‘welkom99’.

De BRIO sluit perfect aan op de apparatuur die Logitech voor op kantoor heeft ontwikkeld. Meer specifiek: Meetup, de speciaal ontwikkelde video conference-camera voor huddle spaces (kleine ontmoetingsruimtes voor 5 of 6 personen). Meetup is een all-in-one device met 180° breed gezichtsveld. Met de combinatie van BRIO en Meetup kan elk teamlid bij de meeting betrokken worden, ook al zijn mensen thuis aan het werk of… op de Bahama’s.

Meer weten?

Lees hier meer over de Logitech BRIO


Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-05T13:38:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.