Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Goed begrip software sleutel tot transformatie

Het bouwen van nieuwe digitale producten kan de positie van een organisatie een zet geven, maar om de transformatie echt in gang te zetten, is het nodig de startbaan voor te bereiden, zo meldt Stefan van Oirschot, Chief Digital Advisor bij Red Hat Nederland.

Van Oirschot vertelt dat je in de eerste plaats de medewerkers moet zien als een community. “Onze ervaring is dat juist communities de indrukwekkendste transformaties mogelijk maken. In een community is namelijk iedereen een leider en kan ieders creativiteit het verschil maken. Het aanmoedigen van samenwerking en transparantie is de sleutel tot succes, omdat het iedereen in staat stelt voortgang te observeren en eraan bij te dragen”, verklaart hij.

Van ontwikkelaars tot operations, beveiliging, en leiderschap - elk lid van het team heeft een stukje van de puzzel. De juiste software laat hun zien hoe hun bijdrage in het grotere geheel past. Vervolgens kunnen ze ideeën uitwisselen, problemen voorkomen en zich focussen op het leveren van tastbare resultaten voor de klanten en het ecosysteem.

Centraal punt

Red Hat’s OpenShift creëert een centraal punt voor samenwerking tussen afdelingen, projecten en producten, waardoor de organisatie een goed presterend softwarebedrijf wordt. Het biedt een platform om alles samen te brengen wat nodig is om software sneller te ontwikkelen, innoveren, aanpassen en opleveren.

Van Oirschot heeft wel een tip: “Als het gaat om het bouwen van software, is het gemakkelijk om overweldigd te raken door plannen voor de toekomst. Verdeel daarom die enorme routekaart in kleinere, beter beheersbare taken. Zoals we in open source graag zeggen: ‘Geef vroeg en vaak vrij’. Experimenteer, automatiseer een continue feedbacklus en focus op het omzetten van kleine mislukkingen in leermogelijkheden. Op die manier kun je de dingen die je tijdens de laatste fase hebt geleerd gebruiken om het volgende stuk beter, sneller en effectiever te maken.”

Ook is het belangrijk de processen zo in te richten dat ze continu leren en samenwerking ondersteunen, opdat alle lessen in daden zijn om te zetten.

Langdurige transformatie

“Denk ten slotte goed na over de technologie die je gebruikt om jouw software te bouwen”, gaat hij verder. “Kun je cloud-native applicaties ontwikkelen die helpen veilig te opereren, up-to-date zijn en klaar om te schalen? Kun je bedrijfskritische applicaties moderniseren en experimenteren met machine learning, of serverless applicaties om de meest effectieve manier van werken te vinden?”

"Hij wijst erop dat Red Hat OpenShift is gebouwd met al deze mogelijkheden in gedachten. “Het belangrijkste is dat Red Hat OpenShift ook is gebouwd met jouw mensen en processen in gedachten. Dat betekent dat je toegerust bent om software te bouwen die meer doet dan alleen verandering teweegbrengen: het zal een langdurige transformatie op grote schaal stimuleren.”

Ben jij benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op gebied van transformatie, download de whitepaper "A platform ecosystem as a catalyst for transformation

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-29T11:27:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.