Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vrije modemkeuze: kies voor duurzame en beveiligde bedrijfsconnectiviteit

Gebruikers zijn niet langer verplicht om de modem van hun provider te gebruiken. Door deze modemvrijheid hebben organisaties het eerste gedeelte van hun netwerk volledig in eigen beheer en vergroten organisaties de mogelijkheden met betrekking tot controle en connectiviteit. AVM biedt met de FRITZ!Box een modemrouter die volledig aan de eisen van zakelijke markt voldoet. De gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie dragen bij aan een eenvoudige installatie en gebruik en bespaart daarnaast ook kosten. Bovendien zijn de zakelijke toepassingen op het gebied van smart home en cyberveiligheid gunstig doordat eindgebruikers nu dankzij de vrije modemkeuze toegang hebben tot apparaten die over deze functionaliteiten beschikken.

Meer voor minder

De vrije modemkeuze stimuleert een groter aanbod van apparaten in de markt en de toegenomen concurrentie zorgt tevens voor meer innovatie en een gunstige prijswerking. Dit is positief voor de gebruiker en de ontwikkeling van de apparatuur. Mochten internetgebruikers willen overstappen naar een andere internetprovider, dan kunnen ze de zelf aangeschafte apparaten in de nieuwe situatie blijven gebruiken en hoeven ze deze niet vanaf nul in te stellen. Daarnaast zorgt vrije modemkeuze voor minder stroomverbruik en milieubelasting. De modem en router dienen niet langer achter elkaar geplaatst te worden, één apparaat minder betekent dat ook minder stroomverbruik en minder technologisch afval.

Voor ieder type internetaansluiting (DSL, kabel, glasvezel en mobiel internet) biedt AVM de juiste modemrouter. Vanwege vrije modemkeuze zijn providers verplicht om toegangsgegevens met hun klanten te delen, gegevens die gebruikers zelf moeten invoeren in hun modem. Dat vinden de meeste gebruikers lastig en kan snel misgaan. Met FRITZ!OS, het besturingssysteem van elke FRITZ!Box, hebben zij dit probleem niet. Door de gebruiksvriendelijkheid van FRITZ!OS, is de installatie een fluitje van een cent, ook bij het overstappen naar een andere internetaansluiting of provider. FRITZ!OS krijgt regelmatig updates voor het toevoegen van functionaliteit of het verbeteren van de veiligheid. Het is ook mogelijk om op afstand deze updates te installeren. Dat is handig in het geval een organisatie de FRITZ!Box van een werknemer op afstand wil beheren.

Hybride werken

Hybride werken is bij veel organisaties de norm. Werknemers kunnen op afstand toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk door gebruik maken van de VPN-functie die in elke FRITZ!Box is ingebouwd. Dit is handig en soms cruciaal voor thuiswerkers om een apart netwerk in te stellen voor zakelijke toepassingen. Andere huisgenoten krijgen zo geen toegang tot vertrouwelijke bedrijfsdata. Elke FRITZ!Box biedt ook mogelijkheden tot het toekennen van bandbreedte aan apparaten. Hierdoor kan je je werklaptop en telefoon prioriteit geven met de hoogste bandbreedte. Zo kan jij met een gerust hart je Teams-meeting in terwijl je zoon in de andere kamer aan het gamen is. Ook kan je met de FRITZ!Box een gastnetwerk creëren voor de rest van het gezin en gasten om de veiligheid voor het bedrijf te bewaken.

Elke FRITZ!Box biedt ook uitgebreide mogelijkheden voor telefonie. Gebruikers kunnen meerdere VoIP-nummers aan de FRITZ!Box koppelen. Thuiswerkers zijn dan via dit telefoonnummer bereikbaar. Het is ook mogelijk om alle thuiswerkers hetzelfde telefoonnummer, die van het bedrijf waarvoor ze werken, te geven. Via een app kunnen gebruikers overal ter wereld communiceren met het telefoonnummer dat is gekoppeld aan hun FRITZ!Box. Ze bellen dan wereldwijd tegen lokaal tarief.

Zakelijke toepassingen

Voor het bedienen van de zakelijke markt beschikt AVM in Nederland over een toegewijd Channel Team, waaronder accountmanager Martijn Huethorst, bereikbaar via de AVM Business NL portal. Hier vinden zakelijke gebruikers alles over onderwerpen als nieuws, marketing, verkoop en technologie. In de AVM Academy is het mogelijk om webinars, seminars of online cursussen te volgen. Gebruikers kunnen zo hun kennis omtrent de FRITZ!-producten vergroten. Op verzoek geeft AVM ook trainingen op eigen locaties van organisaties.

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-16T09:46:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.