Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Masterclass Cloud en DevOps voor Financials

C-level beslissers van grote banken en verzekeraars delen praktijklessen in snel en veilig inspelen op veranderende IT-eisen.

Verandering is in de financiële sector geen onbekend fenomeen. Door de jaren heen heeft de sector zichzelf al op verschillende manieren opnieuw uitgevonden, meestal als gevolg van economische en technologische ontwikkelingen. Maar de snelheid waarmee veranderingen nu op financials afkomen is ongekend. Denk daarbij aan nieuwe regelgeving, de opkomende trend van open banking en nieuwe technologieën zoals AI, blockchain en IoT. Agility is in dit dynamische landschap cruciaal voor banken en verzekeraars om te overleven, waarbij samenwerking en co-creatie met (technologie)partners zoals Xpirit en Fujitsu belangrijk is om te innoveren en zo de aansluiting met de klant te behouden.

Uitdagingen stapelen zich op in 2019

"In 2019 zal ook het tekort aan IT-talent verder oplopen."

Vooruitkijkend naar 2019 lijkt het er niet op dat het tempo van veranderingen zal afnemen. Integendeel, de uitdagingen stapelen zich alleen maar verder op. Evenals de kansen. Voorspellingen zijn onder meer dat de cloud het preferred IT-model zal worden en dat financials steeds meer cloud-native toepassingen ontwikkelen waarbij ze zich wegbewegen van dure legacy-omgevingen. Blockchain staat voor een grote doorbraak en financiële instellingen opereren meer binnen open ecosystemen, waarbinnen zich nieuwe mogelijkheden voordoen. Tegelijkertijd zal in 2019 ook het tekort aan IT-talent alleen maar verder oplopen.

Logischerwijs zijn er op dit speelveld veel onopgeloste vraagstukken voor banken en verzekeraars. Want hoe kun je als speler in de financiële industrie snel en blijvend veranderen, in een markt die steeds meer gedreven wordt door eisen van gebruikers en regulators en met een bestaande pluriforme IT omgeving ? Hoe kun je snel en met geaccepteerde risico’s anticiperen in deze veranderende markt? Om beslissers in de IT en business hiermee te helpen, organiseren Xpirit en Fujitsu op 22 januari 2019 de Masterclass Building a Future Roadmap with Cloud & DevOps for Finance.

Praktijkervaringen en adviezen

Een cloudtransformatie heeft een grote impact op mensen (de cultuur), de procesmatige manier van softwareontwikkeling en de noodzakelijke tooling. Het is zaak om hierin de juiste afwegingen en keuzes te maken. In de Masterclass vertellen C-level IT-beslissers van onder meer Nationale Nederlanden, ABN Amro, Aegon en de Bank Nederlandse Gemeenten hoe zij dit gedaan hebben. Ze geven inzicht in de valkuilen die zij onderweg tegenkwamen en delen hun strategieën, best practices en adviezen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-08T10:18:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.