Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het creëren van draagvlak voor de moderne werkplek

Door Nicole Aafjes en Lisa Smak

Veel organisaties kiezen voor een Microsoft overeenkomst op basis van Cloud technologie. Vaak zien wij dat dit contract wordt afgesloten op basis van commerciële overwegingen en de toekomstplannen van de organisatie. Toch zijn er 3 elementen belangrijk als u draagvlak wilt creëren.

De overeenkomst is gesloten. Op papier kent de moderne werkplek vele voordelen. Uw medewerkers kunnen werken waar, wanneer en hoe ze dat willen, op afstand samenwerken, makkelijker documenten delen, overleggen in virtuele teams en beter samenwerken met partners. Om deze voordelen ook werkelijkheid te laten worden moeten er 3 hoofdzaken op orde zijn: technologie, processen en mensen. In dit blog gaan wij in op 1 van deze hoofdzaken; de mensen.

Bewustwording en inspiratie

Het belangrijkste voor het creëren van draagvlak is uw mensen vanaf de beginfase te betrekken. Vraag naar de behoeften van uw medewerkers en laat ze meedenken. Een voorbeeld is om te starten met een inspiratiesessie waarin wij laten zien welke mogelijkheden er zijn. Wij bepalen vervolgens samen met u de criteria om de moderne werkplek succesvol te gaan gebruiken.

Van inspiratie naar enthousiasme

Is de inspiratiefase afgerond en zijn de succescriteria bepaald, dan heeft u in kaart waar uw medewerkers de meeste behoefte aan hebben en waar ze het meest enthousiast over zijn. Nu kan er een inschatting worden gemaakt van de technologische haalbaarheid ten opzichte van de gewenste moderne werkplek. Nadat de uitkomsten van de technologische haalbaarheid zijn geschetst en er is bepaald hoe de moderne werkplek eruit gaat zien kunnen we verder met 2 belangrijke componenten aan de menselijke kant: motivatie en educatie.

Motivatie

Leidend bij motivatie zijn het creëren van bewustzijn voor en het verlangen naar de moderne werkplek. Dit doen wij onder meer door enthousiaste medewerkers aan te wijzen die als coach fungeren en als sponsor van verandering optreden.

Educatie

Het doel van educatie is dat medewerkers de moderne werkplek daadwerkelijk in gebruik kunnen nemen. Afhankelijk van het type gebruiker kunt u hiervoor bijvoorbeeld workshops, training, floorwalkers en een ‘handen aan de knoppen’ training inzetten.

Blijvend investeren

Zodra de moderne werkplek staat zal deze zich blijven ontwikkelen en zullen er continu nieuwe mogelijkheden voorbij komen. Om de gecreëerde cultuur van motivatie en educatie vast te houden en medewerkers blijvend te motiveren, is investering in training en opleidingsmogelijkheden belangrijk. Zo zorgen we dat het enthousiasme voor de moderne werkplek blijft en zullen uw medewerkers ook groeien op professioneel gebied.

Meer weten?

Bij COMPAREX weten wij uit ervaring dat adoptie valt of staat met logisch nadenken, aandacht voor de medewerkers en een realistisch tijdpad. Wij helpen u graag verder.

Stuur een email naar Lisa Smak of  Nicole Aafjes

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-14T10:30:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.