Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Apple macOS Imaging is geschiedenis.

Dit artikel delen:

Met de introductie van het nieuwe Apple File System (APFS) dat Apple lanceerde tijdens de update van het besturingssysteem macOS High Sierra werd het zo goed als onmogelijk om op de traditionele manier een image te installeren op de Mac’s.

Tijdens de laatste hardware update heeft Apple een nieuwe chip T2 geïntroduceerd waar mee het definitief niet meer mogelijk is om een image te installeren.

Waarom:

"Beveiliging speelt een groeiende rol bij updaten "

De traditionele imaging technieken kunnen veel tijd in beslag nemen om op te bouwen en te onderhouden. Software wordt regelmatig geüpdate en de hardware wordt voorzien van de nieuwste processoren, zoals de T2 chip van Apple, en wordt daarnaast aangeleverd met de laatste versie van het macOS besturingssysteem. Naast deze voorbeelden is misschien wel het belangrijkste de beveiliging. Deze speelt een steede grotere rol in de moderne manier van het updaten van het besturingssysteem. Met elke update van het besturingssysteem wordt tevens de software beveiliging geüpdate. 

De moderne methode

Overschakelen naar de moderne methode van Apple device management zorgt ervoor dat de eindgebruiker dezelfde ervaring heeft als in zijn thuisomgeving. Want, waarom thuis de beschikking hebben tot de laatste updates en op de werkvloer hierin beperkt worden? Met Jamf Pro zorgt u ervoor dat al uw Apple apparaten op een efficiënte, veilige en gebruiksvriendelijke wijze binnen uw organisatie in gebruik genomen kunnen worden. De eindgebruiker kan een nieuwe MacBook zelf uit de doos halen, waarna het device automatisch wordt voorzien van alle bedrijfsinstellingen, security settings en benodigde software. Tevens realiseert u hiermee een enorme tijdbesparing voor uw IT-afdeling. Bij deze nieuwe deployment methode wordt gebruikt gemaakt van de zogenoemde ‘Zero-Touch-Deployment’.

De toekomst:

"Zelfstandig aanvullende applicaties of programma’s downloaden "

In het hedendaagse zakelijke Apple landschap wordt veelvuldig gebruik gemaakt van Mobile Device Management voor het beheren van iPhones en iPads. Deze techniek is eveneens beschikbaar voor het beheren van de MacBooks. Jamf Pro biedt de mogelijkheid om de Mac op een uitgebreide en gebruiksvriendelijke manier te beheren. Tevens biedt Jamf Pro de eindgebruiker de mogelijkheid om zelfstandig aanvullende applicaties of programma’s te downloaden aan de hand van een door IT beschikbaar gestelde ‘SelfService’ portal.

Wilt u meer weten over de transitie van Imaging naar de nieuw implementatiemethode?

Wilt u meer te weten komen over de voordelen en de transitie van imaging naar ‘Zero-Touch-Deployment’ voor uw organisatie? Jamf heeft hierover een White-paper opgesteld die middels onderstaande link te downloaden is Tides-of-change-new-workflows-to-replace-imaging

Dit artikel delen:

Reacties

De T2 chip van Apple blokkeert soft- en hardwarewijzigingen die niet door Apple zijn geautoriseerd. Dat levert soms een betere beveiliging op, maar hierdoor kan je je eigen MacBook en iMac Pro vrijwel niet meer zelf repareren en upgraden. Dat was vaak al niet meermogelijk door lijm- en soldeerverbindingen. Ook veel reparateurs worden buiten spel gezet. Repareren wordt zo steeds meer vervangen door ingeruilde en goedgekeurde apparaten door de "reparateurs" van Apple en gecertificeerde partners die Apple betalen om hun producten te mogen repareren. Apple wil als progressief en zelfs als "groen" gezien worden, maar het wordt zo een producent van dure wegwerpproducten. Deze milieu verpestende en kostenverhogende methode, zou wel een illegaal kunnen zijn. Een eigenaar van een product moet zelf kunnen bepalen hoe en waar een product gerepareerd mag worden. Men is bezig met nieuwe wetgeving in de EU en de VS (right-to-repair legislation) tegen deze vendor lock-in methodes van bijvoorbeeld Apple. Daarom geeft Apple vele miljoenen uit aan professionele lobbyisten en PR.

Apple, graag een reactie.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-04T14:23:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.