Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Optimaliseer uw e-Invoicing met Artificiële Intelligentie

Overstappen van een papieren naar een digitale uitwisseling van documenten is voor veel bedrijven een grote transitie. Bedrijven die al de voordelen van deze eerste stap hebben ervaren, vinden dit vaak voldoende en zien hun e-Invoicing-platformen als de ultieme documentbeheertool. De voordelen zijn dan ook groot: kwalitatievere data, minder operationele kosten, verbeterde cashflow – de lijst is eindeloos. Maar is er geen manier om de huidige oplossingen voor documentuitwisseling nog beter te maken? Uiteraard kunnen we e-Invoicing-platformen optimaliseren. Het gaat hier immers om een software. De vraag is dus niet ‘of’, maar ‘hoe’ we e-Invoicing kunnen verbeteren. Het antwoord is eenvoudig: dat kan met Artificiële Intelligentie. Geen paniek, we bedoelen niet dat u een zelfdenkende virtuele werkkracht nodig hebt om uw boekhoudafdeling te leiden. Nee, wij doelen op de nieuwste AI- en Machine Learning-technologieën. Hiermee kunnen we bestaande e-Invoicing-functionaliteiten aanzienlijk verbeteren en nieuwe functionaliteiten voor gegevensuitwisseling creëren. We leggen graag uit hoe dat werkt.

Het algemene idee achter AI-/ML-technologie is dat we computers toegang geven tot gegevens, zodat ze deze kunnen analyseren, terugkerende patronen kunnen identificeren en op basis daarvan bepalen of de huidige bedrijfsregels kunnen worden verbeterd, en zo ja, hoe.

Hoe kan dit worden toegepast op e-Invoicing? Met voldoende rekenkracht om duizenden (ongestructureerde én gestructureerde) facturen te verwerken, kunnen AI-/ML-gestuurde documentuitwisselingssystemen elke transactie die u ooit hebt gemaakt identificeren en verifiëren en u het leven heel wat makkelijker maken.

Deze platformen zijn namelijk ontworpen om facturen beter te koppelen aan PO’s, factuurregels toe te wijzen aan kostenplaatsen of grootboekrekeningen bij niet-PO-facturen en anomalieën op te sporen – m.a.w. het ontdekken van mogelijke kwetsbare punten en het voorkomen van fraude.

Dit creëert ongeziene zakelijke kansen die zonder AI of Machine Learning niet mogelijk zouden zijn. Zodra u de voordelen van deze systemen kent, wilt u gegarandeerd niet meer binnen de limieten van traditionele documentuitwisselingssystemen blijven.

Leest u hier graag meer over?

Dan raden we u de nieuwe e-boekserie van Comarch aan ‘E-Invoicing, maar dan beter waarin de nieuwste evoluties van elektronische documentuitwisseling worden besproken, inclusief de meest recente AI/ML-gebaseerde functionaliteiten voor e-Invoicing. Fijn extraatje: deze e-boeken zijn volledig gratis. Mis deze kans niet.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-23T09:45:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.