Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Manager IT bij de Hoge Raad der Nederlanden

36 uur per week

Dit artikel delen:

De Hoge Raad der Nederlanden is de hoogste rechter op het gebied van civiel recht, strafrecht en belastingrecht. De Hoge Raad beoordeelt als cassatierechter of de rechter in vorige instantie het recht goed heeft uitgelegd en toegepast. De Hoge Raad heeft ook andere wettelijke instrumenten ter beantwoording van rechtsvragen. Zo draagt de Hoge Raad bij aan de rechtseenheid, de rechtsvorming en de rechtsbescherming. De juridische taken van de Hoge Raad hebben een belangrijke maatschappelijke dimensie. De Hoge Raad is in de uitoefening van zijn taken dienstbaar aan het staatsbestel en de samenleving. Van de Hoge Raad maken naast de raad ook het parket en de directie Bedrijfsvoering deel uit. De leden van het parket brengen rechtsgeleerde adviezen uit. Het parket is onafhankelijk en staat onder leiding van de procureur-generaal. De medewerkers van de directie Bedrijfsvoering zijn verantwoordelijk voor een goede inrichting van de organisatie en ondersteunen de leden van raad en parket.

Stafunit A&I

De stafunit Automatisering en Informatisering (A&I) is onderdeel van de directie Bedrijfsvoering en is primair verantwoordelijk voor het digitale informatiebeleid, de digitale informatiedienstverlening en de digitale informatieveiligheid voor alle werkzaamheden binnen het cassatieproces van de Hoge Raad.

Doordat de IT-functie integraal binnen de directie Bedrijfsvoering en maximaal “in-huis” is geplaatst, kan een IT-dienstverleningsconcept worden gehanteerd dat optimaal is toegespitst op de specifieke kenmerken van het cassatieproces en kan een hoge mate van persoonlijke dienstverlening aan de leden van raad en parket, en de directie Bedrijfsvoering worden aangeboden.

De stafunit bestaat uit de teams systemen en netwerken, applicatieontwikkeling en -beheer en het team servicedienstverlening. Daarnaast is de stafunit verantwoordelijk voor consultancy, contract- en licentiebeheer, architectuur, quality-assurance en IT-security. De afdeling werkt nauw samen met raad en parket en met de verschillende andere onderdelen van de directie Bedrijfsvoering. De stafunit bestaat uit circa 25 medewerkers in vaste dienst. 

Functie

Als manager IT heb je een duidelijke visie op IT en IV en weet je deze te vertalen naar de context van de Hoge Raad. Je bent bestuurlijk en strategisch sterk en weet draagvlak te genereren voor visie en implementatie binnen en buiten de organisatie. Je onderhoudt actief een breed netwerk binnen de rijksoverheid en de Rechtspraak met rechtbanken en gerechtshoven om een goede aansluiting op ontwikkelingen die relevant zijn voor de IT-functie in de cassatierechtspraak, te borgen. Je werkt bij nieuwe projecten nauw samen met raad en parket (de business) om een optimale aansluiting tussen IT en juridische inhoud te kunnen realiseren. Samen met de plv. manager geef je leiding aan een team betrokken medewerkers die je weet te inspireren. Als manager IT ben je ook een van de managers binnen de directie Bedrijfsvoering, waardoor je naast de eigen IT portefeuille actief meedenkt en meewerkt op bredere organisatorische thema’s. De complexiteit en tegelijkertijd het aantrekkelijke van de functie is de breedte van de onderwerpen die samenkomen in één persoon. De manager IT legt verantwoording af aan de directeur Bedrijfsvoering. De werkzaamheden worden voornamelijk in het kantoorpand van de Hoge Raad verricht.

Functie-inhoud

 • Je geeft samen met de plv. manager IT leiding aan de circa 25 medewerkers van de stafunit A&I en hebt verdere professionalisering in het vaandel om de IT kennis van de afdeling op niveau te houden.
 • Je ontwikkelt op basis van organisatiedoelstellingen een IT & IV strategische visie en weet deze bestuurlijk goed onder de aandacht te brengen en door te vertalen naar een vast te stellen jaarprogrammering.
 • Je houdt ontwikkelingen in IT & IV bij, beschikt over een netwerk op Rijksbreed niveau, binnen de Rechtspraak, de Raad van State en andere relevante partijen.
 • Je draagt zorg voor het beheer en de optimale prestatie van de bestaande ICT-infrastructuur, die onder architectonische uitgangspunten is ingericht.
 • Je werkt nauw samen met de business. Je bent daarbij verantwoordelijk voor het in kaart brengen van wensen die de drie sectoren (civiel, straf en belasting) hebben en de juridische aspecten rondom de IT & IV voorzieningen en deze in de business goed samen te brengen.
 • Je kunt diverse belangen zowel bestuurlijk als strategisch en tactisch goed analyseren en samenbrengen waar relevant.
 • Je draagt, in samenwerking met de stafunit financiën planning en control, zorg voor een financiële planning en verantwoording voor het beheren van alle ICT-gerelateerde zaken.

Functie-eisen

 • Afgeronde WO-opleiding dan wel aantoonbaar WO werk- en denkniveau
 • Brede kennis en ervaring op het gebied van IT, data, informatieveiligheid en bedrijfsvoering
 • Aantoonbare praktijkgerichte kennis op het gebied van IT en informatieveiligheid
 • Meerjarige ervaring in het leidinggeven aan een IT-afdeling
 • Aantoonbare ervaring in bestuurlijke en strategische advisering
 • Visie op IT & IV ontwikkelingen en kennis van de uitgangspunten van de rijksoverheid
 • Ervaring met IT & IV en de rechtspraak is een pre
 • Proactieve houding ‘hands-on’, in staat om mensen te overtuigen en drijvende kracht om noodzakelijke transformaties mogelijk te maken
 • Teamplayer en sterke sociale vaardigheden

Bijzonderheden

 • De functie van Manager IT betreft een vertrouwensfunctie. Een veiligheidsonderzoek op niveau A is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Om een nog beter (of aanvullend) beeld van jouw ervaring, kennis en competenties te verkrijgen kan het zijn dat we openbare informatie van je op internet en social media opzoeken.
 • Na de sluitingsdatum zal deze vacaturetekst niet meer online zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je de tekst moet opvragen, vragen we je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Salaris

Salariëring vindt plaats conform CAO Rijk. Afhankelijk van de opleiding, kennis en ervaring zal bij aanvang van het dienstverband inschaling plaatsvinden in maximaal schaal 15. Dit betreft een maximaal salaris van € 8.408,64 bruto per maand (afhankelijk van werkervaring).  Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (het IKB-budget bedraagt 16,37% over het jaarsalaris en vervangt de vakantie- en eindejaarsuitkering) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Ook kun je het IKB besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

Informatie

Inlichtingen over de functie kan je telefonisch inwinnen bij de directeur bedrijfsvoering Vera de Witte  via 06 51 24 24 55. Voor  meer informatie over de Hoge Raad kun je terecht op de website www.hogeraad.nl.

Sollicitatie

Je kunt je sollicitatie inclusief cv onder vermelding van Manager IT uiterlijk zondag 4 juni per mail versturen naar vacature@hogeraad.nl of schriftelijk naar de Hoge Raad der Nederlanden, t.a.v. de stafunit P&O, Postbus 20303, 2500 EH Den Haag,

De gesprekken zullen in beginsel op vrijdag 9 juni 2023 worden gevoerd ten kantore van de Hoge Raad.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-23T11:19:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.