Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IT leverancier NetRom voor het eerst in Computable Top 100

NetRom bouwt al 20 jaar aan haar organisatie. Het hoofdkantoor staat in Breda, er is een tweede kantoor in Arnhem en er werken 375 ontwikkelaars vanuit de Roemeense stad Craiova. Onder leiding van CEO Han in’t Veld en CTO Mircea Negrila heeft NetRom zich ontwikkeld tot een toonaangevende softwareontwikkelaar- en kennispartners van Nederlandse softwarebedrijven en corporate eindgebruikers. De onderneming groeit jaarlijks tussen de 15 en 20%.

Onze mensen

‘Kennis loopt op 2 benen’, dat besef zit in het DNA van de organisatie. “De zorg voor het welzijn en de doorontwikkeling van onze medewerkers is van cruciaal belang” zegt in’t Veld. Het aantrekken en behouden van talentvolle mensen staat centraal. “We willen de beste IT-werkgever in Roemenië zijn”, geeft Han aan, “met de grootste toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers”. Het bedrijf investeert fors in secundaire arbeidsvoorwaarden, met uitzonderlijk veel teambuilding activiteiten, gratis warme maaltijden uit eigen bedrijfsrestaurant, sportfaciliteiten en een carwash om maximale medewerkerstevredenheid en retentie te garanderen. Dit resulteert in minder dan 4% personeelsverloop, een van de laagste cijfers binnen de IT-sector. Dit is een van de redenen waarom NetRom afgelopen jaar de hoogste score heeft behaald in de Giarte IT experience benchmark op het vlak van application management.

MVO
Maatschappelijke betrokkenheid zit in het DNA van NetRom. Dat blijkt uit verantwoord personeelsbeleid, met goede zorg voor de medewerkers. NetRom heeft oog voor de lokale samenleving. Zo zijn teambuildingssessies bij NetRom altijd gekoppeld aan MVO, waarbij het team lokale projecten ondersteund. Zowel door de persoonlijke inzet van menskracht, als door het leveren van een financiële bijdrage, waarbij het recht op onderwijs, werk en persoonlijke ontplooiing voor NetRom centraal staan.

Campus & Academy
De gewenste groei zal de komende jaren hoofdzakelijk in het ontwikkelingscentrum van de organisatie in Craiova (Roemenië) plaatsvinden. Zo investeert NetRom de komende jaren meer dan €10 miljoen in de bouw van een bedrijfscampus van 30.000 m² met de modernste faciliteiten gericht op een zo optimaal mogelijk leef- en werkklimaat voor de medewerkers in Roemenië. Begin 2021 openen de deuren van het eerste gedeelte van de campus. De opening van de campus geeft ook meer ruimte en faciliteiten aan de NetRom academy, waar veelbelovende IT-studenten worden klaargestoomd voor de praktijk. Hierdoor zal de kwaliteit en het volume van de recruitment activiteiten verder toenemen.

Vertical specific capabilities
“Remote staffing modellen waarbij ontwikkelaars met hoogwaardige kennis worden ingezet kunnen slagen, maar de échte toegevoegde waarde van OPD-spelers zit in het opbouwen van sectorspecifieke kennis”, licht in’t Veld toe. “Daarmee bereik je zeer succesvolle en voorspelbare productontwikkeling in een co-creatie setting. Daarin worden we steeds beter, we zijn zeer actief in onder andere de telecomsector, Healthcare, AgriTech, E-commerce en Finance.”

Financieel sterk
Bijzonder aan NetRom is het gegeven dat de organisatie al sinds het begin investeert in de gebouwen en faciliteiten waar haar medewerkers gebruik van maken. NetRom is geen projectontwikkelaar. De creatie van de campus is puur een HR project waarmee een magneetwerking op talent uit de regio wordt bewerkstelligd. Door deze lange termijn visie heeft NetRom inmiddels een onroerendgoedportefeuille van circa 7 miljoen opgebouwd. “De groei van onze organisatie word precies gesynchroniseerd met de voortdurende creatie van kantoorruimte met een steeds breder scala aan state-of-the-art faciliteiten. ”

Meer informatie?

Meer weten over de mogelijkheden tot software ontwikkeling met NetRom? Neem vrijblijvend contact op
zodat wij onze vertical-specifieke kennis binnen uw sector kunnen delen. We organiseren graag een
Teams meeting of telefoongesprek om een eventuele samenwerking te verkennen.

Dit artikel delen:

Reacties

Ik wist niet dat er nog een kantoor bij mij in Arnhem was. Interessant bedrijf!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-15T09:00:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.