Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Axians geaccrediteerd als Aruba Managed Service Provider in Nederland

Partnerschap maakt Network as a Service van Axians breder toegankelijk

Dit artikel delen:

Rotterdam, 5 januari 2021 – Axians is de eerste partner in Nederland die naast de Platinum Hybrid IT en Platinum Aruba status tevens de Aruba Managed Service Provider accreditatie heeft behaald. Deze accreditatie onderstreept de intensivering van de samenwerking tussen beide partners in hun dienstverlening en geeft een impuls aan de uitbreiding en versterking van het Axians Network as a Service (NaaS) aanbod. Met de technologie van Aruba is het voor zowel bedrijven als instellingen nog eenvoudiger om het netwerk schaalbaar en op basis van gebruik te consumeren.

Organisaties, en vooral hun gebruikers, willen vandaag de dag altijd betrouwbare en snelle connectiviteit om overal productief te zijn. Maximale veiligheid en een goede gebruikerservaring spelen daarbij een belangrijke rol. Een stabiele, veilige en flexibele netwerkinfrastructuur waarin hier actief op gestuurd wordt is dan ook onmisbaar voor organisaties. Tegelijkertijd ziet Axians bij haar klanten de wens ontstaan om connectiviteit in abonnementsvorm af te nemen, zonder de dagelijkse inspanningen en uitdagingen die nodig zijn om een uitmuntende online ervaring te kunnen borgen.

Flexibiliteit voor de toekomst
Troy de Backer, Manager Business Development bij Axians, licht toe: “We zien bij onze klanten dat er onder de huidige omstandigheden veel onzekerheid heerst over het gebruik van kantooromgevingen in de toekomst. Gaan we naar een hybride situatie waarin medewerkers meer thuis werken en wordt de kantooromgeving straks vooral nog gebruikt om samen te werken? Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de kantooroppervlakte en samenstelling van je netwerkinfrastructuur. Met NaaS kunnen we organisaties voorzien van flexibiliteit dankzij een schaalbare architectuur en pay-per-use.”

NaaS thuiswerkoplossing voor veilig en productief (samen)werken
Een gevolg is ook dat steeds meer organisaties hun medewerkers willen faciliteren zodat ze thuis probleemloos kunnen werken. “Daar bieden wij een NaaS thuiswerkoplossing voor waarmee je elke medewerker stabiel en veilig internet kunt bieden op basis van een maandelijkse vergoeding” aldus De Backer. “Met deze oplossing wordt dezelfde online ervaring gerealiseerd als op kantoor. Belangrijk voordeel is ook dat de werkplek hiermee voldoet aan meer security vereisten dan een traditionele VPN-oplossing. Daarnaast zorgt de NaaS thuiswerkoplossing voor een betere gebruikservaring, zo verbetert de kwaliteit van videobellen aanzienlijk waardoor ook op afstand het contact persoonlijker wordt.”

Partnerschap opent deuren en biedt organisaties kennis en nieuwe mogelijkheden
Axians en Aruba werken al meer dan 15 jaar nauw samen. Axians beschikt al jaren over de hoogst haalbare partner status en de toekenning van de Managed Service Provider (MSP) accreditatie onderstreept de bereidheid van beide partners om in elkaar te blijven investeren. Axians is de enige Aruba partner met de MSP accreditatie in Nederland en maakt ook binnen Europa deel uit van een select gezelschap. De IT-architecten, customer succes managers en specialisten van Axians hebben een uitvoerig opleidingstraject gevolgd en voldoen aan het hoge kennisniveau dat Aruba vereist om Aruba Central bij klanten aan te bieden. De Backer: “Dankzij deze accreditatie kunnen we onze klanten voorzien van meer flexibiliteit. Enerzijds doordat zij eenvoudig kunnen op- en afschalen in apparatuur en functionaliteit, anderzijds doordat wij continu meer functionele mogelijkheden in het platform bieden. Hierdoor kunnen ze altijd meebewegen met de huidige en toekomstige netwerkwensen van de organisatie en eenvoudig overschakelen naar de nieuwste edge technologieën zoals Wi-Fi 6, AIOps en SD-Branch.”

Betrouwbaar, flexibel en veilig netwerk
Tom Greeve, Deputy Managing Director bij Axians: “Vanuit Axians investeren wij intensief in onze strategische partnerships en in ons diensten- en productportfolio. Wij hebben hierbij de ambitie om ons volledige porfolio as-a-service aan te kunnen bieden. Het behalen van de Aruba Managed Service Provider accreditatie past binnen deze ambitie. Aruba Central maakt ons aanbod aantrekkelijker voor organisaties die op basis van pay-per-use willen profiteren van een betrouwbaar, flexibel en veilig netwerk. Het is nu eenvoudiger om klein te beginnen en gaandeweg op- of af te schalen. Ideaal in de huidige marktomstandigheden.”

Samenwerking met een betrouwbare partner
David van den Berg, Country Manager bij Aruba: “Veel organisaties zien de beschikbaarheid van het netwerk als een absolute noodzaak om betrouwbare IT-dienstverlening aan te kunnen bieden. Het moet gewoon altijd werken. Toch kost het veel tijd en capaciteit om de juiste connectiviteit, flexibiliteit en veiligheid te realiseren. Bovendien is er het risico dat deze inspanningen afleiden van projecten en innovatie. Tegenwoordig merken we dat klanten de samenwerking met een betrouwbare partner net zo belangrijk vinden als de technologie. Wij zijn verheugd dat we dit krachtige aanbod van Axians samen met onze technologie breder toegankelijk kunnen maken.”

Over Axians

Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten. Het ondersteunt haar klanten - private bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en service providers - met ontwikkelingen op het gebied van infrastructuren en digitale oplossingen.

Daarvoor biedt Axians een breed portfolio aan ICT-oplossingen en services: business applications en data analytics, enterprise networks en digitale werkplekken, datacenter en cloud services, telecommunicatie-infrastructuur en cybersecurity. Het Axians team van professionals op het gebied van consultancy, design, integration en services ontwikkelt deze oplossingen om van technologie in elke organisatie de drijvende kracht achter digitale transformatie te maken. Axians is een merk van VINCI Energies. Meer informatie: www.axians.nl.


Over Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, is de wereldwijde leider in veilige, slimme edge-to-cloud netwerkoplossingen die AI gebruiken om het netwerk te automatiseren, terwijl ze gegevens gebruiken om krachtige bedrijfsresultaten te behalen. Met Aruba ESP (Edge Services Platform) en As-a-Service-opties, kiest Aruba voor een cloud-native aanpak om klanten te helpen aan hun eisen op het gebied van connectiviteit, veiligheid en financiële eisen te voldoen. Over de hele campus, in elke sector, elk datacenter en elke remote-werkomgeving, waarbij alle aspecten van bedrade, draadloze LAN, en wide area networking (WAN) aan bod komen. Meer informatie: www.arubanetworks.com.

Dit artikel delen:

Vacatures bij Axians

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-05T09:30:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.