Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Bijna tweederde omarmt Het Nieuwe Werken

Dit artikel delen:

Uit onderzoek van chipmaker Intel blijkt dat bijna tweederde van de beroepsbevolking Het Nieuwe Werken (HNW) omarmt. Dat betekent dat zij niet meer werken op een vaste, eigen werkplek of in een traditioneel kantoor, maar een flexibele werkplek hebben ingericht. Medewerkers kunnen in principe altijd en overal via mobiele apparatuur toegang hebben tot de bedrijfsgegevens.

Volgens de chipmaker heeft inmiddels 63 procent van de werknemers zijn dagelijkse manier van werken aangepast. Bijna één op de vijf (19 procent) maakt gebruik van hot-desking [begrip uitleggen] en 18 procent werkt voornamelijk thuis. Nog eens 15 procent werkt vaak op externe locaties en 11 procent verplaatst zich tussen verschillende kantoorlocaties.

Door de groeiende behoefte aan mobiele en flexibele werkomstandigheden zijn de afgelopen jaren veel nieuwe oplossingen geïntroduceerd. Door innovatieve technologie beschikken steeds meer mensen over flexibelere en slimmere middelen om hun werk onafhankelijk van plaats en tijd uit te voeren.

Intel stelt dat de moderne werknemers geheel nieuwe verwachtingen hebben van waar ze werken, hoe ze werken en hoe ze communiceren. 43 procent van de respondenten vertelde dat ze “enkele dagen per week of meer” vanuit huis of buiten het kantoor werken. Van die groep geeft 11 procent aan altijd thuis of buiten het kantoor te werken. Door nieuwe wet- en regelgeving  zal dat aandeel toenemen, is de verwachting. 

Uitdagingen voor ICT-beheer

'Deze trend van mobiel werken leidt tot een behoefte aan slimmere ict-oplossingen en vraagt tegelijkertijd om gestructureerd beheer om flexibel werken te stroomlijnen. Dat vraagt veel van de ict-afdeling', concluderen de onderzoekers.

Van de onderzochte personen geeft 39 procent aan dat werken op afstand extra technische ondersteuning van de ict-afdeling vraagt, terwijl 33 procent aangeeft dat werknemers alleen vanuit kantoor toegang hebben tot zakelijke applicaties en systemen. Andere uitdagingen zijn dat kantoren niet zijn uitgerust om flexibel werken te ondersteunen en dat werknemers geen recht hebben om hun eigen smartphone of tablet te gebruiken om op te werken.

Drie of meer devices

64 procent gebruikt drie of meer devices voor hun werk. Tablets worden steeds populairder ten opzichte van desktop-pc's, smartphones en notebooks. Het onderzoek toont ook aan dat er veel behoefte is aan notebooks met touchscreen (58 procent). Andere ontwikkelingen waar de respondenten veel van verwachten zijn draadloos opladen en aanpasbare bureauruimtes voor hot desking.

Gratis webinar

Dit artikel delen:

Webinar

Terugblik webinar Personeelsdossiers digitaliseren in de praktijk

Tijdens het webinar ‘Personeelsdossiers digitaliseren in de praktijk’ zijn o.a. de praktijkervaringen van TMZ en Jumbo met het automatiseren van documentintensieve HR-processen gepresenteerd.

Bekijk WebinarBusiness Case

Mobiel Printen Erasmus Universiteit

25.000 studenten printen vanaf hun eigen mobiel bij Erasmus Universiteit


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-28T14:32:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.