Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De Big Data Expo: hét event voor data-experts

Dit artikel delen:

De toenemende hoeveelheid data zorgt in bijna iedere branche voor uitdagingen. Het is noodzakelijk om deze data goed te begrijpen. De Big Data Expo is het platform bij uitstek om meer kennis hierover op te doen. Lezingen met onderwerpen als: ‘Team Jumbo-Visma: data als digitale versnelling’ & ‘Vertaling van data verzamelen naar toepassing in de praktijk bij HEMA.’ zijn er slechts 2 van de meer dan 100 op deze tweedaagse, gratis te bezoeken beurs.

De zesde editie van de Big Data Expo vindt plaats op 14 en 15 september. Na een corona-onderbreking gaat de beurs eindelijk weer door. Iedereen met interesse in een datagedreven onderneming of bijvoorbeeld het verbeteren van bedrijfsprocessen op grond van actuele gegevens is dus weer welkom in Jaarbeurs Utrecht.

“De beurs – waar ruim honderd organisaties zich presenteren – is breed opgezet”, zegt Ralf Adang. Hij is marketing manager bij Organisatie Groep Zuid (OGZ), dat jaarlijks een ruim aantal exposities organiseert. “Wij richten ons met de Big Data Expo op de dataspecialisten die op zoek zijn naar technieken en innovaties. En op de zakelijke bestuurders, mensen die willen weten wat ze kunnen doen met de grote hoeveelheden gegevens waarover hun organisatie beschikt. Ze krijgen antwoord op de vraag: Hoe gebruik je al die data om processen te verbeteren of nieuwe diensten te ontwikkelen? Dus enerzijds techniek en anderzijds strategie.”

Een uitgebreid programma met erkende sprekers

De bezoekers wachten een vol programma. Er is een keynote programma met onder meer de volgende sprekers:

  • Professor Lokke Moerel (‘Europa’s streven naar digitale soevereiniteit: disruptie van digitale bedrijfsmodellen’)
  • Annemieke Bulters, Chief Data & Digital Officer bij Enexis Groep (‘Data (science) als game changer in de energietransitie.’)
  • Tim Hehenkamp, Directeur Tech & Data, en Wendell Kuling, Manager Data Science & Analytics – beiden bij Jumbo (‘Met data het meest klantgerichte bedrijf worden. Hoe doe je dat?’) 
  • Daniel Gebler, CTO bij Picnic (‘Supply chain automation and the future of online retail.’)

Daarnaast is er een parallel programma met tal van lezingen in maar liefst 8 lezingenzalen. Hierbij komen diverse relevante thema’s binnen de big datasector aan bod. Van Data Science tot Business Intelligence en van Internet of Things tot Artificial Intelligence; geen thema blijft onbesproken.

Volop gelegenheid om van gedachten te wisselen

Uit het lezingenprogramma blijkt dat een mix van onderwerpen aan bod komt. Daarbij, zo vertelt Adang, is er gezocht naar mensen die vertellen over hun eigen ‘big datapraktijk’. “Veel bezoekers zijn op zoek naar use cases. Zij horen graag hoe anderen het aanpakken en wisselen met hen gedachten uit over het gebruik van big data in hun eigen processen en projecten. Daarin voorziet het programma. We zijn blij dat we weer een fysieke beurs kunnen houden waar mensen elkaar in levenden lijve kunnen ontmoeten. Daar is echt behoefte aan.”

Wie meer wil weten over het programma en zich wil aanmelden kan terecht op www.bigdata-expo.nl.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-08T11:32:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.