Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

AVM-modems veroveren nieuwe markt

FRITZ!-poducten bieden kwaliteit en brede inzetbaarheid

AVM, de fabrikant van de veelzijdige FRITZ!Box-modems is klaar voor de nieuwe markt die ontstaat als consumenten vanaf eind januari 2022 zelf hun modem mogen kiezen. “Dat is goed nieuws voor onze partners. En natuurlijk voor de consumenten”, zegt Gerald Schouten, Channel Sales Manager BeNeLux bij AVM.

AVM timmert al jaren aan de weg met zijn FRITZ! producten. De modemrouters van FRITZ! sluiten gebruikers rechtstreeks aan of hangen zij achter het modem dat hun internetprovider levert. Gebruikers kiezen voor een FRITZ!Box-modem omdat ze een sneller (draadloos) thuisnetwerk willen hebben, hun persoonlijke gegevens beter willen afschermen of om slimme apparatuur in huis beter te kunnen ondersteunen.

Per 28 januari mag er geen sprake meer mag zijn van ‘modemdwang’ waarbij de internetprovider bepaalt welk modem koppelt met het publieke netwerk. “Dat betekent dat er voor onze channel partners een nieuwe markt ontstaat. Via onze distributeurs Ingram Micro en Copaco zijn onze goederen te bestellen, vanuit AVM houden wij onze resellers op de hoogte van de mogelijkheden die de FRITZ!Box-modems bieden. Wij hebben veel verschillende modems, maar het voordeel voor installateurs is dat ze alle dezelfde gebruiksvriendelijke interface hebben: FRITZ!OS. Dat is handig als iemand overstapt naar een ander modem, omdat de aanbieder bijvoorbeeld behalve kabel ook glasvezel aanbiedt”, licht Schouten toe. “Bovendien kunnen zij terugvallen op een Nederlandstalige helpdesk.”Dat AVM in de loop der jaren al een stevige reputatie dankzij kwaliteit en klantenservice heeft opgebouwd, noemt Schouten een mooi fundament om de nieuwe markt te betreden.

Veelzijdigheid

Er is een veelheid aan netwerken waarmee consumenten via providers aan het internet gekoppeld zijn. Denk aan kabel, DSL, glasvezel en mobiele netwerken. AVM heeft voor elk van deze verbindingen een geschikt modem. Ook brengt de fabrikant producten voor een smart home naar de markt. Die werken via DECT en zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk.

Wat al die apparaten gemeen hebben, is het besturingssysteem dat AVM heeft ontwikkeld: FRITZ!OS. AVM voegt aan het besturingssysteem met zekere regelmaat nieuwe functionaliteit toe. De bèta’s zijn te downloaden via de website van de fabrikant onder de ingang FRITZ!Lab. Volgens Schouten wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. “Mensen zijn nieuwsgierig naar de nieuwe mogelijkheden. En wij zijn nieuwsgierig naar hun bevindingen. Wij krijgen veel feedback die helpt ons OS te verbeteren.”

Mesh

Om de dekking van een Wi-Fi-netwerk in een woning of kantoor te vergroten, gebruiken velen een Mesh-systeem. Dit bestaat uit een router met meerdere satellieten. Gewoonlijk wordt de Mesh-master achter het modem van de internetprovider geplaatst.

Dat is met de FRITZ!Box-modems van AVM niet nodig, want elke FRITZ!Box is een Mesh-master, zodat er geen extra kosten hoeven te worden gemaakt voor de installatie van een Mesh-netwerk. En hiermee is de hele locatie voorzien van razendsnel internet.

AVM Business Portal

Schouten geeft aan dat de partners op nog veel meer steun kunnen rekenen. Onder meer via een Business Portal, dat AVM in het leven heeft geroepen. Hier kunnen de partners hun kennis vergroten via webinars en online trainingen. Zij kunnen er nieuwe ontwikkelingen volgen, gerichte verkoopinformatie tot zich nemen, het uitgebreide portfolio van de fabrikant bekijken en succesverhalen, zoals dat van de Duitse pizzaketen Call a Pizza, lezen.

In het portal is ook zichtbaar welke evenementen AVM in samenwerking met de distributeurs organiseert om de kennis over de FRITZ!-producten over te brengen. Schouten: “Wij wilden een ontmoetingsmogelijkheid bieden om uit te leggen hoe de markt zich ontwikkelt en hoe wij daarop inspelen. Een evenement waarop partners ook elkaar kunnen spreken. Door corona is dat nu helaas niet mogelijk. Daarom houden wij een digitale dag. Op het portal kunnen geïnteresseerden zien wanneer die plaatsvindt en hoe zij daaraan kunnen deelnemen.  Als een partner prijs stelt op persoonlijk contact, dan kan dat ook. Wij hebben field sales managers die graag langskomen voor een gesprek.”

Meer weten over AVM en de FRITZ!Box-modems? Neem dan contact op via het Business Portal.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-13T09:39:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.