Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe maak je de transitie naar de moderne cloud-based werkplek?

In een tijdperk van plaatsonafhankelijk werken is de switch naar een moderne cloudgebaseerde werkplek een must have geworden voor veel organisaties. Dit niet alleen vanwege de flexibiliteit, maar ook vanwege de beheersbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid. Het draait dan ook niet meer om de vraag of de organisatie de overstap maakt naar de moderne cloudwerkplek, maar vooral hoe. Want waar ga je beginnen, waar ga je op te letten en wat zijn de grote verschillen tussen technologiepartners Citrix en Microsoft? Dit komt allemaal aan bod tijdens ons aankomende live online event - met als ‘best practice' de Rabobank – op donderdag 18 november.

Inventariseren

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, laten we bij het inventariseren beginnen. Waren dit soort oplossingen plug & play geweest, dan was jouw bedrijf ongetwijfeld al overgestapt naar een werkplek in de cloud. En ja, het klopt ook dat er aan maatwerk over het algemeen een steviger prijskaartje hangt. Maar daar staat dan wel weer tegenover dat je op termijn geen eigen datacenter meer hoeft te onderhouden en te vervangen en dat updates in de cloud vrij eenvoudig zijn. Toch adviseren we je niet allereerst naar de prijs te kijken in de vergelijking van de drie oplossingen. Kijk vooral naar de functionaliteiten die worden geboden en naar de functionaliteiten die je denkt nodig te hebben. Kijk naar de gebruikerstypes binnen het bedrijf, welke devices hebben ze nodig, welke applicaties, welke bevoegdheden? Enzovoort. Kijk ook goed naar de kennis die je al in huis hebt als het aankomt op het beheer van de omgeving en wat mogelijk nog ontbreekt. Deze inventarisatie vooraf gaat de keuze uiteindelijk vergemakkelijken en zorgt voor een goede basis waar je nog lang profijt van gaat hebben.

Verschillende smaken en experts

En voor die basis bestaan diverse smaken. Als merkonafhankelijk adviseur hebben we het genoegen met tal van oplossingen te kunnen werken. Op basis van onze ervaring en die van onze klanten, werken we graag met Citrix, Microsoft en VMWare. Het zijn allen sterke kandidaten om te overwegen in je zoektocht naar de juiste oplossing. Naast functionaliteit, garanderen ze allemaal de veiligheid van je data, en is een extra securitylaag aanbrengen bij allemaal mogelijk. Geen overbodige luxe als je kijkt naar alle  ontwikkelingen rondom ransomware en zeroday-aanvallen.
Bij Insight werken er talloze experts die van de hoed en de rand weten als het gaat om dit soort oplossingen en die je organisatie kunnen voorzien van puur advies, tot aan ondersteuning of volledige implementatie. We begrijpen als geen ander dat het moeilijk blijft om de juiste keuze te maken en de transitie te beginnen. Nogmaals de weg naar de cloud is voor iedere organisatie anders. Een one-size-fits-all oplossing voor de migratie naar de cloud bestaat niet. Ook dat weten wij als geen ander, want de afgelopen jaren hebben we veel organisaties mogen ondersteunen bij een soepele transitie naar de cloud, waaronder ook de Rabobank.

Inzicht krijgen

Laten we voorop stellen dat van on-premises naar de cloud gaan een belangrijke en ingrijpende beslissing is. En de keuze voor een oplossing, voor de juiste basis voor jouw organisatie dient zorgvuldig te worden gekozen. Tijdens ons Live Online Event: Transitie naar de moderne cloud-based werkplek, gaan wij in gesprek met onze klant de Rabobank en krijg je inzicht in hoe zij een brug hebben weten te slaan naar de moderne cloud-based werkplek. Voorafgaand aan dit gesprek zullen onze experts helder uiteenzetten wat er zoal komt kijken bij de migratie naar een cloud-based, moderne, digitale en veilige werkplek en welke mogelijk oplossingen er zijn, gebaseerd op cloudtechnologie van de technologiepartners Microsoft en Citrix.

Live, online en exclusief

We nodigen je van harte uit om kennis op te doen tijdens ons live online event op donderdag 18 november van 10:30 tot 12:00 uur. Schrijf je direct in of check hier de agenda en de sprekers.

Graag tot dan!

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-25T10:11:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.