Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veerkracht tijdens Trends in Tooling in Utrecht

Op donderdag 28 maart vond de 2e editie van Trends in Tooling plaats. Het IT Tooling congres, georganiseerd door Joost IT en Xiphos,vond evenals vorig jaar tegelijk met srvision plaats. Bijna 500 bezoekers hebben de gehele dag in het Kinepolis te Utrecht diverse keynotes over Service Resilience (veerkracht) bijgewoond.

Boeiende (inter)nationale sprekers

Het programma van Trends in Tooling wordt ieder jaar met de grootste zorg, samengesteld. Vele sprekers gingen in op het onderwerp. We pikken er hier slechts een paar uit.

Zo opende dagvoorzitter Larissa Zegveld (Wigo4it) het congres waarna Will Evans met een keynote aftrapte over Designing Resilience. Will vertelde over het zogenaamde Pando bos, het oudste en grootst levende organisme ter wereld. Pando lijkt echter niet te kunnen overleven omdat het zich niet kan aanpassen aan de veranderende omgeving. Organisaties werken in veel gevallen net zoals Pando en zijn dus niet in staat om te gaan met een steeds veranderende omgeving. Door onder andere gebruik te maken van inzichten en principes uit Lean, The Theory of Constraints en design thinking kunnen organisaties echter een model ontwikkelen dat resulteert in veerkracht van de organisatie.

Rabobank en Emirates over veerkracht en DevOps

Verder nam Arnaud van Rietschoten (Emirates) ons mee naar de wereld van Agile en DevOps. Door deze te verbinden aan de traditionele Arabische cultuur is de luchtvaartmaatschappij in staat om vooruitgang te boeken. De focus voor Emirates in de komende jaren ligt dan ook op: selfservice, analyse, automatisering en voorspelbaarheid.

Ook hadden bezoekers de mogelijkheid om met André van der Linden (Rabobank), Charlez Betz (Forrester), Michael Crooymans (Signify) en eerder genoemde keynote sprekers in een interactieve sessie te discussiëren over veerkracht.

Tenslotte sloot Ruben Terlou, documentairemaker, fotograaf en arts, de dag af met een indrukwekkende keynote over ‘veerkracht in China’. Hiermee gaf hij de bezoekers een bijzondere kijk in de hedendaagse Chinese maatschappij. Kortom, een geslaagde dag in Utrecht met diverse praktijk cases, theorieën en visies over veerkracht door throught-leaders en praktijk deskundigen.

Trends in Tooling

Meer weten over Service Resilience? Kijk dan op www.xiphos.nl en www.joost-it.nl

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-26T09:48:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.